Norling vil ikke trekke seg etter nedrykket

Før sesongen sa Rikard Norling at Brann skulle vinne serien. Nå rykker de i stedet ned etter 27 år i den øverste divisjonen.

Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling etter at nedrykket var et faktum. Svensken har to år igjen av kontrakten med Brann og ifølge styrelederen vil klubben beholde ham.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann tapte den siste kvalifiseringskampen mot Mjøndalen 3-0 onsdag kveld.

Brann

Det var tungt å være Brann-supporter i Mjøndalen onsdag kveld.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Etter en forferdelig sesong ble det til slutt to Mjøndalen-headiger og en egen keepertabbe som sendte bergenserne ned i 1. divisjon.

Etter nedrykket er Brann-trener Rikard Norling under sterkt press. Da han møtte en samlet presse etter kampen svarte han følgende på spørsmål om han kommer til å trekke seg:

– Jeg forstår at spørsmålet kommer, er mitt svar på det.

Brann rykker nå ned for første gang siden 1985, mens Mjøndalen rykker opp etter 22 år utenfor den øverste divisjonen i norsk fotball.

Skulle vinne serien

Kontrasten fra de skuffede Brann-spillerne og -supporterne på Mjøndalen stadion onsdag kveld, til de som tok i mot Rikard Norling for ganske nøyaktig ett år siden er enorm.

«Vi tar seriegull for vi har Rikard Norling», sang Brann-fansen mens svensken entret Brann stadion 3. desember. Til Bergens Tidende sa Norling selv at målet var å vinne serien.

Nå er alt bekmørkt. Da Mjøndalen gikk opp til 3-0 en halvtime før slutt kastet Brann-fansne bluss på stadion og det var tilløp til bråk internt blant bortefansen på tribunen.

Etter kampen ble det også svært ampert mellom Norling og fansen da treneren ønsket å snakke med dem om kampen.

Også statsminister, og Brann-fan, Erna Solberg har kommentert nedrykket.

– Etter det andre målet raknet det. Jeg syns det er utrolig trist at Brann ikke skal være med i eliteserien neste år. Jeg føler med supporterne og spillerne, sier statsministeren til NTB.

Se video: Norling om kampen:

Rikard Norling møtte pressen etter tapet for Mjøndalen

Se video: Norling om nedrykket.

Fornøyd med Tekst tv

I Mjøndalen-leiren er stemningen naturligvis en helt annen. Spesielt hos kaptein Mads Hansen.

– Da vi rykket opp til andre divisjon var vi fornøyde med å komme på Tekst tv, og nå er vi her, sa en strålende fornøyd Mjøndalen-kaptein til TV 2 etter kampen.

Han har vært med på Mjøndalens lange vei fra 3. divisjon og nå opp til eliteserien.

– Jeg tror ikke det er mange som har hatt en sånn reise. Jeg kom hit som vrakgods og avdanket til et lag i 3. divison, sier Hansen.

Tidligere landslagssjef, nå TV 2-kommentator, Egil Olsen var imponert over Mjøndalen etter kampen.

– Dette var myggen som slo elefanten, sa «Drillo».

Forrige gang Brann rykket ned, i 1985, var det også etter tap mot Mjøndalen i kvaliken.

Se intervjuet med Mjøndalens Mads Hansen:

Intervju med Mads Hansen.

To dødballmål

1-0 onsdag kveld kom etter halvtime i første omgang da Sanel Kapidzic upresset fik heade ballen i mål på corner. Etter pause kom de neste målene tett. Først etter 64 minutter på et skudd fra Vamoiti Diomande og så nok en heading fra Kapidzic.

Diomandes skudd gikk på innsiden av Brann-keeper Øystein Øvretveit og må sies å være en keepertabbe.

Brann-fansen

Det kokte over for Brann-fansen da 3-0-scoringen kom. Flere ganger i løpet av den siste halvtimen kastet de bluss på banen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Brann åpnet best

Selv om det endte med tap, var det Brann som åpnet den viktige kampen best.

Først kom bortelaget på høyresiden med Erik Huseklepp. Helt nede ved dødlinjen fikk han lagt inn til Kasper Skaanes som skjøt like utenfor. Få minutter etterpå kombinerte Marcus Pedersen og Skaanes seg inn i Mjøndalens 16-meter, men Skaanes fikk ikke stokket beina og ballen skled av foten da han skjøt fra kort hold.

Etter det første kvarteret kom så Mjøndalen mer med - og de var farlig frempå flere ganger. Etter 20 minutter var det et under at hjemmelaget ikke scoret da Kapidzic headet fra under fem meter, men på utrolig vis fikk Brann-keeper Øvretveit ut en fot og reddet mesterlig.

Men så kom scoringen på en corner snaut sju minutter senere. Nok en gang en heading ved Kapidzic og i andre omgang raknet det altså for bergenserne.

Se intevju med Mjøndalens målscorer Kapidzic:

Sanel Kapidzic scoret to av målene til Mjøndalen i kampen mpt Bramm. Mjøndalen vant 3-0 over Brann.

Se video: Intervju med tomålscorer Sanel Kapidzic.

Se video: Slik ble Norling tatt i mot på Brann Stadion 3. desember 2013:

Svenske Rikard Norling blir, ikke uventet, møtt med store forventninger i Bergen. For kort tid siden ble han presentert som ny Brann-trener mens supporterne sang "gullet skal hem!"
Reporter Olav Traaen foto: Christine Kongsvik redigering: Peder Bergholt

Se video: Slik så det ut da Rikard Norling ble presentert som Brann-trener i desember i fjor.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Kamara matchvinner i MLS

  Ola Kamara fortsetter å score for DC United i MLS. Natt til søndag scoret han kampens eneste mål i 1-0-seieren mot et svekket Inter Miami.

  Miami-laget, som eies av David Beckham og trenes av Phil Neville, måtte klare seg uten blant andre Rodolfo Pizarro og Gonzalo Higuaín.

  20 minutter før slutt skulle Kamara få scoringen sin. 31-åringen trillet et straffespark kaldt og rolig i mål. Han så på keeper hele veien og ventet ham ut.

  Kamaras DC United ligger på 6.-plass i avdeling øst. Kamara har scoret fire mål på seks kamper, men kun startet i to av dem. (NTB)

  MLS DC United Inter Miami Soccer
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Sindre Tjelmeland ny Start-trener

  Sindre Tjelmeland (31) fra Etne er bekreftet som ny Start-trener. Han kommer fra Ull/Kisa etter kun fem kamper.

  Start opplyser ikke hvor lang kontrakt Tjelmeland har signert med klubben, men Fædrelandsvennen melder at kontrakten er ut 2024.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Glimt-årsmøtet sa ja til VM-boikott

  Det ekstraordinære årsmøtet i Bodø/Glimt gikk mot styrets innstilling og gikk med klart flertall inn for norsk boikott av fotball-VM i Qatar.

  Boikottforslaget fra et klubbmedlem var utsatt fra det ordinære årsmøtet i vinter. Det gikk ut på at Glimt enten skal fremme forslag på fotballtinget om at Norge skal avstå fra deltakelse i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag.

  Styret vurderte initiativet og engasjementet i forslaget som godt, men mente at det på nåværende tidspunkt ikke vil være riktig å støtte et forslag om boikott.

  De stemmeberettigede var ikke enige og gikk med stemmetallet 46–14 inn for boikott. Glimt vil dermed gå inn for det på lørdagens ekstraordinære fotballting. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Haugesund (2-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB