Hopp til innhold

Drillo-påstand i ny bok: Mener Eggen fikk landslagsjobb som vennetjeneste

Egil Olsen hevder at Nils Arne Eggen fikk en landslagstrenerjobb som en vennetjeneste. Det avfeies av Eggen, men ikke av mannen som ansatte ham.

Egil Olsen og Nils Arne Eggen

AVSLØRER GAMMEL KONFLIKT: I Egil Olsens (t.v.) biografi kommer det frem påstander om at ansettelsen av Nils Arne Eggen som sjef for OL-landslaget i 1987 var en vennetjeneste.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

«Selv om Egil hadde den største respekt for Eggen både som fagmann og venn, følte han dette som en ren venneansettelse. Han ble sår og fornærmet over forbigåelsen.»

Utdraget er hentet fra boken «Mine kamper», biografien om Egil Olsen som slippes fredag. Den er skrevet av Alfred Fidjestøl.

Der kommer det frem at Olsen mener ansettelsen av Nils Arne Eggen og nå avdøde Kjell Schou-Andreassen som sjef for OL-landslaget i 1987 var en vennetjeneste.

Avkrefter ikke venneansettelse

Eldar Hansen var daværende president i Norges Fotballforbund (NFF). Det var dermed han som ansatte Nils Arne Eggen, og på spørsmål fra NRK om det var en vennetjeneste avkrefter han ikke det.

– Jeg kjente jo ham godt. Så jeg kan ikke fri meg fra det. Det kan hende det hadde noe å si, men det aller viktigste var at Drillo ikke hadde noen utvikling i den fotballen han stod for den gangen, sier Hansen.

Tidligere NFF-president Eldar Hansen

Tidligere NFF-president Eldar Hansen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Hansen og Eggens vennskap kan dateres ganske langt tilbake i tid.

«Eldar Hansen var fortsatt NFF-president, Hansen og Eggen var gamle og nære venner, bokstavelig talt; i 1963 hadde de delt en åtte kvadratmeter stor hybel på Voldsløkka.», kan vi lese i boka.

Slik forklarer Olsen situasjonen til NRK:

– Det som er riktig er at de kjente hverandre veldig godt. Men Nils Arne har kvaliteter som trener som ingen kan matche. Så at han ble landslagstrener den gangen er for så vidt ikke så rart. Jeg følte kanskje at jeg burde rykke opp som U21-trener. Jeg følte meg nok forbigått der. Jeg var litt skuffa.

Egil Olsen

Han rykket ikke opp i rang da, men «Drillo» skulle vise seg å bli en stor skikkelse i landslagssammenheng senere i trenerkarrieren.

Foto: Knut Fjeldstad / NTB scanpix

Hevder han anbefalte Olsen

Nils Arne Eggen husker det imidlertid ikke som en vennetjeneste.

– Nei, det tror jeg ikke. Det er en sak du må spør forbundsstyret om. Det var ikke Eldar (Hansen) som ville det først og fremst. Det var et samla forbundsstyret. Det var ikke Eldar som forhandla med oss. Det tror jeg er tatt litt ut av lufta. Alt det er vi ferdige med. Vi har hatt et utmerket samarbeid i alle de år både før og etterpå, sier Eggen til NRK før han gratulerer Olsen med bok.

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen er ikke enig med Eldar Hansen som forteller at vennskapet dem imellom trolig spilte en liten rolle i ansettelsen av ham som trener for OL-landslaget.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Eggen forteller også at han før ansettelsen selv anbefalte Olsen som ny trener.

– Jeg skjønner at Egil var veldig skuffa. Jeg hadde jo tatt over Moss og hadde ikke spesielt lyst til å ta over OL-landslaget. Jeg ble spurt direkte fra styret. Jeg sier det at den rette mannen der hadde vært Egil. Det sa jeg da og det sier jeg i dag, sier han, og forteller at det i dag ikke er noen uvennskapelige følelser mellom ham og Olsen.

– Ikke sjans

Minnet Eggen har om å ha anbefalt Olsen deles ikke av Hansen.

– Nei. Ikke sjans. Det er nok uansett litt falsk beskjedenhet fra Eggen, sier han, og legger til:

– Jeg var nok den gangen, som i dag, klar på at god utvikling dreide seg om offensiv tenking. Det synes jeg ikke Drillo stod for den gangen. Resultatene han hadde var ofte 0-0 eller 1-1. Ganske kjedelige kamper for OL-laget. Det var ikke noe tvil om hvem vi skulle velge den gangen.

Ikke alle er like enige om situasjonen for litt over 30, år siden, og Olsen forteller at det i det lange løp ikke hadde så mye å si.

– Jeg tror kanskje jeg var lite grann skuffa der og da. Det var ingen stor greie. Det har betydd veldig lite for meg opp gjennom livet.

Egil Olsen

I sine to perioder som landslagstrener (1990-1998 og 2019-2013) har Olsen ledet landslaget i 137 kamper, flere enn noen annen trener for det norske landslaget i fotball.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal