Hopp til innhold

Eges tegnspråk hjelper Bergerud i EM-form

ZAGREB (NRK): Torbjørn Bergerud (23) er sjelden fornøyd med egen innsats i mål. Men det hjelper med keepertrener Steinar Eges spesielle kommunikasjon fra tribuneplass.

HANDBALL-EUROPENOR-BLR/

VIKTIG: Det er lett å se når Norges førstekeeper, Torbjørn Bergerud, er fornøyd eller misfornøyd med egen innsats. Mot Hviterussland hadde han flere praktredninger.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

– Jeg er veldig selvkritisk.

Torbjørn Bergerud ler litt av seg selv når han innrømmer det. Men det er ingen tvil om at det stemmer.

EM håndball herrer 2018.

FORTVILA: Torbjørn Bergerud etter tapet mot Frankrike.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi må finne ut hva jeg egentlig driver med. Noe oppe i hodet på meg surrer litt, fortalte han etter seieren mot Hviterussland.

– Hva skal til for at du blir fornøyd?

Da må jeg holde nullen tror jeg, og det er jo ikke mulig. Nei da, jeg kan være fornøyd etter en kamp, men jeg skal ha stått veldig bra for å være fornøyd med egen innsats, forklarer 23-åringen.

  • Hør og følg Norge–Kroatia lørdag fra kl. 20.20 på P1 og NRK Sport.

I EM for to år siden stod han bedre og bedre utover i mesterskapet. De samme tendensene har han vist nå, og etter fire kamper er redningsprosenten oppe i 32.

Keepertrener Steinar Ege mener Bergerud fort kan legge vel mye press på seg selv.

– Vi snakker litt om at den indre stemmen kan bli litt for hard en gang iblant. Han setter litt unødig press på en ung fyr, for han er ganske kritisk, sier den tidligere målvaktskjempen.

Tegnspråk fra tribuneplass

Under kampene i Kroatia sitter han på tribunen. Selv om han er et stykke unna målet, har han funnet sin måte å kommunisere med keeperne og trenerteamet på.

Ulike tegn og håndbevegelser blir til stadighet vist.

– Vi har holdt på sånn en stund og det fungerer veldig fint. Vi skal fortsette så det blir enda bedre, sier Bergerud, og viser tegnene for at han er for passiv, ikke frempå nok eller må fremover med brystkassa.

Og hvis ikke Ege liker det han ser, er det også veldig synlig.

– Noen ganger gjør han helt sinnssyke ting. Jeg hører ikke hva han sier, men jeg tror ikke det er pene ord som kommer ut. Ellers holder han seg rolig, sier helten fra VM-semifinalen i fjor mot nettopp Kroatia.

Bergerud og Ege kommuniserer

FRA TRIBUNEN: Keepertrener Steinar Ege (i midten nede med Norge på ryggen) kommuniserer med Torbjørn Bergerud fra tribuneplass.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Haha. Jeg ser hva han vil i hvert fall, og skjønner hva han mener bare ved å se på ham. Han er tydelig og flink til å detaljstyre, forteller målvakt Espen Christensen.

– Jeg kan være lett å lese ja. Hvis det trengs, bekrefter Steinar Ege og ler.

Er du helt idiot?

Det hender blant annet det kommer en finger til tinningen.

– Det kan bety mange ting. At vi må tenke over det vi gjør på forhånd, men det kan også bety «Hvor dum er du? Er du helt idiot?».

Bergerud flirer. Det er et tegn han kan leve godt med.

– Jeg vet selv hvor dum jeg kan være, så om Steinar viser tegn som antyder det, er det sånn.

Bergerud og Ege

SAMARBEID: Torbjørn Bergerud (t.v.) og keepertrener Steinar Ege i diskusjon under VM i fjor. Da var Bergerud helt avgjørende for Norge i flere kamper.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal