Egypt slo Chile i VMs åpningskamp

For tomme tribuner i Kairo tok det egyptiske hjemmelaget første steg mot det de håper skal bli et suksessrikt håndball-VM på hjemmebane. Chile ble slått 35-29.

Etter to minutter gjorde Yehia Elderaa en piruett og banket inn turneringens første scoring. Egypt var som ventet et hakk for gode for chilenerne og hadde langt på vei avgjort kampen med 18-11 ved pause.

Chile skjerpet seg i andre halvdel og vant den med to mål da vertene rullerte på laget. Elderaa ble Egypts toppscorer med seks mål.

Det var den første av 108 VM-kamper som skal spilles i tiden fram til 31. januar. Norge har vært i finale i de to siste VM, men tapte for vertslandet begge ganger: Frankrike i 2017 og Danmark i 2019.

Norge spiller sin første VM-kamp torsdag mot nettopp Frankrike. Øvrige grupperivaler er Sveits (lørdag) og Østerrike (mandag), i den eneste gruppa med bare europeiske lag.

dLi9p08-gZ4
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP

Siste nytt

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal