Hopp til innhold

Dropper utlandet på grunn av LSKs nye proffregime

LSK-HALLEN (NRK.no): Landslagsprofilene Isabell Herlovsen og Emilie Haavi takker LSKs nye treningsopplegg, inspirert av store herreklubber, for at de etter alt å dømme er bedre enn noensinne.

Herlovsen og LSK jubler

Isabell Herlovsen (i midten med pokalen) har kommet knallsterkt tilbake etter et skadepreget fjorår. Hun ble kåret til LSKs beste spiller i år, og ser for seg at hun blir værende i klubben en god stund fremover.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Man trenger ikke dra til utlandet når man har en norsk klubb som jobber på den måten LSK gjør, sier Isabell Herlovsen, som må prøve så godt hun kan å overdøve hyllestropene fra Kanarifansen som har samlet seg rundt henne.

«Vi elsker deg», roper supporterne taktfast til 26-åringen, som er kåret til årets spiller i LSK.

Emilie Haavi feirer seriegull med gullhatt

Emilie Bosshard Haavi ble LSKs toppscorer med 16 mål denne sesongen. Hun har lagt stor vekt på avslutningstrening det siste året.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Lørdag scoret hun det siste målet i den knusende 3-0- seieren over Stabæk - en seier som sikret seriemesterskap til LSK. (Se målene fra kampen nederst i saken.)

Har «proffdager»

Herlovsen har gjort et knallsterkt comeback denne sesongen, etter å ha mistet store deler av fjoråret på grunn av skader. Treneren mener hun aldri har vært bedre, mens hun selv synes hun fortsatt har enda litt mer å gå på.

Det er spesielt én ting Herlovsen trekker frem når hun skal forklare hvorfor både hun og LSK har hatt en så god sesong, nemlig noe klubben har kalt "proffdager". Disse har LSKs kvinnelag hatt to av i uken.

Det går kort fortalt ut på at laget er samlet hele dagen og har to økter sammen. De møtes tidlig på morgenen, trener, spiser, har møter og planlegger treninger både sammen og individuelt.

Oppskriften er enkel og velkjent hos store herreklubber, men på kvinnesiden i Norge er LSK og Avaldsnes ganske alene om å gjøre det på denne måten.

Mener flere vil til LSK

– De dagene har hatt veldig mye å si. Vi får hele dager sammen, og jeg tror det gjør oss mer samspilte og bedre. Det har vært veldig nyttig, sier Herlovsen.

Angrepsspilleren har spilt blant annet for det tidligere storlaget Lyon i Frankrike, men er så fornøyd med LSKs nye treningsregime at hun for tiden ikke har noe ønske om proffspill i utlandet.

– Jeg tror opplegget vi har nå gjør at flere ønsker å være her. Vi trener like bra og får like god oppfølging som mange gode klubber i utlandet, sier Herlovsen.

Kjøpt fri fra jobb

Nylig skrev hun under en ny toårskontrakt med LSK, i likhet med de to andre landslagsprofilene på laget – Lene Mykjåland og Emilie Haavi. Sistnevnte droppet blant annet et tilbud fra Liverpools kvinnelag. Trener Monica Knudsen sier hun aldri har sett trioen bedre enn i år.

– Nei, jeg tror de er i sitt livs form, sier hun.

Knudsen forteller at eksterne sponsorer har sørget for at proffdagene har vært mulige å gjennomføre. Spillerne er blitt kjøpt fri fra jobb for å ha tid til å være med laget gjennom hele dager.

– At vi kan gjøre dette handler om økonomi. Det er mange som trener godt i Norge, men jeg føler vi har tatt det et steg videre med dette. Det er nok en vei å gå, sier Knudsen.

– Veldig proft

Hun forklarer at én av fordelene er at trenerteamet får være mer i direkte kontakt med spillerne. Dermed blir treningsarbeidet enda mer detaljert og individuelt tilpasset.

– At vi har lykkes er nok en sum av mange ting. Vi har også klart å sikre bedre planlegging av treningsintensitet, med en god blanding av harde og lette økter, og nok restitusjon. Vi har klart å holde troppen noenlunde skadefri, også, sier Knudsen.

Herlovsen setter inn 3-0

Isabell Herlovsen scoret LSKs tredje mål i kampen mot Stabæk.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Også Emilie Haavi trekker frem proffdagene som en suksessfaktor.

– Vi har hatt et skikkelig godt opplegg i år. Jeg føler jeg har fått utviklet meg mye på grunn av det. Det har vært et veldig proft opplegg, sier hun.

Har trent på avslutninger

Haavi har hatt avslutninger som én av hennes helt konkrete arbeidsoppgaver denne sesongen, og har som regel stått igjen og terpet og terpet på skudd etter treningene. Hun endte som lagets toppscorer med 16 fulltreffere, tett fulgt av Herlovsen med 15 mål.

Det har nok vært min beste sesong, sier Haavi og smiler.

Knudsen understreker at hun fortsatt ønsker at spillerne skal ha enten jobb eller skole ved siden av fotballen.

– Det er godt for dem å ha noe å drive med ellers. En semiløsning med to slike dager i uken fungerer veldig bra for oss, og er noe vi vil prøve å fortsette med også neste sesong, sier hun.

Det var på frispark laget gikk opp i ledelsen. Kommentatorer: Olav Traaen og Lise Klaveness

LSK tar ledelsen ved Anna Åsa Olivia Westerlund.

Emilie Haavi setter inn lagets andre mål i seriefinalen. Kommentatorer: Olav Traaen og Lise Klaveness

Emilie Bosshard Haavi setter inn 2-0.

Isabell Herlovsen satte inn det tredje målet mot Stabæk i seriefinalen. Kommentatorer: Olav Traan og Lise Klaveness

Isabell Herlovsen punkterer kampen med sin 3-0-scoring.

Siste nytt

 • BBC: Messi klar for Inter Miami

  Ifølge BBC blir Inter Miami neste stoppested for Lionel Messi.

  Det er allerede klart at han forlater PSG etter sesongen, men hvor turen gikk videre for den argentinske superstjernen er foreløpig ikke offisielt bekreftet.

  Saudi-Arabia har blit nevnt, og hans tidligere klubb Barcelona har avholdt møter med spillerens far.

  Skal man tro BBC er det David Beckhams klubb Inter Miami som har vunnet drakampen. Artikkelen er ført i pennen av Messi-forfatter Guillem Balague.

  I artikkelen hevdes det at avtalen inkluderer sponsoravtaler med Adidas og Apple. Messi skal angivelig allerede eie et hus i Miami som han i dag leier ut.

  Ligue 1 - Paris St Germain v Clermont
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Medier: Qatar med nytt og forbedret Manchester United-bud

  Qatar-sjeiken Jassim Bin Hamad Al-Thani skal denne uken ha levert inn et oppjustert bud på fotballklubben Manchester United.

  Flere toneangivende britiske medier som BBC , The Times og Daily Mail hevder å ha kilder på dette onsdag. Fotballjournalisten Fabrizio Romano melder det samme.

  Daily Mail skriver at budet fra Al-Thani skal ha en totalramme på cirka 75 milliarder norske kroner. BBC skriver at det videre legges opp til at all United-gjeld innfris, samtidig som det settes av penger til i et fond til bruk i klubben og lokalsamfunnet.

  Budet som nå ligger på bordet beskrives som det aller siste og endelige fra Al-Thani. Han skal ifølge Fabrizio Romano ha gitt klar beskjed om det ikke vil komme nye bud fra hans side.

  Uniteds nåværende eiere, den amerikanske Glazer-familien, sies å ha fått frist til fredag denne uken med å ta stilling til forslaget.

  Den britiske milliardæren Jim Ratcliffe er den andre aktøren som kjemper om å få kontrollen over Old Trafford-klubben. Britiske medier har spekulert i at Ratcliffe har vært i førersetet fram til nå. (NTB)

  Premier League - Manchester United v Southampton
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • 16-åring fikk sjokkbeskjed: Trente med landslagsgutta

  Landslagets samling starter først på mandag, men onsdag var flere av stjernene samlet for en treningsøkt i Lillestrøm. Der fikk 16 år gamle Leander Gunnerød være med.

  – Det er en stor opplevelse. Jeg hadde aldri trodd det selv, men jeg er veldig takknemlig, sier Gunnerød til NRK.

  Målvakten, som til daglig spiller i Stabæk, sier han ble sjokkert da han fikk en telefon fra sin keepertrener om å bli med landslagsstjerner som Martin Ødegaard, Leo Skiri Østigård og Sander Berge på trening.

  Stabæk-keeperen, som fikk proffkontrakt med Stabæk i fjor, forteller han ble tatt godt imot av stjernene.

  – De tok meg veldig godt imot, alle hilste på meg og jeg fikk snakket med noen av dem.

  Og han sier det var noe annet å forsøke å redde skudd fra Ola Solbakken og Ødegaard enn det han er vant til.

  Norges landslagskaptein sier selv til NRK at han er fornøyd med treningen

  – Det var god stemning. Det var trivelig. Vi har to viktige kamper og det er godt å komme i gang. Det er litt mer lek og moro og komme seg i gang nå, så begynner vi ordentlig på mandag, sier Ødegaard.

  Norge skal møte Skottland og Kypros hjemme på Ullevaal stadion senere i juni.

  Leander Gunnerud
  Foto: Sondre Skandsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste