Hopp til innhold

Eksperten gikk på kjempesmell på direkten – nå må han tatovere seg

Takket være keeperbragden til «ukjente» Jørgen Grønningen må fotballprofil og ekspert Jonas Grønner forevige cupsjokket på kroppen.

Jonas Grønner lover å ta en tatovering om Torvastad vinner over Haugesund i første runde av cupen.

Jonas Grønner lover å ta en tatovering om Torvastad vinner over Haugesund i første runde av cupen.

– Jeg er stjerne her nå. Kanskje jeg er stjerne i hele landet – akkurat i dag? Det er supergøy.

NRK møter Jørgen Grønningen et halvt døgn etter at han ble den store helten da «ukjente» Torvastad – fra fjerdedivisjon – slo ut selveste Haugesund i første runde av cupen.

Og nå er den 20 år gamle lærervikaren er på alles lepper – også utenfor Haugalandet.

20-åringen klarte nemlig bragden å redde samtlige skudd i straffesparkkonkurransen.

Da tok det helt av.

– Telefonen min har aldri hatt så mange varsler før. Dette er «once in a life time», sier han til NRK.

Jørgen Grønningen

INTERVJUET: Her blir straffehelten intervjuet av Dagens på P1 omringet av fans.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

«Grønningen-feberen» har på ingen måte lagt seg dagen-derpå på Karmøy. Torsdag morgen ble lærervikaren tatt imot som en superstjerne av elevene på skolen, der han jobber som lærervikar.

Elevene flokket seg rundt keeperhelten og spurte om autografer både på papir, ansikt og armer.

– Jeg regnet med at det skulle bli kok. Men det her hadde jeg ikke sett for meg. Helt syke scener, sier han om alle autografjegerne.

Les også 4.-divisjonslag slo ut eliteserielag – her redder keeperhelten alle (!) straffesparkene

Jørgen Kaldheim Grønningen

Ekspert må tatovere seg

Det er imidlertid ikke bare barna som ønsker å forevige cupsjokkets navn på huden. I NRK-programmet Cupen Live sa gjest og tidligere Eliteserie-profil Jonas Grønner at han skulle tatovere seg hvis fjerdedivisjonslaget slo ut storebror Haugesund.

Noen minutter senere var sjokket et faktum.

Eliteserien i fotball 2020: Sandefjord - Aalesund (1-0)

EKSPERT: Jonas Grønner – her avbildet fra tiden som Aalesund-spiller.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Når det faktisk skjer, og jeg innser at jorden er rund og jeg må spise hatten min, skal jeg selvfølgelig tatovere meg med glede. Det blir en veldig, veldig gøy historie, sier Grønner dagen-derpå og fortsetter:

– Når man i tillegg får en keeperhelt på den måten, så er det et øyeblikk om jeg kommer til å huske for alltid – og det er en tatovering jeg skal bære med stolthet.

– Hva og hvor skal du tatovere?

– Jeg sa jeg skulle tatovere Torvastad. Vi får se om det bare blir skriften eller logo. Vi holder på å planlegge noe spennende. Jeg tror jeg skal holde litt mystikk rundt det, svarer den tidligere Brann- og Ålesund-spilleren.

Jørgen Grønningen

VIL TATOVERE: Jørgen Grønningen sier han gjerne tatoverer Grønner. Sistnevnte er ikke spesielt interessert i det.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

– Jeg stoler ikke på keepere

Keeper Jørgen Grønningen forteller at han skal passe på at Grønner faktisk tatoverer seg.

– Du kan ikke sitte i livestudio og trekke deg. Han skal få lov til å bestemme hvor den skal være. Så kan kanskje vi få bestemme teksten?, sier Grønningen.

– Du skal være med å tatovere han?

– Jeg er klar til å tatovere han, jeg. Send et kamerateam, så er vi klare, svarer keeperen.

Selv om Grønner er klar for å forevige cupsensasjonen, er han noe skeptisk til å slippe til keeperen med nål og blekk.

– Jeg har vært inne på tanken selv. Det hadde kanskje vært det mest ideelle, men om det lar seg gjøre ... Er han helt stø på hånden? Jeg stoler aldri på keepere, ler Grønner.

Jørgen Kaldheim Grønningen

Siste nytt

 • L'Équipe: Macron møtte Real Madrid-presidenten – snakket om Mbappé og OL

  Frankrikes president Emmanuel Macron fortsetter sin utrettelige kamp for å få Kylian Mbappé til å spille OL-fotball for Frankrike.

  Mbappé er ferdig som Paris Saint-Germain-spiller 30. juni. Det er ikke offisielt bekreftet hva som blir neste stoppested, men i franske medier tas det for gitt at Mbappé blir Real Madrid-spiller til sommeren. Det er også en dårlig skjult hemmelighet at Real Madrid-president Florentino Pérez beundrer spissen.

  I sommer venter OL i Paris, og i den anledning har Frankrikes president Macron flere ganger ytret sitt ønske om å ha Mbappé med i den franske troppen. Tirsdag skrev L'Equipe at Macron og Perez skal ha møttes i Paris. Det skjedde under et Fifa-arrangement i byen.

  Avisen skriver at Macron og Perez snakket «et par» minutter på tomannshånd. Samtalen skal ikke ha gitt klare resultater, men i Frankrike mener de at kampen om å få Mbappé OL-klar ikke er tapt.

  Skulle Mbappé ende opp med å spille under OL, vil det bli en svært hektisk sommer for ham. I midten av juni er han en del av den franske troppen i EM i Tyskland.

  Dessuten skal han ha tid til å bli presentert for sin nye klubb.

  (©NTB)

  5eQMiIZsu9A
  Foto: Reuters
 • 6000 fulgte Nadals trening i Paris: – Må nyte det

  Rafael Nadal spiller om kort tid sin siste Roland-Garros-turnering. Mange vil se den spanske tennisstjernen i aksjon før han legger racketen på hylla.

  Spanjolen har vunnet Grand Slam-turneringen hele 14 ganger. Selv om Nadal de siste årene har slitt stort med skader, er han full av håp før turneringsstart.

  – Jeg skal gi mitt beste. Og hvis 100 prosent ikke er nok til å vinne en kamp, skal jeg akseptere det. Men jeg går ikke på banen uten tro på at jeg kan klare det. Hvis det er 0,01 prosent sjanse skal jeg fortsatt gi det et forsøk, uttalte Nadal sist uke.

  Nyhetsbyrået AFP rapporterer at om lag 6000 personer var til stede på tribunene på hovedbanen under Nadals trening mandag.

  – Vi må nyte den tiden han har igjen på banen. Trolig vil ikke noe slikt skje igjen, sier Nadal-trener Carlos Moya.

  – Personlig pleier jeg aldri å være på tribunen før han kommer eller når han går av, men i år skal jeg gjøre et unntak for å få med meg all kjærligheten han får fra tilskuerne, fortsetter Moya.

  Nadal tok sin hittil siste tittel da han slo Casper Ruud i Roland-Garros-finalen i 2022. I fjor ble Novak Djokovic mester, også det med finaleseier over Ruud.

  (©NTB)

  Nadal
  Foto: NTB
 • FCKs gullhåp ute – får ingen mesterliga-sjanse

  FC København blir ikke dansk seriemester for tredje år på rad. Laget til Birger Meling og Mohamed Elyounoussi er hektet av før siste runde.

  Det ble klart etter 2-3-tapet borte mot AGF tirsdag kveld. Mads Emil Madsen scoret samtlige av vertenes mål før pause.

  FCK måtte vinne for å holde liv i en tynn gullteori. Mesterne fra de to siste sesongene er fire poeng bak erkerival Brøndby og Midtjylland før seriesesongen runder av søndag.

  Meling spilte svært svakt og ble byttet ut i pausen. I referatet til nyhetsbyrået Ritzau står det at Gift Links fikk rogalendingen til å se ut som en Serie 4-spiller (nivå ti i Danmark) gjennom hele omgangen.

  På tampen av kampen ble Elyounoussi tatt av banen.

  Brøndby topper tabellen på bedre målforskjell (+26 mot Midtjyllands +19). Klubben kan ta sitt første seriegull siden 2021.

  FCK tok seg i fjor høst overraskende videre fra gruppespillet i Mesterligaen og bidro til å slå ut Manchester United, men til høsten blir det maksimalt spill i Serieligaen (Uefas tredjerangerte europacup).

  (©NTB)

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal