Hopp til innhold
Direkte fra Budapest, Ungarn.
Kommentatorer: Ingrid Sørli Glomnes og Aleksander Hetland.

EM i svømming

Oppsummert

 • Finaler og semifinaler, EM i svømming fra Budapest
 • 18.00: Diverse finaler
 • Lie og Slyngstadli videre til semifinale i svømme-EM

  Markus Lie og Silje Slyngstadli er begge videre til semifinale på henholdsvis 50 meter og 100 meter under kortbane-EM i svømming i Romania.

  Lie svømte inn til 23,77 i forsøksheatet på 50 meter rygg og kvalifiserte seg for avansement med den 13. beste tiden.

  Silje Rongevær Slyngstadli ble også nummer 13 på tiden 1.06,19 på 100 meter bryst. Eva Kummen var også med på samme distanse og ble nummer 25 i forsøket med 1.07,35.

  Jon Jøntvedt var i aksjon på 400 meter fri. Han ble bare nummer 23 med tiden 3.48,04. 3.40,41 hadde gitt ham en plass i finalen. (NTB)

  Markus Lie smiler godt til kameraet.
  Foto: NTB
 • Christiansen får svømme i 400-meterfinalen i EMID

  Henrik Christiansen klarte ikke å ta seg direkte videre i semifinalen på 400 meter fri i langbane-EM. Han endte som nummer 9, men er likevel med i finalen.

  Bakgrunnen er at David Popovici (Romania) har trukket seg fra deltakelse. Det melder nyhetsbyrået DPA.

  Christiansen svømte inn til tiden 3.51,26 – nesten fem sekunder bak sin egen norske rekord på distansen. Tyske Henning Mühlleitner var raskest av samtlige med 3.46,79.

  25-åringen hadde 11. beste tid i semifinalen. Christiansen var satt opp som 1. reserve i finalen. Den starter klokken 18.53. (NTB)

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Norske statister i svømme-EM

  Ingen norske svømmere gikk videre i EM langbane i Roma søndag. En duo var langt unna avansement.

  Jon Jøntvedt hadde 43. beste tid på 200 meter fri. Nordmannen slo inn på 1.55,62, og det ga ham en beskjeden plassering.

  Markus Lie måtte se 32 mann foran seg på sluttlista på 50 meter rygg. Han fikk tiden 26,07.

  Det er VM-øvelser helt fram til onsdag. Da avsluttes mesterskapet i Italia. (NTB)

  SVØMMING, KORTBANE-EM 2017
  Foto: Jessica Gow / NTB
 • 17-åring med ellevill verdensrekord på 100 m fri

  2004-modellen David Popovici satt ny verdensrekord da han tok EM-gull under EM i Roma lørdag kveld. Den gamle rekorden har stått siden 2009, men i Roma slo han ny verdensrekord med fem hundredeler.

  Den nye rekorden står nå på 46.86 av Popovici. Det som gjør prestasjonen ekstra imponerende er at den gamle verdensrekorden til Cesar Cielo ble satt på høyden av de såkalte «superdraktene». Mange store profiler har siden mislyktes med å slå Cielos rekord.

  APTOPIX Italy Swimming Europeans
  Foto: Andrew Medichini / AP
Sarah Lousie Rung tok nok et gull i EM I Funchal, Madeira.
EM i svømming der Sarah Louise Rung tok gull på 200 meter

Siste nytt

 • Irritert Klopp i strupen på TV-reporter: – Modig av deg å spøke med det

  Liverpool-sjef Jürgen Klopp likte dårlig at TV-reporter Marcus Buckland fleipet med at tyskeren foretrekker at Liverpool spiller tidligkampen på lørdager.

  Klopp kunne onsdag juble for tre viktige poeng i gullstriden borte mot tabelljumbo Sheffield United. Etter kampslutt ble han spurt om kampen mot Crystal Palace lørdag, på Klopps «favorittidspunkt» klokken 13.30.

  – Det er ganske modig av det å spøke med det. Nå skal vi hjem, og jeg vet ikke helt når vi er tilbake i Liverpool. Kanskje klokken ett eller to (på natta). Så har vi to økter før vi møter Palace, avbrøt Klopp.

  Tyskeren har ved flere anledninger uttrykt at det tette kampprogrammet skaper bekymring.

  – Jeg innser at du ikke forstår dette godt nok. Du jobber ikke i fotballen, så hvorfor skal jeg forklare dette til deg? Hvis du spøker med det, er du bare ignorant, fortsatte en irritert Klopp.

  Amazon-reporter Buckland forsøkte deretter å understreke at han ikke mente å være respektløs.

  – Det har du allerede vært, men det er i orden. Du kan si hva du vil, men det kan ikke jeg. Det fungerer annerledes, understreket Klopp.

  Etter 2-0-seieren mot Sheffield United bekreftet Klopp at midtstopper Joel Matip har pådratt seg et avrevet korsbånd.

  (NTB)

 • Herrem om fordeler for VM-verter: – Slik har det vært i mange år

  Diskusjonen om håndball-VM og rigging av grupper, har skutt fart de siste dagene. Camilla Herrem slår oppgitt ut med armene etter snart 15 år med samme opplegg.

  Både Danmark, Sverige og Norge fikk velge én deltaker hver fra toppseedingsnivået og plassere denne slik at lagene møttes i hovedrunden.

  For Norges del dreide det seg om regjerende OL-vinner Frankrike.

  Dette gjør at Norge ikke kan møte det franske laget igjen før i en medaljekamp.

  – Dette er absolutt ikke noe nytt. Slik har det vært i mange år. Skal vi ha denne diskusjonen hver gang? Skal vi klage hver gang en vertsnasjon får det slik? Jeg føler at folk får ta det som det er og fokusere på noe annet, sier en lett oppgitt Herrem til NTB.

  – Denne gangen er det Danmark, Sverige og Norge som får denne fordelen. Neste gang og gangen etter det, blir det noen andre. Dette har jeg absolutt ikke noe fokus på.

  Hun har spilt mesterskap på hjemmebane to ganger i karrieren: EM i 2010 og årets VM.

  Alle andre ganger har hun spilt hjemmefra og sett arrangørland med gunstige forutsetninger.

  2021-VM fikk vertsnasjon Spania hjelp. Gruppeinndeling hovedrunden ble endret et par dager etter trekningen. Det grepet gjorde at Spania slapp unna de fleste storlagene før en eventuell semifinale.

  Norge slo Spania i semifinalen og sikret senere gullet.

  Det internasjonale håndballforbundet (IHF) kjenner seg ikke igjen i brudd på fair play-konseptet og svarer slik. – Det hjelper bare populariteten til håndballen å fikse betingelsene for at flere fans skal bli eksponert for sporten og legge til rette for flere tilskuere, skriver IHF-talsmann Adrian Costeiu.

  (NTB)

  Camilla Herrem
  Foto: NTB
 • Nye anklager mot Rubiales i Fifa-rapport – beskyldes for å ha kysset engelsk spiller i ansiktet

  I en rapport fra Fifas disiplinærkomité hevder styrelederen i Det engelske fotballforbundet at Luis Rubiales kysset Lucy Bronze i ansiktet mot hennes vilje.

  Det kommer fram etter at Det internasjonale fotballforbundet har gransket kysseskandalen som skapte store overskrifter etter at Spania slo England i VM-finalen i sommer.

  FA-styreleder Debbie Hewitt beskylder Rubiales for å ha opptrådt ufint også mot flere av de engelske spillerne, deriblant Bronze. Hewitt hevder i tillegg at den tidligere spanske fotballpresidenten skal ha tatt hendene rundt Bronze sin lagvenninne Laura Coombs.

  Det engelske fotballforbundets styreleder reagerer sterkt på måten Rubiales gratulerte de spanske spillerne. I rapporten konkluderer Fifa med at Rubiales har oppført seg svært upassende.

  – Komiteen kan ikke få understreket nok, uavhengig av Rubiales sine følelser etter kampen, at oppførselen var utilgivelig og uakseptabel, heter det fra utvalget.

  I slutten av oktober gjorde Fifa det kjent at den tidligere spanske fotballpresidenten er utestengt fra all fotball i tre år. Rubiales har anket beslutningen.

  (NTB)

  Luis Rubiales
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal