Hopp til innhold

Eckhoff forteller om nattlig drama – besvimte på badet

SANDNES (NRK): Midt på natta segnet Tiril Eckhoff om på badet. Heldigvis rakk hun å ringe landslagets fysioterapeut før det ble svart.

Tiril Eckhoff i Sandnes

VOND NATT: Smilet er tilbake, men uka i Sandnes har definitivt ikke blitt slik Tiril Eckhoff hadde håpet.

Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

Onsdag fortalte NRK at Tiril Eckhoff måtte stå over rulleskirennet Lysebotn Opp på grunn av en urinveisinfeksjon. Nå har skiskytteren med seks VM- og et OL-gull bestemt seg for også å droppe fredagens konkurranse i Blinkfestivalen.

I podkasten «Kant Ut», som hun lager sammen med lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold, forteller hun at urinveisinfeksjonen skapte en uvanlig dramatisk situasjon etter ankomst til Sandnes.

Det bekrefter hun også overfor NRK.

– Jeg blir veldig dårlig når det skjer, i hvert fall når det sniker seg opp i nyrene. Da spyr jeg litt, forteller hun.

Vekket av fysioterapeuten

Utøverne bor på enerom på hotellet i Sandnes. Derfor ringte Eckhoff landslagets fysioterapeut Ragnar Hagen da hun følte seg dårlig i ettida på natta tidlig i uka.

– Jeg ble akutt kvalm, kastet opp – og så husker jeg ikke mer før jeg våkner av at Ragnar redder meg, forteller Eckhoff, som lå på badegulvet da fysioterapeuten fant henne.

Hun ler når hun forteller om det i etterkant, selv om det var en skremmende opplevelse.

– Det var dramatisk der og da, men det var veldig vondt. Det er vanskelig å se for seg, men det er en ordentlig infeksjon som gjør veldig vondt, og da sier kroppen stopp og må ta en pause for å fikse litt. Og så kom hun seg jo veldig bra igjen og fikk sovet etterpå, sier landslagstrener Sverre Waaler Kaas.

XdzT-rzOgpw

STJERNE: Tiril Eckhoff hadde en god sesong sist vinter. Her kysser hun vinnerkula fra jaktstartverdenscupen.

Foto: JUSSI NUKARI / NTB Scanpix

Vil ikke ta risiko

Eckhoff har også tidligere slitt med urinveisinfeksjoner. Selv om selve infeksjonen har vært verre før, er det første gang hun besvimer.

– Den er ikke like alvorlig som sist gang, for to år siden. Men det er alvorlig nok til at vi ikke tør å ta masse risiko og gå masse konkurranser, så vi nøyer oss i utgangspunktet med én konkurranse på lørdag, sier landslagstreneren.

Eckhoff bekrefter selv at hun står over de to konkurransene for ikke å dra med seg sykdommen inn i treningshøsten.

– Det er den vonde sirkelen, at du får det igjen og igjen og igjen, og aldri blir helt frisk. Det er ingen vits i å kjøre meg i senk nå i august. Det er tross alt tre måneder igjen til sesongstart, og jeg har lyst til å legge ned god trening framover også. Jeg er ikke interessert i å bli syk igjen, sier hun.

Siste nytt

 • La Liga vil ha Juventus straffet umiddelbart

  Juventus blir gransket for økonomisk triksing. I Spania kommer det krav fra La Liga-ledelsen om sportslige sanksjoner mot den italienske storklubben.

  Den spanske toppdivisjonen har lenge fulgt med på det som skjer i Juventus. Allerede i april sendte La Liga en klage til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om norditalienernes mulige brudd på regler for økonomisk fair play.

  Nå vil de ha Juventus straffet for å sette et eksempel i jobben for å gjøre fotballen i Europa økonomisk bærekraftig.

  «Vi krever umiddelbare sportslige sanksjoner mot klubben av relevante instanser», står det i en uttalelse fra La Liga. Der heter det videre at «økonomisk bærekraftighet er helt avgjørende for å beskytte fotballen som en virksomhet».

  Påtalemyndigheten i Torino har siden i fjor etterforsket Juventus etter påstander om ulovlig regnskapsføring og uregelmessigheter rundt overganger og låneavtaler for flere spillere. Mandag kveld kom nyheten om at hele klubbstyret hadde trukket seg.

  Det inkluderte Juventus' mangeårige president Andrea Agnelli. Årsaken ble oppgitt å være den pågående politietterforskningen. Italias fotballforbund har også satt klubben under lupen.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Forsvarssjefen sendte Senegal til åttendedelsfinalen

  Senegal er videre til åttendedelsfinalen for første gang siden 2002 etter det skjebnesvangre møtet med Ecuador, som nå er ute av VM.

  Kampen ble sparket i gang i takt med de afrikanske rytmene fra tribunen, og senegaleserne var energiske fra start.

  Etter å ha styrt kampen i drøye 40 minutter tok Senegal fortjent ledelsen. Ismaïla Sarr satte fart inn i 16 meteren etter en slurvete touch fra Perciado. Piero Hincapié felte Sarr og Senegal fikk tildelt straffe. Nummer 18 satte straffen selv, iskaldt ned i høyre hjørne.

  Begge lag var avhengige av å ikke tape for å ha mulighet til å kvalifisere seg til åttendedelsfinalene.

  Ecuador kom inn i andre omgang med ny giv, men kom ikke til noen gode avslutninger.

  Ut av intet satt det for Ecuador, som scoret på sin første målsjanse. Hjørnesparket gikk først innom Félix Torres' hode før Moisés Caicedo stakk ut foten og lurte ballen inn i mål.

  Like etter Ecuadors jubelscener satt kjempen i Senegals midtforsvar, Kalidou Koulibaly, inn sitt første landslagsmål og sendte senegaleserne tilbake i ledelsen.

  Ecuador presset på, men fikk det ikke til. Senegal var best på tribunen og best på banen og vant 2–1 over søramerikanerne.

  Koulibaly
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Nederland vant gruppa - hadde full kontroll mot Qatar

  Nederland så komfortable ut i 2-0-seieren over VM-verten Qatar. Cody Gakpo fortsatte å herje og scoret i tredje kamp på rad da de oransjekledde vant sin gruppe.

  Nederlenderne kontrollerte tirsdagens oppgjør fra start til slutt og fikk en enkel reise mot puljeseieren. Allerede før avspark kunne ikke Qatar unnslippe å bli VM-historiens svakeste vertsnasjon, og mot Nederland greide ikke laget å rette på inntrykket.

  Gakpo gjorde ledermålet på et rent treff etter 26 minutter. Det kom etter fremoverrettet spill og gode kombinasjoner. Qatar hang ikke med på temposkiftet som lå bak angrepet.

  Scoringen var Gakpos tredje på like mange VM-kamper. Hans to første kom mot Senegal (2-0) og Ecuador (1-1). Innsatsen gjør ikke den 23-årige PSV Eindhoven-mannen mindre ettertraktet.

  Få minutter etter hvilen utnyttet Frenkie de Jong et sovende Qatar-forsvar og løp lett inn 2-0 på en retur. I forkant spilte Davy Klaassen en ball mot Memphis Depay, som på bakre stolpe avsluttet rett på keeper.

  Senere trodde innbytter Steven Berghuis at han hadde økt ledelsen til 3-0 etter å ha blitt spilt gjennom av Vincent Janssen, men målet ble annullert etter en VAR-sjekk. Videobildene viste at ballen hadde sneiet innom Gakpos arm i det oppbyggende angrepet.

  På overtid traff Berghuis tverrliggeren fra hjørnet av 16-meteren.

  Nederland spiller åttedelsfinale mot toerlaget i VMs gruppe B lørdag. Motstanderen der blir enten England, Iran, USA eller Wales. Sjansen er størst for at de blir en av de tre sistnevnte. (NTB)

  Nederland
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste