Tror Real Madrid-stjerne gikk Haaland på nervene: – Kjenner det nok inni seg

Erling Braut Haaland gikk målløs av banen da Real Madrid og Manchester City innbød til målfest. Nå er spanjolene blitt nordmannens marerittmotstander.

Hfe2yahZo7g

– En ellevill fotballkamp, konstaterte TV 2s Jesper Mathisen mot slutten av tirsdagens kvartfinale mellom Manchester City og Real Madrid i den spanske hovedstaden.

Han overdriver ikke. Kampen utviklet seg til å bli en av de mest underholdende mesterligaduellene på lang tid.

Da den franske dommeren François Letexier blåste av kampen viste resultattavla 3-3.

– Viste vår utrolige personlighet

Og dermed er det helt åpent når den første av to kvartfinaler mellom to fotballstorheter er ferdigspilt.

– I første omgang var vi for engstelige med ball, men vi viste vår utrolige personlighet etter pause. 3-3 er greit. Nå må vi vinne returkampen for å gå videre, sier City-manager Pep Guardiola etter kampen.

– For publikum må det ha vært en av de beste kampene de kunne se. To store lag med verdens beste angrepsspillere, og masse mål, sier Phil Foden.

Hvilket lag går videre til semifinalen?

Tøff dag for Haaland

Erling Braut Haaland hadde en svært tung kveld på jobb.

Nordmannen var omtrent ikke involvert i spillet, ble pakket godt inn av en påskrudd Antonio Rüdiger og gikk målløs av banen.

– Erling Braut Haaland var veldig lite synlig, og var ikke i nærheten av å score, sa Jesper Mathisen etter kampslutt.

JJu8arQDFMQ

KNALLHARDT: Erling Braut Haaland og Antonio Rüdiger var i mange slike dueller kampen gjennom.

Tror Madrid-stjerne gikk Haaland på nervene

Tidligere landslagsspiller og TV 2-ekspert Erik Thorstvedt lot seg fascinere av de tøffe duellene mellom Haaland og Rüdiger kampen gjennom.

Thorstvedt tror tyskeren begynner å gå Haaland på nervene.

– Jeg tror Erling begynner å kjenne det litt, at «den fyren der, han har jeg lyst til å slå ut av denne turneringen». For de duellene der, hvor de står og «gnikker og gnur» på hverandre så mye, og litt av det er stygt og tjuvtriks … Han kjenner det nok inni seg, sier Thorstvedt på TV 2.

Haaland har ikke scoret i noen av sine tre karriereopptredener mot Real Madrid. Faktisk er Real Madrid nå motstanderen han oftest har spilt mot i Europa uten å finne nettet.

– Jeg tror ikke han er helt på sitt absolutt beste, sa landslagssjef Ståle Solbakken på TV 2s sending før kampen, og la til at det var det fysiske som ikke er helt tilbake i toppstand etter skaden som holdt ham ute i to måneder tidligere i sesongen.

spqn2pci4Ec

TETT: Manchester City var ille ute mot Real Madrid i den spanske hovedstaden, holdt på å vende til seier før den elleville kampen endte 3-3. Her er Haaland og Jude Bellingham i samtale etter kampen.

Ellevilt åpningskvarter

Foran 76.000 fremmøtte på Santiago Bernabéu, som for anledningen hadde lukket taket grunnet terrortrusler før kamp, var det Manchester City som fikk en drømmestart på oppgjøret.

Før det var spilt et minutt feide Aurélien Tchouaméni ned Jack Grealish med en knallhard takling og fikk gult kort, noe som gjør at han dermed mister returoppgjøret med suspensjon om en uke.

På det påfølgende frisparket satte Bernardo Silva inn 1-0 for gjestene, men forsøket burde nok vært reddet av Real Madrids ukrainske keeper Andrij Lunin.

– En utilgivelig feil i en så viktig kamp, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– En grov, grov keepertabbe, var dommen fra kollega Jesper Mathisen.

e-M6FnfmVU8

DRØMMESTART: Manchester City fikk den starten på kampen de hadde håpet på.

Målet kom etter bare 108 sekunder og var bare starten på det som skulle bli et ellevilt åpningskvarter.

Det tok nemlig kort tid før utligningen – og snuoperasjonen var et faktum.

– Hva er det som skjer?

Etter 12 minutter fikk 21-åringen Eduardo Camavinga ballen på 25 meter, dro seg forbi Jack Grealish og sendte avgårde et skudd. Ballen traff Ruben Dias og endret retning, noe som gjorde at keeper Stefan Ortega ble totalt utspilt. Dermed sto det 1-1.

fOBWbGmAJ5w

SLO TILBAKE: Real Madrid jubler etter to kjappe scoringer.

Og bare to minutter senere smalt det igjen. Vinícius Júnior spilte gjennom Rodrygo med en strålende pasning, og Real Madrid-angriperen fikk pirket ballen forbi Ortega og i mål. Dermed hadde kampen gått fra 0-1 til 2-1 før det var spilt et kvarter.

– Hva er det som skjer når disse lagene møtes, spurte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker retorisk.

Han har et poeng.

I 2022/2023-sesongen gikk City til finale med 5-1 sammenlagt over Real Madrid i semifinalen. I 2021/2022 gikk Real Madrid til finale etter å ha vunnet 6-5 etter at andre kamp gikk til ekstraomganger.

Og tirsdag fikk vi servert nok en klassisker i Madrid.

Hfe2yahZo7g

TØFT: Erling Braut Haaland fikk en vanskelig dag på jobben mot en heltent Antonio Rüdiger.

Spanjolene var som vanlig enormt farlige på kontring og var svært nære å straffe uvanlige slurvete gjester flere ganger før pause. Men likevel sto det 2-1 da den franske dommeren François Letexier blåste av midtveis.

Det var også Real Madrid som åpnet den andre omgangen best, og vertene skapte gode mulighter ved Jude Bellingham og Vinícius Júnior uten å få betalt.

– For et drømmetreff

Da benyttet Phil Foden sjansen til å straffe dem. Midtveis i andre omgang fikk Citys store formspiller ballen på 25 meter og blåste den i lengste kryss på fenomenalt vis.

Med sin 22. mål for sesongen sørget han egenhendig for at den engelske storklubben var tilbake i kampen med 2-2.

– For et drømmetreff. City trengte noe helt spesielt, sa Jesper Mathisen.

KFxb7lPFW8k

SE DEN KULA: Her sørget Phil Foden for 2-2 med et fenomenalt treff.

20 minutter før slutt satte forsvarsspiller Josko Gvardiol inn 3-2 med et flott langskudd, men denne kampen sluttet aldri å by på spenning.

11 minutter før slutt utlignet Real Madrid til 3-3 da et innlegg fra Vinícius Júnior ble hamret inn på hel volley av Federico Valverde.

Det ble også sluttresultatet i det som ble en kamp for historiebøkene.

Og utrolig nok: xG i kampen: Real Madrid (0.70), Man City (0.88)

Erling Braut Haaland

Fire grunner til at Haaland kan havne i Real Madrid

De Bruyne spydde i garderoben

Noe som åpenbart hemmet City offensivt i tirsdagens storkamp: De måtte klare seg uten magikeren Kevin De Bruyne fra start.

Manager Pep Guardiola avslører at det ble dramatisk rundt belgieren før kampstart.

– Vi hadde et møte før kamp, og da var han klar. Men da vi kom til garderoben startet han å spy, og sa at han ikke var klar til kamp, forteller Guardiola ifølge Daily Mail.

pbdS8_oojQU

FIKK TUNG BESKJED: Pep Guardiola måtte klare seg uten Kevin De Bruyne fra start tirsdag kveld.

På mange måter var tirsdagens storkamp et virkelig mestermøte. De to siste utgavene av Mesterligaen er vunnet av nettopp Manchester City (22/23) og Real Madrid (21/22).

Og for å toppe det hele: Begge lags managere, Pep Guardiola (tre mesterligatriumfer som trener) og Carlo Ancelotti (fire mesterligatriumfer som trener) er turneringens mestvinnende fra sidelinjen.

De regjerende mesterne fra England kunne neppe fått en tøffere motstander i kvartfinalen. Real Madrid har nemlig gått videre i 11 av de 11 siste kvartfinalene de har spilt i Mesterligaen.

Nå har det helt åpent om det blir 12 av 12. Returoppgjøret spilles i Manchester onsdag 17. april.

null
Spiller nå
Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28
Neste

• Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

Kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. Trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over Drammen.

I den første kampen vant Kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i Drammen ble det 28-23-seier for bortelaget.

Dermed vant Kolstad semifinalen sammenlagt 60-49.

Kort tid før pausen fikk Drammens nøkkelspiller August Storbugt rødt kort etter at Sander Sagosen dundret i parketten.

TV 2s håndballekspert Bent Svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig.

– Bildene lyver ikke. Det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa Svele på direkten.

Kjelling hadde et helt annet syn på saken.

– Det er et latterlig rødt kort. Han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. Men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. Det er en skulder som treffer ham, sa DHK-treneren til TV 2 i pausen.

– Jeg skjønner at det er vondt for stakkars Sander som får den i ansiktet. Rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. Men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte Kjelling.

Storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi Kolstads robuste forsvarsblokk.

– Det er kjempeuheldig og kjempetrist. Jeg gir dommer en mulighet til å dømme. Det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. Det er ikke med vilje, sa han til TV 2.

ØIF Arendal tar imot Elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36.

Tidligere i sesongen har Kolstad vunnet både serien og NM. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
  • Nadal videre etter lang Madrid-kamp

Rafael Nadal (37) fikk en pangstart, men måtte likevel svette litt for å nå åttedelsfinalen i tennisturneringen Madrid Open.

Spanjolen vant 6-1 i det første settet mot Pedro Cachin fra Argentina og så ut til å få en komfortabel reise til neste runde. I stedet tok kampen en ny vending.

Nadal ble brutt to ganger i settet som fulgte. Han lå under 1-4, men Cachin greide ikke å holde på overtaket. Mange brudd kom tett, og spillerne måtte ut i tiebreak.

Der tapte Nadal 5-7. Et tredje sett ble spilt for å kåre en vinner, og der viste den gamle gruskongen rutine og vant 6-3. Oppgjøret varte i litt over tre timer.

I neste runde skal Nadal opp mot Jiri Lehecka. Den unge tsjekkeren er nummer 31 på verdensrankingen, mens Nadal er helt nede på 512.-plass som følge av et langt skadeavbrekk.

Nylig var Nadal tilbake i konkurranse for første gang på over tre måneder. Trolig er han inne i sitt siste år som elitespiller. (NTB)

Rafael Nadal
  • Casper Ruud briljerte i Madrid

Casper Ruud herjet med briten Cameron Norrie på rødgrusen i 3. runde av Madrid Open i tennis. Det var hans 31. seier for året.

Snarøya-mannen er med god margin spilleren med flest enkeltseirer på ATP-touren så langt i år. Han har fem flere enn Jannik Sinner på 2.-plass.

Mandag var Ruud klart best så å si hele veien. Han nedsablet Norrie med sifrene 6-2, 6-4 og revansjerte Australian Open-exiten fra januar. Den gang vant briten 3-1 i sett.

Senere i uken skal Ruud opp mot Felix Auger-Aliassime fra Canada i åttedelsfinalen.

Nylig tok 25-åringen sin største seier i karrieren ved å vinne ATP500-turneringen i Barcelona. Alle hans ti første ATP-titler kom på 250-nivået.

Nå sikter Ruud seg inn på ATP1000-suksess i Madrid.