Hopp til innhold

Håndball-VM menn 2021

Oppsummert

 • 17.30: VM-finale, Danmark - Sverige
 • Kommentatorer: Patrick Sten Rowlands og Håvard Tvedten (ekspert).
 • Historisk nordisk VM-finale

  Det blir regjerende verdensmester Danmark som møter Sverige i finalen i håndball-VM, for første gang noensinne. De tok tidlig tak i semifinalen, og fikk en klar ledelse. Men Spania beit seg fast, og lå bare bak med to til pause.

  Mikkel Hansen fikk nærmest slakt etter kvartfinalen, men storspilte fredag kveld i Kairo. Før hvilen hadde han satt inn seks. Han fortsatte storspillet, og scoret 12 totalt, men det ble spenning hele veien inn.

  Med 10 minutter igjen var Spania bare ett mål bak. Det var de også med ett minutt igjen på klokka.

  – Dette er underholdning, fastslo TV 3-ekspert Kristian Kjelling.

  Spania hadde sjansen til å utligne med 30 sekunder igjen, men ballen gikk i tverrligger på streken og ut. Da scoret Danmark, og vant 35-33.

  Mikkel Hansen
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Solbergs Sverige til VM-finale

  Sverige er klare for sin første VM-finale siden 2001 etter at Glenn Solbergs menn tidlig fikk overtaket på Frankrike i den første semifinalen i håndball-VM.

  – Man blir rørt og stolt på en gang. Det er en litt uvirkelig følelse å nå en VM-finale på første forsøk med den gjengen, forteller Solberg til NRK.

  Til pause ledet de 16–13. Torsdag sa Solberg at Frankrike var klare favoritter, men de trygget bare ledelsen utover i den andre omgangen. Venstrekanten Hampus Wanne ble toppscorer med hele 11 mål.

  De svenske spillerne kjempet hele veien inn, og jublet som besatte da det nærmet seg slutt. Sverige vant 32–26.

  Finalen går søndag og der møter Sverige Danmark (som slo Spania 35-33), for første gang i VM-historien.

  – Alt kan skje på søndag, men vi vet hvem av lagene som har spilt i finale de siste årene, og det er ikke oss. Så de må tåle å være favoritter tenker jeg, sier Solberg.

  Sverige
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Berge: – Det har vært tøft

  Det norske håndballandslaget kom hjem fra Kairo i dag etter å ha blitt slått ut av håndball-VM. Christian Berge forteller at det var en skuffet gjeng på hjemreisen.

  – Vi var trøtte i dag. Det var ikke mye glede og latter, og sånn skal det være også. Det skal svi å tape, sier Berge til NRK.

  – Det har vært tøft for dem. Når man ikke når målsettingen så blir det sånn, sier han videre.

  Nå ser Berge fremover mot OL-kvalik i vår.

  – Jeg gleder meg veldig til å se dem igjen, slik at vi kan revansjere oss. Vi må gå gjennom og se hva vi har gjort feil, sier

  Alexander Blonz, som til daglig spiller for Elverum, møtte også NRK på Gardermoen. Han var også skuffet over å ryke ut i kvartfinalen mot Spania.

  – Det er tre dager for tidlig. Det har gått innpå oss. Det har vært en lang reise, så det var godt å komme hjem når det ble som det ble. Jeg gruer meg til å dra til Elverum i 20 minusgrader. Det blir kaldt, sier Blonz.

  Christian Berge
  Foto: Petr David Josek / AFP
 • Slutter etter VM-fiasko

  Kroatias mestertrener i håndball, Lino Cervars, hopper av jobben etter VM-skuffelsen.

  Nedturen fikk sitt punktum med kjempetap mot Danmark mandag. Nå trekker han seg tilbake. Dermed må Kroatia få inn en ny trener før OL-kvalifiseringen i mars.

  – Jeg vil gjerne takke alle håndballtilhengere og gjør det fra mitt hjerte, men jeg hadde håpet det skjedde på en annen måte, sa han etter 26-38-tapet.

  Cervar har vunnet titler og medaljer med Kroatia i flere perioder.

  Lino Cervar
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sportsnyheter

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

Klopp ut mot stjernesigneringen: – Ikke sånn han bør oppføre seg

Darwin Núñez (23) fikk en skrekkdebut hjemme på Anfield: Storsigneringen mistet hodet og skallet ned danske Joachim Andersen da Crystal Palace fikk med seg ett poeng. Nå venter en alvorsprat med Jürgen Klopp.

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500-meterforsøket i EM, men det kunne fort blitt svært dramatisk.

Siste nytt

 • Smitte i den norske troppen – Ertzgaard ute av EM

  EM-uttatte Lakeri Ertzgaard har testet positivt for korona og mister dermed mesterskapet i München.

  Friidrettsforbundets lege, Ove Talsnes, sier de har hatt strenge smittevernregler under hele EM, men at det er tilnærmet umulig å gardere seg 100 prosent.

  Ertzgaard var tatt ut til det norske laget på 4x400 meter stafett. Hun løp også førsteetappen av stafetten under VM i Eugene, der også Linn Oppegaard, Elisabeth Slettum og Amalie Iuel løp.

  – Vi opprettholder det strenge regimet og poengterer viktigheten av håndhygiene, munnbind og avstand i alle situasjoner, sier Talsnes i pressemeldingen.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Thomsen på 9.-plass i EM-finalen i kule

  Marcus Thomsen (24) fikk det ikke til å stemme i mandagens kulefinale i friidretts-EM i München. Han ble nummer ni etter et lengstestøt på 19,91 meter.

  Vossingen kom seg aldri over 20 meter. Han åpnet med 19,36 før hans beste resultat kom i andre omgang, mens det ble et dødt forsøk i den tredje.

  Thomsen måtte ha fått til bedre enn 20,01 for å bli blant de åtte som fikk være med videre i finalens tre siste omganger.

  Tidligere på dagen havnet han på 8.-plass med 20,32 som bestenotering i kvalifiseringen.

  Forrige måned ble Thomsen nummer ti i VM-finalen. Der var hans lengste støt på 20,66 meter. Han har 20,89 som sesongbeste og en personlig rekord på 21,09. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skotheim på tredje i EM-tikampen

  Sander Skotheim er nummer tre sammenlagt etter fem øvelser i tikampen i friidretts-EM. Han klatret flere hakk som bestemann i høyde, og leverte en sterk 400 meter.

  Tiden 48,30 var klar personlig rekord for Skotheim.

  – Det var gøy, men det var helt jævlig. Det var tungt på slutten, sa en tydelig utslitt Skotheim til NRK.

  På høydehopp leverte han et hopp på 2,11 meter var det ingen i feltet som greide å slå. Innsatsen tok Skotheim opp fra 5.- til 3.-plass i sammendraget med en poengscore på 4324.

  Simon Ehammer fra Sveits topper tikampen med 4661 poeng, italienske Dario Dester er toer med 4327 poeng.

  Skotheim åpnet tikampen med å løpe 10,98 på 100 meter. Deretter ble det 7,56 meter i lengde. 20-åringen var med det oppe på 3.-plassen totalt. I kule noterte han 13,65 meter. (NTB/NRK)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste