Hopp til innhold

Ekspert etter Haaland-nedtur: – Han kan ha valgt feil klubb

Med sitt 200. Premier League-mål skrev Harry Kane klubbhistorie og ble avgjørende da Tottenham seiret mot Manchester City. Erling Braut Haaland fikk en tung dag på jobben og ble «ignorert», ifølge ekspert.

Britain Soccer Premier League

SLET: Erling Braut Haaland stanget mot Tottenham og ble ikke servert godt nok, sier flere eksperter.

Foto: Kin Cheung / AP

På en dag hvor Kane kunne juble for kampens eneste mål, Premier League-milepæl og scoringsrekord i Tottenham, ble det en vesentlig tyngre aften for spissen på motsatt banehalvdel.

Erling Braut Haaland gikk målløs av banen og fikk aldri muligheten til markere seg nevneverdig, ifølge ekspert.

– Antall løp han gjør som blir ignorert, er utrolig, kommenterte Sky Sports-ekspert Gary Neville underveis i kampen.

Han fikk støtte av tidligere City-spiller Micah Richards.

– City må sende ballen raskere, sa han og viste til Haaland.

Sky hevdet like før slutt at Haaland hadde null berøringer i boksen og null avslutninger på mål. Opta konkluderte med det samme etter kampslutt.

Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City

FRUSTRERT: – En frustrerende omgang for Erling Braut Haaland, kommenterte Viaplays Tor Ole Skullerud.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Sky Sports-ekspert, Jamie Carragher, mener Haaland så frustrert ut.

– Jeg tror vi kun har sett 60 prosent av Haaland. Han har kommet fra en liga hvor de kontrer og man fikk se den ekstreme farten han har. Det ser vi ikke her. Han kan ha valgt feil klubb for å få det beste ut av seg selv. Vi får ikke se alt av Haaland, sier den tidligere Liverpool-spilleren.

Ifølge ESPN er det første gang nordmannen går en Premier League-kamp uten skudd på mål.

– Det er en prosess. Dette er et vanskelig lag å passe inn i, vi spiller unikt. Ingen sier noe når han scorer mål og vi vinner. Plutselig, når vi ikke vinner og han ikke scorer, så spør folk om det er et problem og om vi spiller bedre uten han. Men ingen klagde da han scoret sitt 25. mål for sesongen, sier City-forsvarsspiller Kyle Walker til Sky Sports etter kampen.

Hjalp rivalen

City-tapet gjør at laget ikke klarer å minske luken til tabelleder Arsenal, som gikk på et 1-0-nederlag for Everton lørdag. Det skiller dermed fortsatt fem poeng mellom lagene.

Det var rival Tottenham og Kane som skulle gi Arsenal en hjelpende hånd i gullkampen. Avgjørelsen skulle falle allerede 15 minutter ut i oppgjøret da Kane scoret og sørget for at Tottenham vant kampen 1–0.

De gjør erkerival Arsenal en kjempetjeneste her, kommenterte Viaplays Kasper Wikestad.

Scoringen var britens 200. i Premier League og gjorde også at han tok klubbrekorden for antall mål i Tottenham-trøya.

– Det er vanskelig å sette ord på det. Et magisk øyeblikk, og å sikre seieren også. Jeg ville så gjerne vinne i dag. Og foran hjemmefansen. Jeg kommer aldri til å glemme det øyeblikket, sa Kane til Sky Sports etter kampen.

Kane historisk

Tottenham kom best i gang på eget gress. Da drøyt kvarteret ut i kampen snappet Pierre Emile Højbjerg opp ballen og fosset inn i 16-meteren. Dansken dyttet ballen videre til en umarkert Kane, som var sikker og førte vertene opp i 1–0.

Målet gjør at Kane står alene som den mestscorende spilleren for Tottenham gjennom tidene, med 267 mål for klubben. Han gikk forbi Jimmy Greaves.

Kane

HISTORISK: Det ble en jubelkveld for Kane søndag.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

City fikk mer tak på kampen utover i omgangen og hadde en gigantisk mulighet til å utligne rett før pause. Riyad Mahrez smalt ballen i undersiden av tverrliggeren, men til stor frustrasjon for gjestene, spratt ballen utover.

Begge lagene hadde store muligheter etter pause, men det ble med det ene målet til Kane. Tottenhams Cristian Romero fikk sitt andre gule kort rett før slutt og ble dermed utvist. City klarte ikke å utnytte at de var én mann mer, og går på et bittert tap i gullkampen.

Det er kun to ligarunder siden lagene møttes sist. Da endte kampen 4–2 til Manchester City.

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

Siste nytt

 • Northug mister NM-comebacket grunnet sykdom

  Petter Northug skulle etter planen gjøre comeback under NM på Tolga, men må melde avbud grunnet sykdom, melder Adresseavisen.

  – Petter er forkjølet og stiller ikke på lagsprinten i NM på onsdag. Strindheim stiller da med Håkon Skaanes og Even Northug, sier Morten Bostad til avisen.

  Bostad er ansvarlig for seniorløperne i Strindheim IL.

  I utgangspunktet skulle Northug gjøre NM-comeback på Tolga under lagsprinten for Strindheim. Det blir nå altså ikke noe av. (NTB)

  Tour de ski 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Saka-magi etter stor Ukraina-markering

  Bukayo Saka scoret kampens andre og fineste mål da England slo Ukraina 2-0 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen. Det ble en emosjonell markering før kampstart.

  England fikk en pangstart på kampen da kaptein Harry Kane sendte britene i ledelsen etter å ha blitt spilt opp av Bukayo Saka, før Arsenal-stjernen doblet ledelsen med et drømmeskudd i krysset.

  Kane gjorde seg også toneangivende i 2-1-seieren over Italia tidligere i uken. Da scoret han sitt 54. landslagsmål og passerte Wayne Rooney som tidenes toppscorer for England.

  England og Ukraina spiller i gruppe C. I tillegg til Italia skal de også møte Nord-Makedonia og Malta.

  Før avspark var det en stor markering mot invasjonen av Ukraina, hvor de oppmøtte supporterne veivet med ukrainske flagg mens spillerne stile opp side om side foran et ukrainsk flagg med påskriften «fred» på engelsk.

  Russland invaderte Ukraina i februar i fjor. Søndagens bortekamp var Ukrainas første i EM-kvalifiseringen. Deres første hjemmekamp kommer mot Malta 19. juni. Det er ikke oppgitt hvor den skal spilles enda.

  England Ukraine Euro 2024 Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Syk Holund dropper NM – Klæbo står over femmila

  Hans Christer Holund er fortsatt syk og reiser ikke til NM på Tolga denne uken. Johannes Høsflot Klæbo står over den avsluttende femmila, skriver Adressa.

  Holund har slitt litt med sykdom etter VM, og søndag opplyser landslagstrener Eirik Myhr Nossum at Lyn-løperen ikke blir å se i NM del to på Tolga denne uken.

  – Alle reiser i utgangspunktet, men «HC» blir hjemme. Han er fortsatt ikke helt frisk, sier Nossum til Adresseavisen.

  Klæbo har levert en kjempesesong og avsluttet den med å vinne verdenscupen sammenlagt. Sprinttrener Arild Monsen sier til Adressa at Klæbo planlegger å gå lagsprinten og 10-kilometeren på Tolga, men at trønderen dropper femmila fredag.

  Det er lagsprint onsdag, 10 kilometer klassisk torsdag før NM rundes av med femmil. (NTB)

   Ski-VM 2023: 4x10 km stafett for menn
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste