Egypt slo Chile i VMs åpningskamp

For tomme tribuner i Kairo tok det egyptiske hjemmelaget første steg mot det de håper skal bli et suksessrikt håndball-VM på hjemmebane. Chile ble slått 35-29.

Etter to minutter gjorde Yehia Elderaa en piruett og banket inn turneringens første scoring. Egypt var som ventet et hakk for gode for chilenerne og hadde langt på vei avgjort kampen med 18-11 ved pause.

Chile skjerpet seg i andre halvdel og vant den med to mål da vertene rullerte på laget. Elderaa ble Egypts toppscorer med seks mål.

Det var den første av 108 VM-kamper som skal spilles i tiden fram til 31. januar. Norge har vært i finale i de to siste VM, men tapte for vertslandet begge ganger: Frankrike i 2017 og Danmark i 2019.

Norge spiller sin første VM-kamp torsdag mot nettopp Frankrike. Øvrige grupperivaler er Sveits (lørdag) og Østerrike (mandag), i den eneste gruppa med bare europeiske lag.

dLi9p08-gZ4
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP

Siste nytt

 • Målløst i Tuchel-debut

  Thomas Tuchel ble bekreftet som ny Chelsea-manager tirsdag. Allerede dagen etter sto han på sidelinja og ledet sin første kamp.

  Chelsea har slitt tungt den siste tiden under Frank Lampard. Det samme hadde onsdagens motstander Wolverhampton.

  I onsdagens oppgjør klarte ingen av lagene å finne nettmaskene og dermed endte det 0–0 på Stamford Bridge.

  Tuchel
  Foto: Frank Augstein / AFP
 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal