NRK Meny
Normal

Elverum-treneren utestengt i tre kamper

Michael Apelgren får en redusert straff sammenlignet med innstillingen, men Elverum-treneren vil miste store deler av en eventuell semifinaleserie etter å ha fått spillerne sine utvist med vilje.

Michael Apelgren, trener for Elverum håndballherrer

TRENER: Michael Apelgren utestenges i tre kamper.

Foto: Stein S Eide / NRK

I en pressemelding skriver Norges Håndballforbund at Elverum-trener Michael Apelgren blir utestengt i én måned, men ikke utover tre kamper. Spillerne Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar blir utestengt i to kamper.

Det er samme lengde som innstillingen fra Påtalenemda for spillerne, men den er redusert for Apelgren fra én måned til én måned - men ikke utover tre kamper.

– Det er overhodet ingen god sak, og jeg synes dommen stadfester alvorligheten i sakens innhold, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

Spiller kamp i kveld

Elverum spiller onsdag kveld andre kamp i kvartfinalen mot Drammen. Med seier vil de gå videre til semifinalen. Da må de klare seg uten treneren.

Rett før laget forlot Elverum i retning Drammen ble det bestemt at Apelgren skulle bli igjen hjemme, skriver Drammens Tidende.

Dette til tross for at dommen ennå ikke er gjeldende.

– Dommen er rettskraftig når begge parter har bekreftet at de ikke anker. Det har håndballforbundet bekreftet, så er vi i så måte avhengig av hvilken holdning Elverum har til dommen. Den er akkurat nå ikke rettskraftig, sier Langerud

Begge parter har 14 dagers ankefrist.

Sluttspillet spilles best av tre kamper, og hvis Elverum i dag bestemmer seg for å ikke anke, vil spillerne være tilbake i en semifinaleserie, mens Apelgren kan være tilbake i semifinalene, avhengig av hvor langt kvartfinale- og semifinaleserien går.

Daglig leder: – Kunne tenkt oss en mildere dom

Daglig leder i Elverum, Erik Henriksen, vil ikke spekulere i om de anker eller ikke, eller når de vil fatte en avgjørelse.

– Vi kunne tenkt oss en mildere dom selvsagt. Vi har akkurat fått dommen, og sitter og vurderer hvilken reaksjon vi kan gi. Vi har en mulighet for en appell, og det er noe vi må vurdere og se hvordan vi kan håndtere det på best mulig måte.

I pressemeldingen skriver forbundet at de er tilfreds med Domskomiteen sin beslutning, og at den sender et tydelig signal om at handlingene ikke var akseptable.

Fire Elverum-spillere pådro seg rødt kort i nest siste serierunde mot Lillestrøm, for å unngå å dra med seg fare for suspensjon ved rødt kort inn i sluttspillet.

Les mer: Elverum-treneren: – Jeg angrer

Tre av de røde kortene ble vurdert til å være forseelser som ble gjort med vilje, og de tre spillerne blir derfor utestengt i to kamper.

Siste nytt

 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud gikk videre i Italia

  Casper Ruud slo canadiske Felix Auger-Aliassime og spilte seg videre til 3. runde av Challenger-turneringen i tennis i italienske Francavilla al Mare. Ruud vant onsdagens oppgjør 7-5, 6–0.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Fortsatt kritisk for supporter

  Liverpool-supporteren som ble slått ned i supporterbråket før tirsdagens semifinale i mesterligaen mot Roma er fortsatt kritisk skadd. Den 53 år gamle mannen kjemper for sitt liv, skriver AFP.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid