Hopp til innhold

Eckhoff sprakk da pallplassen glapp

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Norge hadde en alle tiders mulighet til å komme på pallen på stafetten. Men Da Tiril Eckhoff skjøt fire bom og pådro seg en strafferunde på siste skyting røk pallkampen.

Tiril Eckhoff

NY SPREKK: Tiril Eckhoff bomma nok ein gong på dei tre siste skota på ståande, og måtte ut i strafferunden.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg hadde muligheten og så dreit jeg meg ut. Dette var skikkelig dritt. Det var ikke slik jeg ville avslutte det siste verdscuprennet før VM, sier ei skuffa Tiril Eckhoff til NRK etter målgang.

Mens verdscupsirkuset går videre i USA og Canada, skal Eckhoff gå IBU-renn i Europa for å minske reisebelastningen før VM.

For lagets del var det veldig bra til jeg kom på slutten. Vi får ta med oss bortsett fra siste stående, sier Eckhoff.

Hun mener det er tekniske ting som må rettes opp for at hun skal opp på et tilfredsstillende nivå på stående skyting. Hun påpeker at styrken hennes i sporet imidlertid vil komme mer til sin rett i de mer kuperte VM-løypene i Holmenkollen.

Tirils utfordring

Eckhoff har flere ganger i år slitt på siste stående serie, og flere topplasseringar har gått tapt på grunn av det.

SLOVENIA-BIATHLON-IBU-WORLD-CUP
Foto: JURE MAKOVEC / Afp

– Tirils største utfrodring er å få vekk de tankene som gjør at hun ikke får ut potensialet sitt på standplass. Den dagen hun får kontroll på det blir hun vanskelig å slå, for hun er god i løypa, sier NRKs kommentator, Liv Grete Skjelbreid, om Eckhoff.

– Hun har hatt en tendens til å skyte to treff og så stoppe opp. Da har det blitt en del bom, sier ekspertkommentator Ola Lunde.

I mål kom Norge inn på femteplass, etter at Eckhoff slo Sverige på sisterunden. Norge endte 47 sekunder bak Frankrike som vant stafetten.

Fire klar for VM

Etter løpet var trenerne Steinar Mundal og Stian Eckhoff passe fornøyd med prestasjonen.

Synnøve Solemdal

VM KLAR: Synnøve Solemdal gjekk ikkje stafetten i Anterselva, men vart tatt ut til VM.

Foto: GOL1, Olsen, Geir / NTB scanpix

– Jeg har en god følelse på det som skal skje senere i sesongen. Treffer Tiril på siste skytingen der er vi med å kjemper om seieren. De andre jentene leverer bra etapper, seier Stian Eckhoff.

På det norske laget gikk Kaia Wøien Nicolaisen, Fanny Horn Birkeland, Marte Olsbu og Tiril Eckhoff. De tre siste fikk klarsignal til VM etter løpet.

– I tillegg har vi tatt ut Synnøve Solemdal til VM, seier Stian Eckhoff.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Branntilløp utsatte VM-kamp

  Det ble en dramatisk opptakt til kampen mellom Danmark og Tyskland i ishockey-VM. Kort tid før kampstart måtte arenaen evakueres på grunn av brann.

  Alle ble beordret ut av hallen etter et branntilløp i nærheten av garderobene. Spillerne måtte ut i sola i fullt ishockeyutstyr.

  Først en time og 40 minutter etter oppsatt starttidspunkt hadde brannfolkene gjort seg ferdige slik at pucken kunne droppes. Lagene utkjempet en sjansefattig forestilling som Tyskland vant 1-0 etter scoring av Marc Michaelis i midtperioden.

  Tyskland har dermed vunnet tre av sine fire første kamper, mens danskene har vunnet to og tapt to.

  Norge spiller i den andre gruppen som går i den nye ishallen i Tammerfors. Der vant USA 3-0 over Storbritannia, som etter fire av sju kamper er sist med ett poeng og ligger an til å rykke ned. Norge har fem poeng.

  Ishockey: treningskamp MECA Hockey Games Norge - Danmark
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • 17-åringer herjet – eliteserielagene på vei videre i cupen

  Det blir trolig ingen cupskrell i første runde. Samtlige 12 lag fra eliteserien som var i aksjon torsdag, er på vei videre til andre runde.

  Strømsgodset slet mest, og var eneste eliteserielag som gikk til pause uten å lede. Det til tross for at Hønefoss fikk to røde kort i første omgang. Likevel dro de i land seieren i andre omgang.

  For Rosenborg stod en 17-åring frem. Marius Sivertsen Broholm ble byttet inn, og scoret sitt første mål allerede 40 sekunder senere. Litt senere banket han til fra 20 meter, og klistret ballen i krysset. De vant til slutt 6–0 mot Verdal.

  Tromsø stod for rundens største seier, og la 0–8 i sekken på Ishavsbyen. Der var det også en 17-åring som herjet. Runar Robinsønn Norheim scoret ikke bare tre av målene, han serverte også tre målgivende.

  Slik endte kampene:
  Djerv 1919 – Haugesund 1–3
  Furnes – HamKam 0–7
  Kolbu – Vålerenga 1–5
  Hønefoss – Strømsgodet 0–4
  Hei – Odd 1–6
  Ishavsbyen – Tromsø 0–8
  Rana – Bodø/Glimt 0–4
  Rosseland – Viking 1–6
  Fjøra – Aalesund 0–3
  Verdal – Rosenborg 0–6
  Express – Jerv 0–6 (kampen pågår fortsatt)
  Østsiden – Sarpsborg 0–5 (kampen pågår fortsatt)

  Se resultatene i alle kampene her.

 • Ruud klar for semifinale etter sliteseier

  Etter en parademarsj så langt i grusturneringen i Sveits, slet Casper Ruud mot Thanasi Kokkinakis torsdag. Nordmannen vant til slutt 6-4, 7-6 (7-3).

  Ruud har hatt en ujevn start på sesongen, men i ATP 250-turneringen i Genève har nordmannen gjort sakene godt. I forrige runde feide 23-åringen franske Benoît Paire av grusen.

  Fredagens motstander Kokkinakis har møtt Ruud én gang tidligere, tilbake i 2018. Da vant australieren, som nå er på 85.-plass på ATP-rankingen. Ruud er nummer åtte.

  Nordmannen er regjerende mester i Genève, og er den høyeste rangerte spilleren som er igjen i turneringen. I semifinalen venter amerikanske Reilly Opelka. Finalen spilles lørdag.

  Neste uke venter et av sesongens store mål for nordmannen: Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris. Trekningen skjer torsdag kl. 19.00. (NTB)

  Switzerland Tennis Geneva Open
  Foto: Martial Trezzini / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste