NRK Meny
Normal

– Det var to magiske minutter

Det var først da Didier Drogba(36) kom innpå at Elfenbenskysten våknet til liv. I løpet av to minutter var kampen mot Japan snudd.

Se høydepunkter fra Elfenbenskysten - Japan her. Kommentator: Andreas Stabrun Smith

Se hvordan Elfenbenskysten snudde kampen mot Japan etter å ha havnet under 0-1 i første omgang.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var to magiske minutter.

Slik beskrev NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith de snaue to minuttene som gikk mellom Elfenbenskystens to mål.

Japan klarte ikke å beholde sin 1-0-ledelse fra første omgang og tapte kmapen 2-1.

Det var byttet etter 61 minutter der Didier Drogba kom inn som førte til at hele Elfenbenskysten hevet seg noen hakk.

Ikke var han direkte delaktig i noen av de to målene, men det var noe med tilstedeværelsen til Elfenbenskystens talisman, Didier Drogba. Hele laget fikk en vitamininnsprøytning da han entret banen.

Bare fire minutter etter Drogba hadde gjort sin entré var stillingen snudd fra 0–1 til 2–1. Bare ett minutt og 38 sekunder gikk det fra første til andre mål.

Og bare for å vise hvem som var sjefen på laget fra Afrikas vestkyst vinket Drogba bort superstjernen Yaya Touré da laget fikk frispark på skuddhold i det 81. minutt.

– Didier Drogbas nærvær gjorde underverker for resten av ivorianerne, avsluttet NRKs kommentator sendingen med.

Aurier regisserte

De to målene kom på omtrent samme måte. Den imponerende høyrebacken Serge Aurier som har vært linket til halve Premier League denne sommeren stormet opp langs høgrekanten.

Først slo han et nydelig innlegg i det 64. minutt som Wilfried Bony bare kunne touche med pannen og sende i lengste hjørne. Utagbart for keeper Kawashima.

Dette var Bonys VM-debut, og spissen er den andre ivorianeren i historien til å score i debuten – den første var Didier Drogba som gjorde det samme i 2006 mot Argentina.

Elfenbenskysten utligner mot Japan

Et nydelig hodestøt fra Wilfied Bony starter suoperasjonen.

Bare to minutter senere var samme Aurier igjen på tokt langs kanten og igjen sender han et innlegg mot første stolpe. Denne gangen er det Gervinho som får ballen på pannebrasken.

Han header mot nærmeste hjørne og der var Kawashima ikke raskt nok nede. Det kunne se ut som en liten keeperblemme da ballen kom i det berømte keeperhjørnet.

Kampen var snudd og Elfenbenskysten kunne juble for en strålende snuoperasjon og tre viktige poeng i kampen for å ta seg videre i gruppespillet.

Elfenbenskysten opp i ledelse

Gervinho sender Elfenbenskysten opp i ledelsen.

Japan klarte aldri å komme skikkelig inn i kampen og Elfenbenskysten hadde et klart overtak de siste 25 minuttene også. Det var først på overtid at Japan satte inn et slags stormløp mot målet til Boubacar Barry, men uten uttelling.

Dette var fjerde kamp av åtte totalt i årets VM at et lag har ligget under for så å snu det. Dette skjedde bare fire ganger i hele VM 2010.

Hondas suser åpnet kampen

Etter en god åpning av kampen for Elfenbenskysten med et par småfarligheter, var det Japan som fikk det første målet.

Nagatomo hadde ballen på høyrekanten og fant Keisuke Honda på 16 meter. Med første berøring ristet han av seg en spiller og med den andre berøringen klinket han ballen i det nærmeste krysset.

Honda spiller til daglig for AC Milan i Italia, mens Nagatomo spiller for Inter. En kuriositet er det at Japans trener Alberto Zaccheroni har trent begge de to Milano-klubbene.

Japan i ledelsen 1-0

Keisuke Honda gav Japan ledelsen med denne suseren.

Drønnet fra skuddet til Honda vekket elefantene fra Elfenbenskysten som tok over spillet gradvis og gjenvant overtaket i kampen.

I siste halvdel av første omgang dreide hele det ivorianske laget rundt Yaya Tourés akse.

Han var det alt handlet om, spesielt offensivt der han hadde en friere rolle enn på klubblaget Manchester City. Han gikk på løp, han var spillefordeler og han var frisparkskytter.

Men selv om Elfenbenskysten etablerte et bra trykk, skapte noen småfarligheter og fikk noen dødballer, sto det 1–0 til pause. Elfenbenskysten hadde 60 % ballinnehav, og vant skuddstatistikken 15–5

I andre omgang kom som kjent Didier Drogba på banen – og resten er historie.

Siste nytt

 • Reiten-mål sikret LSK-seier

  Guro Reiten scoret kampens eneste mål da LSK Kvinner slo Stabæk lørdag. Det var hennes femte scoring på fire kamper, og LSK er fortsatt ubeseiret denne sesongen.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Overbevisende Roma-seier

  Roma slo nedrykkstruede SPAL 3–0 på bortebane i det som var den siste kampen før semifinalen i mesterligaen mot Liverpool tirsdag.

  Vicari, Nainggolan og Schick satte målene for Roma som ligger på tredjeplass i den italianske toppdivisjonen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Elisabetta Baracchi / AP
 • Tunet sikret NM-gull med storseier

  Tunet er norgesmester i innebandy for kvinner etter utrolige 10-1-seier i finalen mot Sveiva. Tunet tok ledelsen allerede etter tre minutter, og var overlegne i finalen.

  Det er klubbens niende NM-gull på kvinnesiden.

  Tunet NM-finale mot Sveiva
  Foto: NBF

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk