Hopp til innhold

Ekspert kritisk til Ronaldo-situasjonen: – Vil være veldig pinlig for United

Cristiano Ronaldo (37) er fortsatt Manchester United-spiller når sesongen sparkes i gang. Men fremtiden hans skal fortsatt være usikker.

Britain Soccer Manchester

USIKKER FREMTID: Cristiano Ronaldo skal ønske seg bort fra Manchester United, ifølge flere rapporter.

Foto: Dave Thompson / AP

Cristiano Ronaldo har vært et hett tema i Manchester denne sommeren. Den portugisiske superstjernen skal ifølge flere rapporter ønske seg bort fra United i håp om å spille i Mesterligaen.

Men overgang har det foreløpig ikke blitt. I stedet har spesielt United-manager Erik ten Hag insistert på at han har et stort ønske om at Ronaldo blir værende i klubben.

– Jeg er godt informert, og han har opsjon (i kontrakten) til å bli her enda et år, sa ten Hag til The Guardian i juli.

Pre Season Friendly - Manchester United v Rayo Vallecano

HODEBRY: Det er usikkert om Erik ten Hag har Ronaldo i troppen når overgangsvinduet stenger.

Foto: ED SYKES / Reuters

Men det er flere som mener at det har gått så langt at 37-åringen burde ha forlatt klubben, til tross for at han scoret 18 mål i Premier League forrige sesong, noe som var tredje best i ligaen.

Blant dem er NRKs fotballskribent, Thore Haugstad. Problemet er at det burde kanskje skjedd for lenge siden, og at det beste er nå at han blir i klubben.

– Det er på tide, men spørsmålet er om det er for sent. Sesongen er i gang og det er vanskelig å få tak i en god spiss. En ny spiss i United må innlemmes i systemet, finne et sted å bo og det er mye som skal fikses på kort tid når de allerede har mye å gjøre, sier Haugstad.

Manchester United og Ronaldo sesongåpner mot Brighton på Old Trafford onsdag.

Tror du Ronaldo forlater Manchester United?

– Han passer ikke inn

Han er kritisk til hvordan de røde djevlene har håndtert Ronaldo-situasjonen. Det har gått over en måned siden de første rapportene om at portugiseren ville bort fra klubben.

– Han (Ronaldo) passer ikke inn i systemet, men det er ikke lett å finne en kjempespiss på kort tid. Da hastekjøper man en spiss man ikke trenger. Det er en klemme og distraksjon for United. En ideell løsning er at de burde fikset det. Kanskje ville han bort tidligere enn da rapportene kom ut, men klubben burde fikset det tidligere. Alt tar for lang tid, mener Haugstad.

Thore Haugstad, NRKs fotballskribent.

REAGERER: Thore Haugstad mener Ronaldo burde vært solgt for flere uker siden.

Siden ryktene først startet, skal agent Jorge Mendes ha tilbudt Ronaldo til en rekke storklubber, men foreløpig uten napp.

Klubber som Chelsea, Bayern München, Atlético Madrid og til og med Barcelona har blitt nevnt i den sammenheng.

– De (Ronaldos stab) er nok forfjamset over at klubbene sier nei til det de mener er tidenes beste. Men han er gammel, krever mye lønn og man må bygge laget rundt ham og gjøre det på kort tid. Alle er misfornøyde med dette, tror Haugstad.

– Ut fra scenarioene man så for seg da det ble kjent at han ville bort, er dette det verste?

– Ja, det er det. Det er ikke mer å si.

Les også Solbakken etter Haaland-slakt: – Har rive Van Dijk i to

Britain Soccer Community Shield

Hans tidligere lagkamerat Gary Neville mener at klubben og spilleren må løse situasjonen så fort som mulig.

– Dette er rotete for ham og det er rotete for klubben. Vi vil at han skal bli, men vi kan ikke bare la denne sagaen dra ut. Som United-fans vil vi ikke at dette skal dra ut over tre nye uker, sier Neville på Sky Sports sending.

Rooney mener Ronaldo bør gå

Selv Wayne Rooney, som dannet en superduo med Ronaldo i sin tid, mener at det er på tide å selge superstjerna.

– Jeg mener United bør la Cristiano Ronaldo gå. Det har ikke noe med at han ikke kan spille i et ten Hag-lag, for han kan spille i hvilket som helst lag, skriver Rooney i The Times.

77415899

LAGKAMERATER: Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney var en meget farlig duo i sine glansdager.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Han fortsetter:

– Min personlige mening er at United er ikke klare for å kjempe om tittelen nå, så målet må være å bygge et lag som kan vinne ligaen de neste tre til fire årene, og da må du ha en plan for det.

Haugstad tror imidlertid at Ronaldo kommer til å bli værende i Manchester.

– Jeg tror ikke de har en kjøper, for ingen vil ha ham. Da hadde de i så fall slått til lenge før. En ny klubb må ikke bare betale lønning, de må kjøpe ham også, påpeker NRKs fotballskribent.

For at noe skal skje, må United gå tilbake på sitt standpunkt om at Ronaldo ikke er til salgs, mener han.

– Om det blir uholdbart for klubben, er et utlån til klubber som trenger en nødløsning et alternativ. Da kan de hente ham gratis mot at de betaler lønnen hans. Men det vil være veldig pinlig for United om det skjer, sier Haugstad.

De har fortsatt noen uker på seg til å løse situasjonen. Overgangsvinduet i England stenger 1. september.

Sportsnyheter

tlqOwsGJAyM

Graham Hansen av med skade i norsk maktdemonstrasjon

I sin debut som norsk landslagssjef kunne Gemma Grainger se de norske stjernene tidvis herje med Kroatia. Et stort minus var at Caroline Graham Hansen måtte ut med skade.

Knust Stöckl om hoppbråket: – Jeg føler meg ganske alene

Alexander Stöckl forteller at han er langt nede mentalt etter de siste ukers konflikt med utøverne. Samtidig beskyldes han for avtalebrudd av nettopp utøverne.

Siste nytt

 • Gulliksen ferdig i Glimt - klar for svenske Djurgården

  Angrepsspiller Tobias Gulliksen forlater Bodø/Glimt til fordel for Djurgården i svensk fotball. Dermed endte 20-åringen på kun 24 kamper for gultrøyene.

  Glimt bekrefter selv salget i egne mediekanaler.

  Etter tapet mot Ajax i conferenceligaen torsdag kveld bekreftet Gulliksen at han trolig hadde gjort sitt i gult.

  – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2.

  Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen. (NTB)

  tobias gulliksen
  Foto: NTB
 • Skiskyting: VM-gull til Norges juniorlag

  Det norske juniorlaget med Sivert Gerhardsen, Isak Frey, Marie Sofie Brännare-Gran og Gro Randby gikk inn til VM-seier i blandet skiskytterstafett i Estland.

  Det ble en spennende avslutning etter at Randby måtte ut i to strafferunder på stående skyting. Tyskerne tok sølvet, slått med 13,3 sekunder, mens bronsen gikk til Østerrike.

  Tromsø-gutten Gerhardsen brukte ett ekstraskudd, og til tross for to ekstraskudd på stående gikk han ut i en knapp ledelse.

  Frey brukte også ett ekstraskudd på liggende, men Bærum-talentet banket ned alle fem blinkende på stående og ga Norge en luke på nesten ett minutt før jentene skulle i aksjon.

  Bærumsjenta Brännare-Gran brukte ett ekstraskudd på liggende og to på stående før hun vekslet 1.24 minutter foran Polen.

  Ankerkvinnen Gro Randby, som kommer fra Re-klubben Ivrig, brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, men på stående fikk hun problemer. Avstanden til Tyskland krympet kraftig, men det holdt til gull.

  (©NTB)

  Norges Cup Finale Skiskyting junior kvinner 17.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tysk skiskytterprofil legger opp

  Den tyske skiskytteren Benedikt Doll (33) velger å avslutte karrieren etter sesongen, melder IBU.

  Doll tok nylig bronse på normaldistansen i sitt siste VM. Han endte bak Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

  Veteranen har vært en vanskelig konkurrent for de norske skiskytterne siden han slo igjennom i 2016, men på siste stående skyting har han ofte slitt. Foran inneværende sesong tok han noen grep på standplass.

  – Nå er det rette øyeblikket. Jeg vil tilbringe mer tid sammen med familien, og jeg ser fram til nye utfordringer etter skiskytterkarrieren, skriver Doll i en uttalelse.

  Han har to bronse fra 2018-OL i Pyeongchang. Det ble bare ett VM-gull i sprint (2017), men han står med flere sølv- og bronsemedaljer. I verdenscupen har Doll seks seirer, og to av dem har kommet denne vinteren.

  (NTB)

  RJbH8ytFMkk
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal