Hopp til innhold

Drømmescoringer da Molde knuste Häcken

Molde fikk en drømmestart på europaligakampen mot Häcken. Fem minutter var spilt da Fredrik Gulbrandsen mottok ballen i boksen og overlistet keeper med en sikker avslutning.

Ikke lenge etter dro Lamin Sonko seg innover i banen fra kanten og stilte inn siktet. På lekkert vis banket han inn utligningen, via stolpen og inn.

Men dette var Moldes kveld, hjemme på Aker Stadion. Og i løpet av fire minutter midtveis i første omgang nærmest punkterte de kampen.

Først ladet Magnus Wolff Eikrem slegga og sendte av gårde en hard og presis markkryper. Ballen suste inn i hjørnet, utagbart for keeper. Fire minutter senere var det Emil Breiviks tid til å skinne. Fra en vanskelig vinkel, skrudde han ballen lekent i mål via lengste stolpe.

Etter pause la Wolff Eikrem på til 4–1 med en frisparkperle. Eikrem overrasket mange, Häckens keeper inkludert, da han gikk for skudd i stedet for innlegg, og ballen suste inn i krysset.

På overtid stanget Martin Bjørnbak inn 5–1 og ydmykelsen for Per Mathias Høgmos Häcken var komplett.

– Det var viktig. Nå skal vi til Häcken igjen om to uker. Da er det mulighet for et par poeng til. Og så er det neste, sa Eikrem til Viaplay.

Molde er på 3. plass med tre poeng i deres gruppe i Europaligaen etter kveldens seier. Kl. 21 møter Leverkusen og Qarabag, begge med seks poeng etter to kamper.

ASkD1XkaOhM
Foto: NTB

Sportsnyheter

M_Ddpw5dkH8

Slo Warholm og kom med klar melding: – Vet jeg er den raskeste i feltet

Rai Benjamin sørget for at Karsten Warholm for fjerde gang på rad måtte se seg slått i Diamond League. Så kom han med en kraftig advarsel før OL.

Graham Hansen Bøe Risa

Mistet seieren åtte minutter på overtid: – Vet ikke hvor de kom fra

Etter å ha ledet lenge i kampen utlignet Finland åtte minutter på overtid. Landslagstrener Gemma Grainger forstod ikke mengden tilleggstid.

Football, UEFA Women's Euro Qualifier, Norway, training

Må spille landskamper midt i sommerferien: – Oppskrift på katastrofe

EM-kvalifiseringskampene til Norge mot Finland og Nederland skal spilles midt i sommerferien. Det får flere på landslaget til å reagere.

Siste nytt

 • Wimbledon-drømmen brast for Eikeri – røk ut i semifinalen

  Ulrikke Eiker og hennes argentinske makker Maximo Gonzalez røk ut i semifinalen av mixed double-turneringen i Wimbledon fredag kveld

  Mexicanske Giuliana Olmos og Santiago Gonzalez sikret finalebillettene med sifrene 6-3, 7-6 (7-5).

  I finalen venter vinneren av oppgjøret mellom polske Jan Zielinski og Su-Wei Hsieh fra Taiwan og Michael Venus og Erin Routliffe fra New Zealand. (NTB)

  Switzerland Tennis International Ladies
  Foto: Jean-Christophe Bott / AP
 • Hull satte verdensrekord

  Australske Jessica Hull har vist imponerende form den siste tiden, og fredag kveld leverte 27-åringen sitt livs løp.

  Hun vant nemlig 2000-meteren på 5.19,70. Det er ny verdensrekord. Francine Niyonsaba hadde den gamle rekorden på 5.21,56.

  2000 meter er ikke en olympisk distanse, men med dette løpet viser Hull at hun er en av de store medaljekandidatene på 1500 meter i Paris.

 • Norsk skuffelse på sprinten

  Etter et skuffende løp fra de norske guttene tidligere, var det tid for at de kvinnelige orienteringsløperne skulle ta for seg den tekniske VM-sprinten i Skottland.

  Men heller ikke denne gangen ble det noe å juble for i den norske leieren.

  De norske orienteringsdamene stilte med tre utøvere til start i VM i Edinburgh.

  Ane Dyrkorn ble eneste norske i topp 20 med en 12.plass.

  VM-debutanten Pia Young Vik endte på en 22.plass med lagvenninne Andrine Benjaminsen hakk i hjel på 23.

  – Vi hadde håpet de norske jentene skulle være litt høyere på resultatlista, sa NRKs ekspertkommentator Kjetil Bjørlo, etter målgang.

  Tove Alexandersson var i helt egen klasse, og hentet Sveriges andre seier under konkurransen.

  Ane Dyrkorn
  Foto: Alf Simensen / NT

Sendeplan

Kl. Program Kanal