Hopp til innhold

Drømmestart for Hareide: – Jeg har det veldig godt nå

Peru presset og presset, men bommet på straffe og slapp inn det ene målet som gjorde at Åge Hareides Danmark er på god vei mot åttedelsfinale.

VM fotball 2018, Peru - Danmark.

JUBEL: Åge Hareide (høyre) jubler etter Perus straffemiss.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

For dette var kampen mange, deriblant Hareide, på forhånd omtalte som en finale om å ta seg videre fra gruppe C.

– Dette var viktig, jeg har det veldig godt nå, sa Hareide i FIFA-intervjuet etter kamp.

Nordmannen sendte en spesiell takk til keeper Kasper Schmeichel.

– Kasper var fantastisk i dag, skryter landslagssjefen.

Laster Twitter-innhold

Keeperhelten Kasper Schmeichel sa det slik:

– Vi har det hellet vi må ha i dag. Det er en deilig følelse. Alle var fantastiske, vi var solide.

Frankrike, som tidligere lørdag slo Australia 2-1, er gruppefavoritt, mens det er ventet at de tre andre lagene må kjempe om andreplassen i gruppa.

– Det er lov å flaks i fotball

Men selv om Hareide var glad etter den viktige kampen, var han langt ifra fornøyd.

– Vi virket litt redde i dag, det var veldig av og på. Det var hardt og jevnt, men guttene viser at vi har et lag som kjemper hardt for hverandre, la han til etter den femte kampen på rad uten baklengs.

Tidligere landslagssjef Egil Olsen så kampen i NRKs redaksjon før han selv skulle kommentere Nigeria–Kroatia.

Drillo

– Det er lov å ha flaks i fotball, smiler han etter danskenes åpningsseier i VM.

Han sier han er skuffet over at danskene verken maktet å skape mer eller holde unna for sjanser etter at de tok ledelsen.

– Men det viktigste er å få tre poeng, og nå er selvfølgelig sjansene for avansement meget gode, mener «Drillo».

Han tror imidlertid ikke utfallet av gruppen er så gitt som mange spådde på forhånd.

– Før VM regnet jo alle med at Frankrike skulle gå videre, men etter å ha sett Frankrike-Australia (2–1) tidligere i dag er jeg ikke så sikker. Det er ikke så opplagt som mange alle trodde. Australia imponerte meg litt i dag. Både Danmark og Peru skal få slite mot dem.

Straffebom

VAR kom bokstavelig talt inn i bildet igjen da Perus Christian Cueva ble hektet innenfor 16-meteren i slutten av 1. omgang, og kamplederen var enig med gjengen på «videorommet». Cuevas forsøk fra 11-meteren gikk imidlertid himmelhøyt over mål, og Danmark slapp med skrekken.

cueva

HIMMELHØYT: Christian Cuevas straffe gikk langt over mål.

Foto: Filippo Monteforte / AFP

– Det var mer press på ham enn på meg, og det var godt vi ikke fikk den imot rett før pause. Da ville det blitt oppoverbakke, sier Schmeichel i TV 2-intervjuet.

Lagkamerat Christian Eriksen mener keeperen har noen hemmelige triks i slike situasjoner, som bare han vet om.

– Jeg har i hvert fall ikke klart å finne ut av dem!

Tottenham-stjernen mener danskene ikke var så bra med ball som de pleier, og at de kan takke lagmoralen for seieren.

– Vi måtte kjempe hardt for de tre poengene i dag, sier han i intervjuet med dansk TV 2.

David mot Goliat

Peru hadde overtaket på tribunen i Saransk, én uke for åpningen var peruvianerne på åttende plass på listen av land som hadde tenkt seg på kamp.

– Det er David mot Goliat på tribunen, skrev FIFA på sin hjemmesides oppdatering av kampen.

Peru-trener Ricardo Gareca var overrasket over dem voldsomme støtten.

– Det var en fantastisk atmosfære på stadion, og det betyr at vi har lyst til å prestere. Vi visste vi ville ha stor støtte, men vi trodde ikke det ville være så mange som har reist så langt.

Overtaket tok de med seg på banen, hvor danskene fikk kjørt seg i store deler av kampen.

– Småguttefeil man sjeldent ser på dette nivået

Egil «Drillo» Olsen fikk likevel helt rett i sine antagelser om at danskene ville få gode overgangsmuligheter. De vant ballen ofte og høyt i begynnelsen av andre omgang. Da 58 minutter var spilt utnyttet Danmark en av de gode kontringene «Drillo» spådde ville komme. Christian Eriksen spilte Yussuf Poulsen nydelig gjennom, og spissen var kald og nådeløs alene med keeper.

VM fotball 2018, Peru - Danmark.

TOK LEDELSEN: Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson jubler etter Danmarks 1–0 scoring.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Den utnytter de godt, etter en håpløs ballmiss og mot et håpløst organisert forsvar. Jeg var sikker på det var offside, men så ser jeg en Peru-spiller ligger flere meter bak de andre. Det er småguttefeil, sjelden man ser på dette nivået, mener NRKs ekspertkommentator.

Peru svarte umiddelbart, men i tillegg til Kasper Schmeichel hadde Danmark også marginene på sin side. Tolv minutter før slutt måtte danske "roligans" på tribunen bare le da hælsparket til innbytter Guerrero smøg seg utenfor stolpen med Schmeichel totalt utspilt.

Til tross for store sjanser begge veier ebbet det ut. Dermed kunne Åge Hareide og hans menn slippe jubelen løs sammen med mindretallet på tribunen og titusen av elleville dansker hjemme.

– De (Peru) prøvde mye og hardt i jakten på en utligning, og man er nødt til å gi forsvaret og hele laget honnør, sier Hareide til FIFA.com.

1 av 10
920 visninger

Sjanse til Peru

 • Sjanse til Peru

  0:43
 • Eriksen med sjanse

  0:09
 • Frispark til Danmark

  1:05
 • Straffebom Peru

  0:14
 • VAR-systemet blir tatt i bruk

  0:44
 • Farfán med sjanse

  0:19
 • Danmark tar ledelsen

  0:15
 • Schmeichel med strålende redning

  0:06
 • Peru vil, men får det ikke til

  0:21
 • Enda en sjanse til Peru

  0:15

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

3Ry212LE9OE

Mener Graham Hansen bør vinne Gullballen etter finalebragd: – Tallene taler for seg selv

Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen kunne juble for mesterligatriumf etter å ha slått Lyon 2–0. Nå mener eksperter at sistnevnte bør vinne gullballen.

Siste nytt

 • PSG cupmester for 15. gang

  Paris Saint-Germain er etter to år fransk cupmester i fotball igjen. Tittelen ble sikret med 2-1 over Lyon i finalen lørdag.

  PSG kunne på finalearenaen i Lille juble for sin 15. cuptittel. Marseille er nærmest med sine ti. PSG fikk også tatt cuptrofeet tilbake etter at Nantes og Toulouse vant de to siste årene.

  Ousmane Dembélé og Fabián Ruiz sørget for 2-0-ledelse til pause. Selv om Jake O'Brien reduserte ti minutter etter hvilen, kunne PSG til slutt juble. PSG vant også ligaen denne sesongen med ni poeng ned til Monaco.

  Superstjernen Kylian Mbappé spilte lørdag sin siste kamp for PSG etter som kontrakten utløper 30. juni. Spissen er sterkt ryktet til Real Madrid.

  Ci3ukuYs-sw
  Foto: AP
 • Leverkusen sikret sesongens andre trofé – vant 1-0 over Kaiserslautern i den tyske cupfinalen

  Xabi Alonsos menn fikk revansj etter det sure tapet i europaligafinalen da Leverkusen vant 1-0 over Kaiserslautern i den tyske cupfinalen lørdag kveld.

  Onsdag gikk Leverkusen på sesongens første tap. Det skjedde parodisk nok i sesongens nest siste tap og finalen i europaligaen. Før det sto de med 51. strake seire. Det sikret dem også klubbhistoriens første tittel i Bundesliga.

  Lørdagens seier over Kaiserslautern kronet dermed sesongen med deres andre trofé. Sist de vant den tyske cupen var helt tilbake i 1992/93-sesongen.

  ECe9rMy5mqc
  Foto: AP
 • Henrik Ingebrigtsen langt bak i siste løp før EM-uttaket

  Henrik Ingebrigtsen løp inn tiden 13.26,92 under et stevne i Brussel lørdag kveld. EM-kravet ligger på 13.20,00, men Ingebrigtsen er formelt kvalifisert da han har løpt innenfor kravet i kvalifiseringsperioden.

  Forbundet vekter imidlertid resultater fra 2024 tyngre, og Ingebrigtsen kjemper mot flere andre løpere om en plass på EM-laget.

  Han ble tidlig løpt fra hovedfeltet i Brussel, og kom til slutt inn på en 14.-plass. Franskmannen Yann Schrub vant løpet på tiden 13.04,20.

  Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er selvskrevne på 5000-meterlaget under EM i Roma som sendes på NRK fra 7. til 12. juni. Norge har allerede fire utøvere som er kvalifisert, men det er kun to ledige plasser igjen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal