Hopp til innhold

Håndball-VM menn 2021

Oppsummert

  • 17.30: VM-finale, Danmark - Sverige
  • Kommentatorer: Patrick Sten Rowlands og Håvard Tvedten (ekspert).
  • Historisk nordisk VM-finale

    Det blir regjerende verdensmester Danmark som møter Sverige i finalen i håndball-VM, for første gang noensinne. De tok tidlig tak i semifinalen, og fikk en klar ledelse. Men Spania beit seg fast, og lå bare bak med to til pause.

    Mikkel Hansen fikk nærmest slakt etter kvartfinalen, men storspilte fredag kveld i Kairo. Før hvilen hadde han satt inn seks. Han fortsatte storspillet, og scoret 12 totalt, men det ble spenning hele veien inn.

    Med 10 minutter igjen var Spania bare ett mål bak. Det var de også med ett minutt igjen på klokka.

    – Dette er underholdning, fastslo TV 3-ekspert Kristian Kjelling.

    Spania hadde sjansen til å utligne med 30 sekunder igjen, men ballen gikk i tverrligger på streken og ut. Da scoret Danmark, og vant 35-33.

    Mikkel Hansen
    Foto: Petr David Josek / AP
  • Solbergs Sverige til VM-finale

    Sverige er klare for sin første VM-finale siden 2001 etter at Glenn Solbergs menn tidlig fikk overtaket på Frankrike i den første semifinalen i håndball-VM.

    – Man blir rørt og stolt på en gang. Det er en litt uvirkelig følelse å nå en VM-finale på første forsøk med den gjengen, forteller Solberg til NRK.

    Til pause ledet de 16–13. Torsdag sa Solberg at Frankrike var klare favoritter, men de trygget bare ledelsen utover i den andre omgangen. Venstrekanten Hampus Wanne ble toppscorer med hele 11 mål.

    De svenske spillerne kjempet hele veien inn, og jublet som besatte da det nærmet seg slutt. Sverige vant 32–26.

    Finalen går søndag og der møter Sverige Danmark (som slo Spania 35-33), for første gang i VM-historien.

    – Alt kan skje på søndag, men vi vet hvem av lagene som har spilt i finale de siste årene, og det er ikke oss. Så de må tåle å være favoritter tenker jeg, sier Solberg.

    Sverige
    Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
  • Berge: – Det har vært tøft

    Det norske håndballandslaget kom hjem fra Kairo i dag etter å ha blitt slått ut av håndball-VM. Christian Berge forteller at det var en skuffet gjeng på hjemreisen.

    – Vi var trøtte i dag. Det var ikke mye glede og latter, og sånn skal det være også. Det skal svi å tape, sier Berge til NRK.

    – Det har vært tøft for dem. Når man ikke når målsettingen så blir det sånn, sier han videre.

    Nå ser Berge fremover mot OL-kvalik i vår.

    – Jeg gleder meg veldig til å se dem igjen, slik at vi kan revansjere oss. Vi må gå gjennom og se hva vi har gjort feil, sier

    Alexander Blonz, som til daglig spiller for Elverum, møtte også NRK på Gardermoen. Han var også skuffet over å ryke ut i kvartfinalen mot Spania.

    – Det er tre dager for tidlig. Det har gått innpå oss. Det har vært en lang reise, så det var godt å komme hjem når det ble som det ble. Jeg gruer meg til å dra til Elverum i 20 minusgrader. Det blir kaldt, sier Blonz.

    Christian Berge
    Foto: Petr David Josek / AFP
  • Slutter etter VM-fiasko

    Kroatias mestertrener i håndball, Lino Cervars, hopper av jobben etter VM-skuffelsen.

    Nedturen fikk sitt punktum med kjempetap mot Danmark mandag. Nå trekker han seg tilbake. Dermed må Kroatia få inn en ny trener før OL-kvalifiseringen i mars.

    – Jeg vil gjerne takke alle håndballtilhengere og gjør det fra mitt hjerte, men jeg hadde håpet det skjedde på en annen måte, sa han etter 26-38-tapet.

    Cervar har vunnet titler og medaljer med Kroatia i flere perioder.

    Lino Cervar
    Foto: Vidar Ruud / NTB

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal