Ellevilt brassespark sendte Glimt til cupfinalen: – Den går inn i historiebøkene

Vålerenga ga Glimt konkurranse til døra. Det var kun et øyeblikks magi fra Faris Moumbagna som skulle til for å sikre nok en 4–2-seier – og cupfinale 2023.

NM fotball cup 2023, semifinale : Vålerenga - Bodø/Glimt

AVGJORDE: Faris Moumbagna (til venstre) scoret et vanvittig mål for gjestene fra nord.

Lagene hadde møtt hverandre i serien bare fire dager tidligere: Da vant Glimt 4-2. Amahl Pellegrino scoret samtlige mål for gultrøyene. Men denne gang var det ikke hans tur til å stå i sentrum av begivenhetene.

Scoringen som avgjorde kampen vil trolig bli husket lenge – hvert fall i nord.

Fredrik Bjørkan la inn fra venstresiden. Ballen så ut til å forsvinne bak Moumbagna. Men Glimt-spissen kastet seg rundt i lufta og traff ballen klokkerent før ballen forsvant opp i nettmaskene bak Jacob Storevik.

– Det var bare instinkt. Det kom naturlig. Jeg gikk for det og heldigvis er det et rent treff. Jeg vil beskrive det som magi. Det er noe som ikke kan beskrives, sier Moumbagna til NRK.

– Det er mange store spillere som har gjort det før. Ronaldo, Messi ..., sier Moumbagna, som flirer når han får spørsmål om han kan sammenlignes med dem.

Målet fikk NRK-kommentator Carl Erik Torp til å måpe:

– Det var et øyeblikks magi. Den går inn i historiebøkene som ett av de flotteste målene her på denne banen. Jeg lettet fra stolen min og gikk opp i de høyeste notene jeg har vært siden jeg var i stemmeskiftet.

Spissens 3–2 mål kom i det 85. minutt og tvang Vålerenga til å angripe. Da alle de blå ble sendt i angrep, benyttet Adam Sørensen sjansne til å avgjøre kampen. Pellegrino klarerte opp i banen og dansken spaserte ballen i mål til 4–2.

Bodø/Glimt møter Molde i cupfinalen som spilles i desember.

toppbilde

Pangåpning på kampen

Det var Bodø/Glimt som skulle få den perfekte åpningen på kampen. Patrick Berg fant Ulrik Saltnes inne i feltet da rett over to minutter var spilt. Saltnes sydde seg gjennom VIF-forsvaret før han fikk tuppet ballen i mål ved siden av Storevik til ledelse.

Vålerenga manglet for øvrig fortsatt sin, diskutabelt, viktigste spiller i Stefan Strandberg, som nok en gang var ute med sykdom.

Hjemmelaget var derimot definitivt på høyde med en gulljagende Glimt i store deler av omgangen. Etter 14 minutter la Magnus Riisnæs ballen over mot Christian Borchgrevink, som kom seg helt ned til dødlinja. På halv volley fikk han prikket ballen inn på hodet til den serbiske spissen Andrej Ilic. Hodestøtet var kontant, og lagene var like langt.

Begge lag skapte flere sjanser mot slutten av omgangen, men de gikk likevel til pause på stillingen 1-1.

UTLIGNING: Her kikker Christian Borchgrevink opp mot Andrej Ilic og innser at veien er kort til 1-1-målet.

Fartsfylt match

Etter pause fortsatte lagene å skape store muligheter. Men nok en gang skulle Glimt gå i ledelsen. Fredrik Bjørkans strålende innlegg landet på hodet til Faris Moumbagna som styrte inn kampens tredje mål.

Det tente tydeligvis spissen på motsatt banehalvdel. For nok en gang skulle duoen Borchgrevink-Ilic diske opp magi for egne supportere; innlegget fra høyre var perfekt, og den serbiske spissen kunne sette pannen på ballen til 2-2.

Kampen stod lenge og vippet på 2-2. Henrik Bjørdal fikk en mulighet fra distanse for Vålerenga, mens Glimt stod for de største sjansene. Moumbagna fikk nok en mulighet på hodet, men en god Storevik i VIF-buret reddet.

Senere måtte Storevik ut i full strekk. Albert Grønbæk la bredsiden til fra 20 meter og plasserte ballen nærmest helt borte i hjørnet, men der lå sisteskansen og parerte.

Det var altså magien fra Moumbagna fem minutter før slutt som skulle til. Det ble forskjellen på lagene, i en ellers jevn affære og sendte Bodø/Glimt til cupfinalen, sammen med Sørensens endelige spiker i kista på overtid.

• Tittelforsvareren ute av NHL-sluttspillet

Dallas Stars slo kraftfullt tilbake i sluttspillserien mot regjerende NHL-mester Vegas Golden Knights og avgjorde i sjuende kamp.

Det skjedde i en dramatisk kamp der Radek Faksa scoret vinnermålet tidlig i tredje periode. Stars hadde startet best av sju-serien elendig med to strake hjemmetap, men vant fire av de fem siste kampene.

For Vegas-spillerne er det nå bare å forberede seg til neste sesong. I kvartfinalen skal Dallas opp mot Colorado Avalanche, som slo ut Winnipeg Jets i løpet av fem kamper.

I Eastern Conference ser New York Rangers fortsatt ut som en klar tittelkandidat. Den svenske stjernen Mika Zibanejad scoret to ganger og noterte én assist da laget åpnet kvartfinalen med 4-3-seier over Carolina Hurricanes søndag. (NTB)

Golden Knights Stars Hockey
  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

– Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

8XyRO3I6Vyo
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.