Hopp til innhold

Ekspert etter Haaland-nedtur: – Han kan ha valgt feil klubb

Med sitt 200. Premier League-mål skrev Harry Kane klubbhistorie og ble avgjørende da Tottenham seiret mot Manchester City. Erling Braut Haaland fikk en tung dag på jobben og ble «ignorert», ifølge ekspert.

Britain Soccer Premier League

SLET: Erling Braut Haaland stanget mot Tottenham og ble ikke servert godt nok, sier flere eksperter.

Foto: Kin Cheung / AP

På en dag hvor Kane kunne juble for kampens eneste mål, Premier League-milepæl og scoringsrekord i Tottenham, ble det en vesentlig tyngre aften for spissen på motsatt banehalvdel.

Erling Braut Haaland gikk målløs av banen og fikk aldri muligheten til markere seg nevneverdig, ifølge ekspert.

– Antall løp han gjør som blir ignorert, er utrolig, kommenterte Sky Sports-ekspert Gary Neville underveis i kampen.

Han fikk støtte av tidligere City-spiller Micah Richards.

– City må sende ballen raskere, sa han og viste til Haaland.

Sky hevdet like før slutt at Haaland hadde null berøringer i boksen og null avslutninger på mål. Opta konkluderte med det samme etter kampslutt.

Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City

FRUSTRERT: – En frustrerende omgang for Erling Braut Haaland, kommenterte Viaplays Tor Ole Skullerud.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Sky Sports-ekspert, Jamie Carragher, mener Haaland så frustrert ut.

– Jeg tror vi kun har sett 60 prosent av Haaland. Han har kommet fra en liga hvor de kontrer og man fikk se den ekstreme farten han har. Det ser vi ikke her. Han kan ha valgt feil klubb for å få det beste ut av seg selv. Vi får ikke se alt av Haaland, sier den tidligere Liverpool-spilleren.

Ifølge ESPN er det første gang nordmannen går en Premier League-kamp uten skudd på mål.

– Det er en prosess. Dette er et vanskelig lag å passe inn i, vi spiller unikt. Ingen sier noe når han scorer mål og vi vinner. Plutselig, når vi ikke vinner og han ikke scorer, så spør folk om det er et problem og om vi spiller bedre uten han. Men ingen klagde da han scoret sitt 25. mål for sesongen, sier City-forsvarsspiller Kyle Walker til Sky Sports etter kampen.

Hjalp rivalen

City-tapet gjør at laget ikke klarer å minske luken til tabelleder Arsenal, som gikk på et 1-0-nederlag for Everton lørdag. Det skiller dermed fortsatt fem poeng mellom lagene.

Det var rival Tottenham og Kane som skulle gi Arsenal en hjelpende hånd i gullkampen. Avgjørelsen skulle falle allerede 15 minutter ut i oppgjøret da Kane scoret og sørget for at Tottenham vant kampen 1–0.

De gjør erkerival Arsenal en kjempetjeneste her, kommenterte Viaplays Kasper Wikestad.

Scoringen var britens 200. i Premier League og gjorde også at han tok klubbrekorden for antall mål i Tottenham-trøya.

– Det er vanskelig å sette ord på det. Et magisk øyeblikk, og å sikre seieren også. Jeg ville så gjerne vinne i dag. Og foran hjemmefansen. Jeg kommer aldri til å glemme det øyeblikket, sa Kane til Sky Sports etter kampen.

Kane historisk

Tottenham kom best i gang på eget gress. Da drøyt kvarteret ut i kampen snappet Pierre Emile Højbjerg opp ballen og fosset inn i 16-meteren. Dansken dyttet ballen videre til en umarkert Kane, som var sikker og førte vertene opp i 1–0.

Målet gjør at Kane står alene som den mestscorende spilleren for Tottenham gjennom tidene, med 267 mål for klubben. Han gikk forbi Jimmy Greaves.

Kane

HISTORISK: Det ble en jubelkveld for Kane søndag.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

City fikk mer tak på kampen utover i omgangen og hadde en gigantisk mulighet til å utligne rett før pause. Riyad Mahrez smalt ballen i undersiden av tverrliggeren, men til stor frustrasjon for gjestene, spratt ballen utover.

Begge lagene hadde store muligheter etter pause, men det ble med det ene målet til Kane. Tottenhams Cristian Romero fikk sitt andre gule kort rett før slutt og ble dermed utvist. City klarte ikke å utnytte at de var én mann mer, og går på et bittert tap i gullkampen.

Det er kun to ligarunder siden lagene møttes sist. Da endte kampen 4–2 til Manchester City.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

 • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

  Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

  Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

  Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

  Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

  Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

  Det bekrefter hun overfor NRK.

  Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

  – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

  Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

  Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

  Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

  Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

  PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

  Friidretts-VM 2023: Pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

  Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

  Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

  For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

  – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

  – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

  Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

  Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

  – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

  Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

  55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

  NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
  Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal