Eckhoff: – Jeg håpet hun skulle tryne

Tiril Eckhoff sviktet på stående skyting for andre dag på rad. Likevel bestemte hun seg for å gi jernet på sisterunden.

Spennende avslutning på skiskytingen

– Alt kan skje. Jeg håpet Dorothea skulle tryne, sier Tiril Eckhoff og ler.

Søndag gikk hun inn til andreplass bak italienske Dorothea Wierer under sesongåpningen på Sjusjøen. De to sto side om side på siste stående skyting. Men der Wierer klarte seg med en bom, ble det to miss på den norske jenta.

Med to strafferunder var avstanden opp til den italienske jenta altfor stor. Men en solid sisterunde gjorde at hun bare var åtte sekunder bak i mål.

Kjemper på slutten

– Jeg er veldig godt fornøyd med tredje stående (fullt hus, journ. anm.), men på den siste serien kjempet jeg ikke i det hele tatt. Det er for dårlig, sier hun.

Eckhoff ble slått av Wierer også på lørdagens sprint, og er brukbart fornøyd med helga etter to andreplasser. Sisterunden så hun på som en helt spesiell form for trening.

– Jeg må prøve å kjempe inn. Jeg må ikke venne meg til å slappe av, sier hun.

Får godkjent av storebror

Storebror og landslagstrener Stian Eckhoff gir lillesøsteren godkjent etter åpningshelga.

– Det er noen skudd som forsvinner på den siste stående som hun ikke har kontroll på. Det er jeg rimelig sikker på at hun får rettet på når verdenscupen starter, sier han.

Video: Se det lattermilde intervjuet med de to søsknene før sesongåpningen

Søskenparet Stian og Tirill Eckhoff har alltid hatt et nært, og ikke minst morsomt, forhold som storebror og lillesøster. Nå skal de sammen bringe stolte norske skiskyttertradisjoner videre - den ene som trener, den andre som utøver.

Siste nytt

 • England med sterk seier mot Spania

  England slo Spania 3-2 på bortebane mandag i nasjonsligaen. Dette er første gang Spania slipper inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

  Raheem Sterling
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Kristoffersen-saken etter sesongen

  Henrik Kristoffersen får innfridd ønsket om å ha rettssaken i striden med Norges Skiforbund etter sesongslutt. Saken går i Oslo tingrett i mars neste år, melder Aftenposten.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal