NRK Meny
Normal

Dramaet de alltid vil huske - nå kommer følelsene tilbake

– Den verste dagen i min karriere. Sånt glemmer man ikke, sier Branns Kasper Skaanes. – Jeg kommer aldri til å glemme den kampen, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

2014: Ulrik Arneberg løper ut på banen og kaster seg over Morten Sundli mens Azar Karadas fortviler. Mjøndalen rykket opp og Brann ned.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Oppgjøret de to snakker om foran kveldens cupduell på Isachsen stadion er selvsagt kvalifiseringskampen om den siste plassen i Eliteserien høsten 2014.

Mjøndalen hadde fått med seg 1-1 fra første møte i Bergen, og sjokkerte hele Fotball-Norge med å vinne 3-0 i returen. Et snaut år etter at Rikard Norling uttalte at gull var målet, ledet svensken Brann ned etter 27 år på øverste nivå.

I bytte fikk Eliteserien lille Mjøndalen som så sent som i 2006 spilte i 3. divisjon.

– Brann kommer nok hit med litt blandede følelser, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NRK.

En av tre som er igjen

Av de som startet for Brann i marerittkampen i 2014, er kun Azar Karadas, Fredrik Haugen og Kasper Skaanes igjen i Bergen. Sistnevnte bekrefter langt på vei Hansens teori.

– Det er jo en kamp vi husker veldig godt. Det er det ingen tvil om. Den verste dagen i min karriere. Sånt glemmer man ikke, sier Skaanes.

Rikard Norling møtte pressen etter tapet for Mjøndalen

– Så det hender fortsatt at du tenker på nedrykket og det som skjedde i Mjøndalen?

– Ja, jeg tenker på det der innimellom. Det er nok fordi konsekvensene ble så store, og måten det skjedde på. Vi hauset jo oss selv veldig opp før sesongen. Nei, det var meget skuffende.

Kvalifiseringskampen fra 2014 ble på nytt tema i Brann-garderoben etter trekningen av cupens 4. runde. Skaanes innrømmer at han kjenner lite til dagens Mjøndalen-lag, men sier en seier ville betydde mye for mange i Brann-miljøet.

– Vi har veldig lyst til å slå de nå. Det skal jeg ikke legge skjul på.

Historisk Mjøndalen-triumf

Mjøndalen-sjef Vegard Hansen var med på å slå Brann i cupen også i 2013, men husker langt bedre den magiske kvelden på Isachsen stadion 26. november 2014.

– Jeg kommer aldri til å glemme den kampen. Det var en fantastisk kveld for oss. Jeg husker fortsatt mye fra hele den dagen, kampen og alt etterpå, sier Hansen.

– Kan du bruke det som skjedde da i inngangen til denne cupkampen?

– Vi har ikke så mye fokus på det. Jeg tror ikke de er veldig redd oss. Det er en ny gjeng med ny trener. Men det gjorde nok vondt for dem det som skjedde da. Og vi vet vi kan slå Brann på en god dag på hjemmebane.

SPENT: Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter opprykket i 2014. Han tror bruntrøyene kan slå Brann på ny onsdag kveld.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street