Eckhoff forteller om nattlig drama – besvimte på badet

SANDNES (NRK): Midt på natta segnet Tiril Eckhoff om på badet. Heldigvis rakk hun å ringe landslagets fysioterapeut før det ble svart.

Tiril Eckhoff i Sandnes

VOND NATT: Smilet er tilbake, men uka i Sandnes har definitivt ikke blitt slik Tiril Eckhoff hadde håpet.

Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

Onsdag fortalte NRK at Tiril Eckhoff måtte stå over rulleskirennet Lysebotn Opp på grunn av en urinveisinfeksjon. Nå har skiskytteren med seks VM- og et OL-gull bestemt seg for også å droppe fredagens konkurranse i Blinkfestivalen.

I podkasten «Kant Ut», som hun lager sammen med lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold, forteller hun at urinveisinfeksjonen skapte en uvanlig dramatisk situasjon etter ankomst til Sandnes.

Det bekrefter hun også overfor NRK.

– Jeg blir veldig dårlig når det skjer, i hvert fall når det sniker seg opp i nyrene. Da spyr jeg litt, forteller hun.

Vekket av fysioterapeuten

Utøverne bor på enerom på hotellet i Sandnes. Derfor ringte Eckhoff landslagets fysioterapeut Ragnar Hagen da hun følte seg dårlig i ettida på natta tidlig i uka.

– Jeg ble akutt kvalm, kastet opp – og så husker jeg ikke mer før jeg våkner av at Ragnar redder meg, forteller Eckhoff, som lå på badegulvet da fysioterapeuten fant henne.

Hun ler når hun forteller om det i etterkant, selv om det var en skremmende opplevelse.

– Det var dramatisk der og da, men det var veldig vondt. Det er vanskelig å se for seg, men det er en ordentlig infeksjon som gjør veldig vondt, og da sier kroppen stopp og må ta en pause for å fikse litt. Og så kom hun seg jo veldig bra igjen og fikk sovet etterpå, sier landslagstrener Sverre Waaler Kaas.

XdzT-rzOgpw

STJERNE: Tiril Eckhoff hadde en god sesong sist vinter. Her kysser hun vinnerkula fra jaktstartverdenscupen.

Foto: JUSSI NUKARI / NTB Scanpix

Vil ikke ta risiko

Eckhoff har også tidligere slitt med urinveisinfeksjoner. Selv om selve infeksjonen har vært verre før, er det første gang hun besvimer.

– Den er ikke like alvorlig som sist gang, for to år siden. Men det er alvorlig nok til at vi ikke tør å ta masse risiko og gå masse konkurranser, så vi nøyer oss i utgangspunktet med én konkurranse på lørdag, sier landslagstreneren.

Eckhoff bekrefter selv at hun står over de to konkurransene for ikke å dra med seg sykdommen inn i treningshøsten.

– Det er den vonde sirkelen, at du får det igjen og igjen og igjen, og aldri blir helt frisk. Det er ingen vits i å kjøre meg i senk nå i august. Det er tross alt tre måneder igjen til sesongstart, og jeg har lyst til å legge ned god trening framover også. Jeg er ikke interessert i å bli syk igjen, sier hun.

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal