NRK Meny
Normal

Elyounoussi: – Kunne ikke lage mat eller vaske

Tarik Elyounoussi (26) dro fra trygge rammer i Norge til utlandet som ung gutt. Han mener det er en stor fordel hvis Martin Ødegaard får med seg faren sin til Madrid.

Tarik Elyounoussi

PROFF: Tarik Elyounoussi dro fra Fredrikstad til Heerenveen i 2008.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

FBL-GER-BUNDESLIGA-HAMBURG-HOFFENHEIM

PROFF: Tarik Elyounoussi har spilt i Hoffenheim siden 2013.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Det er mer kynisme i utlandet. Det kan være vanskelig å finne tryggheten, sier Tarik Elyounoussi.

Som 19-åring og et av Norges største fotballtalenter, ble han proff og dro fra Fredrikstad til Nederland. Fra gutterommet til en leilighet i Heerenveen.

– Jeg bodde hjemme hos mamma og pappa, men plutselig bodde jeg alene i en leilighet i Nederland. Jeg kunne ikke lage mat eller vaske. Det var en stor overgang, sier 26-åringen, som nå spiller for Hoffenheim i den øverste divisjonen i Tyskland.

– Stor forskjell

Nå tyder alt på at Martin Ødegaard er neste nordmann som prøver proffdrømmen i utlandet, i selveste Real Madrid. Og like mye tyder på at faren Hans Erik Ødegaard blir med til den spanske hovedstaden, som trener eller spillerutvikler i Real-systemet.

Hans Erik Ødegaard er assistenttrener i Mjøndalen, og hovedtrener Vegard Hansen skrev følgende på Twitter tirsdag:

Laster Twitter-innhold

Farens tilstedeværelse mener Elyounoussi kan bety mye.

– Det er veldig bra at han får med seg familie. Faren kan hjelpe til med mye av det utenomsportslige, så Martin kan ha fokus på fotball. Det utgjør en stor forskjell, sier den tidligere Fredrikstad-spilleren.

– I utlandet er det tøffere, med mange spisse albuer. Nå slipper han å være der alene.

Favorittklubben

Martin Ødegaard

TIL SPANIA: Martin Ødegaard presenteres høyst sannsynlig som Real Madrid-spiller på torsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Elyounoussi fikk et utfordrende opphold i Heerenveen, med lite spilletid og fire forskjellige trenere på de to årene han var der. Han kom tilbake igjen til Norge og Fredrikstad i 2010 og tok turen videre til Rosenborg. Nå lever landslagsspilleren profflivet igjen i Hoffenheim i Tyskland.

– Real Madrid har vært favorittklubben min siden jeg var seks år, så det hadde vært kjempekult å få se Ødegaard spille på A-laget til Real Madrid. Kanskje i et El Clasico mot Barcelona. Men vi må ikke ta helt av og ha for store forhåpninger. Vi må gi han tid, sier Elyounoussi.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal