NRK Meny
Normal

Dramaet de alltid vil huske - nå kommer følelsene tilbake

– Den verste dagen i min karriere. Sånt glemmer man ikke, sier Branns Kasper Skaanes. – Jeg kommer aldri til å glemme den kampen, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

2014: Ulrik Arneberg løper ut på banen og kaster seg over Morten Sundli mens Azar Karadas fortviler. Mjøndalen rykket opp og Brann ned.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Oppgjøret de to snakker om foran kveldens cupduell på Isachsen stadion er selvsagt kvalifiseringskampen om den siste plassen i Eliteserien høsten 2014.

Mjøndalen hadde fått med seg 1-1 fra første møte i Bergen, og sjokkerte hele Fotball-Norge med å vinne 3-0 i returen. Et snaut år etter at Rikard Norling uttalte at gull var målet, ledet svensken Brann ned etter 27 år på øverste nivå.

I bytte fikk Eliteserien lille Mjøndalen som så sent som i 2006 spilte i 3. divisjon.

– Brann kommer nok hit med litt blandede følelser, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NRK.

En av tre som er igjen

Av de som startet for Brann i marerittkampen i 2014, er kun Azar Karadas, Fredrik Haugen og Kasper Skaanes igjen i Bergen. Sistnevnte bekrefter langt på vei Hansens teori.

– Det er jo en kamp vi husker veldig godt. Det er det ingen tvil om. Den verste dagen i min karriere. Sånt glemmer man ikke, sier Skaanes.

Rikard Norling møtte pressen etter tapet for Mjøndalen

– Så det hender fortsatt at du tenker på nedrykket og det som skjedde i Mjøndalen?

– Ja, jeg tenker på det der innimellom. Det er nok fordi konsekvensene ble så store, og måten det skjedde på. Vi hauset jo oss selv veldig opp før sesongen. Nei, det var meget skuffende.

Kvalifiseringskampen fra 2014 ble på nytt tema i Brann-garderoben etter trekningen av cupens 4. runde. Skaanes innrømmer at han kjenner lite til dagens Mjøndalen-lag, men sier en seier ville betydde mye for mange i Brann-miljøet.

– Vi har veldig lyst til å slå de nå. Det skal jeg ikke legge skjul på.

Historisk Mjøndalen-triumf

Mjøndalen-sjef Vegard Hansen var med på å slå Brann i cupen også i 2013, men husker langt bedre den magiske kvelden på Isachsen stadion 26. november 2014.

– Jeg kommer aldri til å glemme den kampen. Det var en fantastisk kveld for oss. Jeg husker fortsatt mye fra hele den dagen, kampen og alt etterpå, sier Hansen.

– Kan du bruke det som skjedde da i inngangen til denne cupkampen?

– Vi har ikke så mye fokus på det. Jeg tror ikke de er veldig redd oss. Det er en ny gjeng med ny trener. Men det gjorde nok vondt for dem det som skjedde da. Og vi vet vi kan slå Brann på en god dag på hjemmebane.

SPENT: Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter opprykket i 2014. Han tror bruntrøyene kan slå Brann på ny onsdag kveld.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund