Dropper utlandet på grunn av LSKs nye proffregime

LSK-HALLEN (NRK.no): Landslagsprofilene Isabell Herlovsen og Emilie Haavi takker LSKs nye treningsopplegg, inspirert av store herreklubber, for at de etter alt å dømme er bedre enn noensinne.

Herlovsen og LSK jubler

Isabell Herlovsen (i midten med pokalen) har kommet knallsterkt tilbake etter et skadepreget fjorår. Hun ble kåret til LSKs beste spiller i år, og ser for seg at hun blir værende i klubben en god stund fremover.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Man trenger ikke dra til utlandet når man har en norsk klubb som jobber på den måten LSK gjør, sier Isabell Herlovsen, som må prøve så godt hun kan å overdøve hyllestropene fra Kanarifansen som har samlet seg rundt henne.

«Vi elsker deg», roper supporterne taktfast til 26-åringen, som er kåret til årets spiller i LSK.

Emilie Haavi feirer seriegull med gullhatt

Emilie Bosshard Haavi ble LSKs toppscorer med 16 mål denne sesongen. Hun har lagt stor vekt på avslutningstrening det siste året.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Lørdag scoret hun det siste målet i den knusende 3-0- seieren over Stabæk - en seier som sikret seriemesterskap til LSK. (Se målene fra kampen nederst i saken.)

Har «proffdager»

Herlovsen har gjort et knallsterkt comeback denne sesongen, etter å ha mistet store deler av fjoråret på grunn av skader. Treneren mener hun aldri har vært bedre, mens hun selv synes hun fortsatt har enda litt mer å gå på.

Det er spesielt én ting Herlovsen trekker frem når hun skal forklare hvorfor både hun og LSK har hatt en så god sesong, nemlig noe klubben har kalt "proffdager". Disse har LSKs kvinnelag hatt to av i uken.

Det går kort fortalt ut på at laget er samlet hele dagen og har to økter sammen. De møtes tidlig på morgenen, trener, spiser, har møter og planlegger treninger både sammen og individuelt.

Oppskriften er enkel og velkjent hos store herreklubber, men på kvinnesiden i Norge er LSK og Avaldsnes ganske alene om å gjøre det på denne måten.

Mener flere vil til LSK

– De dagene har hatt veldig mye å si. Vi får hele dager sammen, og jeg tror det gjør oss mer samspilte og bedre. Det har vært veldig nyttig, sier Herlovsen.

Angrepsspilleren har spilt blant annet for det tidligere storlaget Lyon i Frankrike, men er så fornøyd med LSKs nye treningsregime at hun for tiden ikke har noe ønske om proffspill i utlandet.

– Jeg tror opplegget vi har nå gjør at flere ønsker å være her. Vi trener like bra og får like god oppfølging som mange gode klubber i utlandet, sier Herlovsen.

Kjøpt fri fra jobb

Nylig skrev hun under en ny toårskontrakt med LSK, i likhet med de to andre landslagsprofilene på laget – Lene Mykjåland og Emilie Haavi. Sistnevnte droppet blant annet et tilbud fra Liverpools kvinnelag. Trener Monica Knudsen sier hun aldri har sett trioen bedre enn i år.

– Nei, jeg tror de er i sitt livs form, sier hun.

Knudsen forteller at eksterne sponsorer har sørget for at proffdagene har vært mulige å gjennomføre. Spillerne er blitt kjøpt fri fra jobb for å ha tid til å være med laget gjennom hele dager.

– At vi kan gjøre dette handler om økonomi. Det er mange som trener godt i Norge, men jeg føler vi har tatt det et steg videre med dette. Det er nok en vei å gå, sier Knudsen.

– Veldig proft

Hun forklarer at én av fordelene er at trenerteamet får være mer i direkte kontakt med spillerne. Dermed blir treningsarbeidet enda mer detaljert og individuelt tilpasset.

– At vi har lykkes er nok en sum av mange ting. Vi har også klart å sikre bedre planlegging av treningsintensitet, med en god blanding av harde og lette økter, og nok restitusjon. Vi har klart å holde troppen noenlunde skadefri, også, sier Knudsen.

Herlovsen setter inn 3-0

Isabell Herlovsen scoret LSKs tredje mål i kampen mot Stabæk.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Også Emilie Haavi trekker frem proffdagene som en suksessfaktor.

– Vi har hatt et skikkelig godt opplegg i år. Jeg føler jeg har fått utviklet meg mye på grunn av det. Det har vært et veldig proft opplegg, sier hun.

Har trent på avslutninger

Haavi har hatt avslutninger som én av hennes helt konkrete arbeidsoppgaver denne sesongen, og har som regel stått igjen og terpet og terpet på skudd etter treningene. Hun endte som lagets toppscorer med 16 fulltreffere, tett fulgt av Herlovsen med 15 mål.

Det har nok vært min beste sesong, sier Haavi og smiler.

Knudsen understreker at hun fortsatt ønsker at spillerne skal ha enten jobb eller skole ved siden av fotballen.

– Det er godt for dem å ha noe å drive med ellers. En semiløsning med to slike dager i uken fungerer veldig bra for oss, og er noe vi vil prøve å fortsette med også neste sesong, sier hun.

Det var på frispark laget gikk opp i ledelsen. Kommentatorer: Olav Traaen og Lise Klaveness

LSK tar ledelsen ved Anna Åsa Olivia Westerlund.

Emilie Haavi setter inn lagets andre mål i seriefinalen. Kommentatorer: Olav Traaen og Lise Klaveness

Emilie Bosshard Haavi setter inn 2-0.

Isabell Herlovsen satte inn det tredje målet mot Stabæk i seriefinalen. Kommentatorer: Olav Traan og Lise Klaveness

Isabell Herlovsen punkterer kampen med sin 3-0-scoring.

Siste nytt

 • Svært skuffet Jacobsen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke fornøyd etter fjerdeplass på 15-kilometeren under Ski-VM i Seefeld. – Fjerdeplassen er skikkelig sur. Jeg var for så vidt nærme, men det var samtidig mange ting som ikke klaffet, og da er jeg ikke god nok til medalje. Jeg sliter veldig i de avgjørende partiene av løypa. Dagen i dag ble ganske langt under jeg hadde forventet, sier en tydelig skuffet Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

 • Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM

  Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin. Torsdag tok Bø sølvet på normaldistansen.

  Tarjei Bø
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Super-G avlyst

  Lørdagens super-G i Bansko er avlyst på grunn av tungt snøfall og dårlig vær lørdag morgen. Det er foreløpig ikke kjent om, og eventuelt når og hvor, super-G-rennet blir arrangert. Det er kun en knapp måned til sesongen avsluttes i Soldeu.

Sendeplan

Kl. Program Kanal