NRK Meny
Normal

– Jeg angrer!

Elverums håndballtrener, Michael Apelgren, sier han angrer at han ba spillerne pådra seg røde kort.

Michael Apelgren

Elverums håndballtrener Michael Apelgren sier han trodde han var smart da han ba fire spiller pådra seg røde kort mot Lillestrøm. Nå angrer han det hele.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Når alt ble som det ble, så er det klart at jeg angrer. Jeg gjorde det fordi jeg trodde jeg var smart. Det var nok ikke så smart allikevel viser det seg, så man kan si at jeg angrer, sier Elverums håndballtrener Michael Apelgren.

Det var søndag 19. mars at Elverum pådro seg fire røde kort med vilje . Michael Apelgren innrømmet senere rødt kort-jukset i kampen de vant 30-22 mot Lillestrøm.

Les: Lillestrøm klager Elverum inn til forbundet

NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK.

Erik Toft var en av spillerne som fikk rødt kort, og ble sendt i garderoben.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar hadde alle fått rødt kort tidligere i sesongen og fikk dermed karantene i siste seriekamp mot Halden. Dermed stilte de med «blanke ark» da NM-sluttspillet startet. Nå angrer Apelgren det hele.

– Dette har fått helt syke proporsjoner, og det ligger ikke i mine hender lenger. Nå må vi bare jobbe på mest mulig profesjonell måte, og prøve å gjøre det så bra som mulig. Det finnes ingen andre alternativ, sier Apelgren.

I går vant laget hans 27-22 over Drammen i første kvartfinalekamp i sluttspillet.

– Vi har det veldig tøft om dagen, og da gjelder det å håndtere det på best mulig måte. Så får vi se hvordan det ender i sluttspillet, sier Apelgren.

Kan bli utestengt i fire uker

Elverum risikerer en knallhard straff etter episoden . Apelgren kan bli utestengt fra all håndball i en måned. Det er hva påtalenemnda i Norges Håndballforbund foreslår som straffereaksjon etter jukset. De foreslår også at tre av Elverums spillere utestenges i to kamper.

En endelig dom fra håndballforbundet, etter en eventuell anke fra Elverum, vil trolig ikke foreligge før etter påske. Dermed vil kvartfinalerunden mot Drammen ikke påvirkes.

Domsutvalget behandler saken 3. april. Etter det har Elverum en frist på 14 dager fra en dom foreligger til å anke saken.

– Vi blir ekstra motiverte

Elverum-kaptein, Morten Nergård, mener rødtkort-dramatikken ikke vil påvirke laget i sluttspillet.

– Vi står sammen, og vi blir ekstra motiverte av det som skjer, så jeg tror vi skal komme styrket ut av det. Det er noen som støtter oss, og det er noen som er imot oss. Skal jeg være helt ærlig så tror jeg ikke dette har så mye å si. Vi kommer til å stille med det vi har. Vi har en bred og god tropp, så vi skal på banen, og vi skal vinne sluttspillet, sier Nergård.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Glatt på riksvei 3

    Det ble meldt om svært glatt på riksvei 3 i går kveld på grunn av underkjølt regn. Trafikken sto stille flere steder, ifølge politiet. Statens vegvesen var ute med alle sine mannskaper for å strø på veien.

  • Ulykke ved Mjøsbrua

    Tre personer ble kjørt til sykehuset etter en ulykke på riksvei 4 ved Mjøsbrua ved 23-tida i går kveld. Ifølge politiet er skadeomfanget ukjent, men bilene fikk store materielle skader. Ulykka skjedde da en bil kjørte inn i en annen bakfra.

  • Hadde ikke førerkort

    En mann i 40-årene ble i natt anmeldt for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort. Han oppga falsk personalia til politiet og blir også anmeldt for dette.