Elverum-treneren utestengt i tre kamper

Michael Apelgren får en redusert straff sammenlignet med innstillingen, men Elverum-treneren vil miste store deler av en eventuell semifinaleserie etter å ha fått spillerne sine utvist med vilje.

Michael Apelgren, trener for Elverum håndballherrer

TRENER: Michael Apelgren utestenges i tre kamper.

Foto: Stein S Eide / NRK

I en pressemelding skriver Norges Håndballforbund at Elverum-trener Michael Apelgren blir utestengt i én måned, men ikke utover tre kamper. Spillerne Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar blir utestengt i to kamper.

Det er samme lengde som innstillingen fra Påtalenemda for spillerne, men den er redusert for Apelgren fra én måned til én måned - men ikke utover tre kamper.

– Det er overhodet ingen god sak, og jeg synes dommen stadfester alvorligheten i sakens innhold, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

Spiller kamp i kveld

Elverum spiller onsdag kveld andre kamp i kvartfinalen mot Drammen. Med seier vil de gå videre til semifinalen. Da må de klare seg uten treneren.

Rett før laget forlot Elverum i retning Drammen ble det bestemt at Apelgren skulle bli igjen hjemme, skriver Drammens Tidende.

Dette til tross for at dommen ennå ikke er gjeldende.

– Dommen er rettskraftig når begge parter har bekreftet at de ikke anker. Det har håndballforbundet bekreftet, så er vi i så måte avhengig av hvilken holdning Elverum har til dommen. Den er akkurat nå ikke rettskraftig, sier Langerud

Begge parter har 14 dagers ankefrist.

Sluttspillet spilles best av tre kamper, og hvis Elverum i dag bestemmer seg for å ikke anke, vil spillerne være tilbake i en semifinaleserie, mens Apelgren kan være tilbake i semifinalene, avhengig av hvor langt kvartfinale- og semifinaleserien går.

Daglig leder: – Kunne tenkt oss en mildere dom

Daglig leder i Elverum, Erik Henriksen, vil ikke spekulere i om de anker eller ikke, eller når de vil fatte en avgjørelse.

– Vi kunne tenkt oss en mildere dom selvsagt. Vi har akkurat fått dommen, og sitter og vurderer hvilken reaksjon vi kan gi. Vi har en mulighet for en appell, og det er noe vi må vurdere og se hvordan vi kan håndtere det på best mulig måte.

I pressemeldingen skriver forbundet at de er tilfreds med Domskomiteen sin beslutning, og at den sender et tydelig signal om at handlingene ikke var akseptable.

Fire Elverum-spillere pådro seg rødt kort i nest siste serierunde mot Lillestrøm, for å unngå å dra med seg fare for suspensjon ved rødt kort inn i sluttspillet.

Les mer: Elverum-treneren: – Jeg angrer

Tre av de røde kortene ble vurdert til å være forseelser som ble gjort med vilje, og de tre spillerne blir derfor utestengt i to kamper.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal