NRK Meny
Normal

Eckhoff sprakk da pallplassen glapp

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Norge hadde en alle tiders mulighet til å komme på pallen på stafetten. Men Da Tiril Eckhoff skjøt fire bom og pådro seg en strafferunde på siste skyting røk pallkampen.

Tiril Eckhoff

NY SPREKK: Tiril Eckhoff bomma nok ein gong på dei tre siste skota på ståande, og måtte ut i strafferunden.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg hadde muligheten og så dreit jeg meg ut. Dette var skikkelig dritt. Det var ikke slik jeg ville avslutte det siste verdscuprennet før VM, sier ei skuffa Tiril Eckhoff til NRK etter målgang.

Mens verdscupsirkuset går videre i USA og Canada, skal Eckhoff gå IBU-renn i Europa for å minske reisebelastningen før VM.

For lagets del var det veldig bra til jeg kom på slutten. Vi får ta med oss bortsett fra siste stående, sier Eckhoff.

Hun mener det er tekniske ting som må rettes opp for at hun skal opp på et tilfredsstillende nivå på stående skyting. Hun påpeker at styrken hennes i sporet imidlertid vil komme mer til sin rett i de mer kuperte VM-løypene i Holmenkollen.

Tirils utfordring

Eckhoff har flere ganger i år slitt på siste stående serie, og flere topplasseringar har gått tapt på grunn av det.

SLOVENIA-BIATHLON-IBU-WORLD-CUP
Foto: JURE MAKOVEC / Afp

– Tirils største utfrodring er å få vekk de tankene som gjør at hun ikke får ut potensialet sitt på standplass. Den dagen hun får kontroll på det blir hun vanskelig å slå, for hun er god i løypa, sier NRKs kommentator, Liv Grete Skjelbreid, om Eckhoff.

– Hun har hatt en tendens til å skyte to treff og så stoppe opp. Da har det blitt en del bom, sier ekspertkommentator Ola Lunde.

I mål kom Norge inn på femteplass, etter at Eckhoff slo Sverige på sisterunden. Norge endte 47 sekunder bak Frankrike som vant stafetten.

Fire klar for VM

Etter løpet var trenerne Steinar Mundal og Stian Eckhoff passe fornøyd med prestasjonen.

Synnøve Solemdal

VM KLAR: Synnøve Solemdal gjekk ikkje stafetten i Anterselva, men vart tatt ut til VM.

Foto: GOL1, Olsen, Geir / NTB scanpix

– Jeg har en god følelse på det som skal skje senere i sesongen. Treffer Tiril på siste skytingen der er vi med å kjemper om seieren. De andre jentene leverer bra etapper, seier Stian Eckhoff.

På det norske laget gikk Kaia Wøien Nicolaisen, Fanny Horn Birkeland, Marte Olsbu og Tiril Eckhoff. De tre siste fikk klarsignal til VM etter løpet.

– I tillegg har vi tatt ut Synnøve Solemdal til VM, seier Stian Eckhoff.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag