Hopp til innhold

Eckhoff forteller om nattlig drama – besvimte på badet

SANDNES (NRK): Midt på natta segnet Tiril Eckhoff om på badet. Heldigvis rakk hun å ringe landslagets fysioterapeut før det ble svart.

Tiril Eckhoff i Sandnes

VOND NATT: Smilet er tilbake, men uka i Sandnes har definitivt ikke blitt slik Tiril Eckhoff hadde håpet.

Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

Onsdag fortalte NRK at Tiril Eckhoff måtte stå over rulleskirennet Lysebotn Opp på grunn av en urinveisinfeksjon. Nå har skiskytteren med seks VM- og et OL-gull bestemt seg for også å droppe fredagens konkurranse i Blinkfestivalen.

I podkasten «Kant Ut», som hun lager sammen med lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold, forteller hun at urinveisinfeksjonen skapte en uvanlig dramatisk situasjon etter ankomst til Sandnes.

Det bekrefter hun også overfor NRK.

– Jeg blir veldig dårlig når det skjer, i hvert fall når det sniker seg opp i nyrene. Da spyr jeg litt, forteller hun.

Vekket av fysioterapeuten

Utøverne bor på enerom på hotellet i Sandnes. Derfor ringte Eckhoff landslagets fysioterapeut Ragnar Hagen da hun følte seg dårlig i ettida på natta tidlig i uka.

– Jeg ble akutt kvalm, kastet opp – og så husker jeg ikke mer før jeg våkner av at Ragnar redder meg, forteller Eckhoff, som lå på badegulvet da fysioterapeuten fant henne.

Hun ler når hun forteller om det i etterkant, selv om det var en skremmende opplevelse.

– Det var dramatisk der og da, men det var veldig vondt. Det er vanskelig å se for seg, men det er en ordentlig infeksjon som gjør veldig vondt, og da sier kroppen stopp og må ta en pause for å fikse litt. Og så kom hun seg jo veldig bra igjen og fikk sovet etterpå, sier landslagstrener Sverre Waaler Kaas.

XdzT-rzOgpw

STJERNE: Tiril Eckhoff hadde en god sesong sist vinter. Her kysser hun vinnerkula fra jaktstartverdenscupen.

Foto: JUSSI NUKARI / NTB Scanpix

Vil ikke ta risiko

Eckhoff har også tidligere slitt med urinveisinfeksjoner. Selv om selve infeksjonen har vært verre før, er det første gang hun besvimer.

– Den er ikke like alvorlig som sist gang, for to år siden. Men det er alvorlig nok til at vi ikke tør å ta masse risiko og gå masse konkurranser, så vi nøyer oss i utgangspunktet med én konkurranse på lørdag, sier landslagstreneren.

Eckhoff bekrefter selv at hun står over de to konkurransene for ikke å dra med seg sykdommen inn i treningshøsten.

– Det er den vonde sirkelen, at du får det igjen og igjen og igjen, og aldri blir helt frisk. Det er ingen vits i å kjøre meg i senk nå i august. Det er tross alt tre måneder igjen til sesongstart, og jeg har lyst til å legge ned god trening framover også. Jeg er ikke interessert i å bli syk igjen, sier hun.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal