Hopp til innhold

Norling vil ikke trekke seg etter nedrykket

Før sesongen sa Rikard Norling at Brann skulle vinne serien. Nå rykker de i stedet ned etter 27 år i den øverste divisjonen.

Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling etter at nedrykket var et faktum. Svensken har to år igjen av kontrakten med Brann og ifølge styrelederen vil klubben beholde ham.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann tapte den siste kvalifiseringskampen mot Mjøndalen 3-0 onsdag kveld.

Brann

Det var tungt å være Brann-supporter i Mjøndalen onsdag kveld.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Etter en forferdelig sesong ble det til slutt to Mjøndalen-headiger og en egen keepertabbe som sendte bergenserne ned i 1. divisjon.

Etter nedrykket er Brann-trener Rikard Norling under sterkt press. Da han møtte en samlet presse etter kampen svarte han følgende på spørsmål om han kommer til å trekke seg:

– Jeg forstår at spørsmålet kommer, er mitt svar på det.

Brann rykker nå ned for første gang siden 1985, mens Mjøndalen rykker opp etter 22 år utenfor den øverste divisjonen i norsk fotball.

Skulle vinne serien

Kontrasten fra de skuffede Brann-spillerne og -supporterne på Mjøndalen stadion onsdag kveld, til de som tok i mot Rikard Norling for ganske nøyaktig ett år siden er enorm.

«Vi tar seriegull for vi har Rikard Norling», sang Brann-fansen mens svensken entret Brann stadion 3. desember. Til Bergens Tidende sa Norling selv at målet var å vinne serien.

Nå er alt bekmørkt. Da Mjøndalen gikk opp til 3-0 en halvtime før slutt kastet Brann-fansne bluss på stadion og det var tilløp til bråk internt blant bortefansen på tribunen.

Etter kampen ble det også svært ampert mellom Norling og fansen da treneren ønsket å snakke med dem om kampen.

Også statsminister, og Brann-fan, Erna Solberg har kommentert nedrykket.

– Etter det andre målet raknet det. Jeg syns det er utrolig trist at Brann ikke skal være med i eliteserien neste år. Jeg føler med supporterne og spillerne, sier statsministeren til NTB.

Se video: Norling om kampen:

Rikard Norling møtte pressen etter tapet for Mjøndalen

Se video: Norling om nedrykket.

Fornøyd med Tekst tv

I Mjøndalen-leiren er stemningen naturligvis en helt annen. Spesielt hos kaptein Mads Hansen.

– Da vi rykket opp til andre divisjon var vi fornøyde med å komme på Tekst tv, og nå er vi her, sa en strålende fornøyd Mjøndalen-kaptein til TV 2 etter kampen.

Han har vært med på Mjøndalens lange vei fra 3. divisjon og nå opp til eliteserien.

– Jeg tror ikke det er mange som har hatt en sånn reise. Jeg kom hit som vrakgods og avdanket til et lag i 3. divison, sier Hansen.

Tidligere landslagssjef, nå TV 2-kommentator, Egil Olsen var imponert over Mjøndalen etter kampen.

– Dette var myggen som slo elefanten, sa «Drillo».

Forrige gang Brann rykket ned, i 1985, var det også etter tap mot Mjøndalen i kvaliken.

Se intervjuet med Mjøndalens Mads Hansen:

Intervju med Mads Hansen.

To dødballmål

1-0 onsdag kveld kom etter halvtime i første omgang da Sanel Kapidzic upresset fik heade ballen i mål på corner. Etter pause kom de neste målene tett. Først etter 64 minutter på et skudd fra Vamoiti Diomande og så nok en heading fra Kapidzic.

Diomandes skudd gikk på innsiden av Brann-keeper Øystein Øvretveit og må sies å være en keepertabbe.

Brann-fansen

Det kokte over for Brann-fansen da 3-0-scoringen kom. Flere ganger i løpet av den siste halvtimen kastet de bluss på banen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Brann åpnet best

Selv om det endte med tap, var det Brann som åpnet den viktige kampen best.

Først kom bortelaget på høyresiden med Erik Huseklepp. Helt nede ved dødlinjen fikk han lagt inn til Kasper Skaanes som skjøt like utenfor. Få minutter etterpå kombinerte Marcus Pedersen og Skaanes seg inn i Mjøndalens 16-meter, men Skaanes fikk ikke stokket beina og ballen skled av foten da han skjøt fra kort hold.

Etter det første kvarteret kom så Mjøndalen mer med - og de var farlig frempå flere ganger. Etter 20 minutter var det et under at hjemmelaget ikke scoret da Kapidzic headet fra under fem meter, men på utrolig vis fikk Brann-keeper Øvretveit ut en fot og reddet mesterlig.

Men så kom scoringen på en corner snaut sju minutter senere. Nok en gang en heading ved Kapidzic og i andre omgang raknet det altså for bergenserne.

Se intevju med Mjøndalens målscorer Kapidzic:

Sanel Kapidzic scoret to av målene til Mjøndalen i kampen mpt Bramm. Mjøndalen vant 3-0 over Brann.

Se video: Intervju med tomålscorer Sanel Kapidzic.

Se video: Slik ble Norling tatt i mot på Brann Stadion 3. desember 2013:

Svenske Rikard Norling blir, ikke uventet, møtt med store forventninger i Bergen. For kort tid siden ble han presentert som ny Brann-trener mens supporterne sang "gullet skal hem!"
Reporter Olav Traaen foto: Christine Kongsvik redigering: Peder Bergholt

Se video: Slik så det ut da Rikard Norling ble presentert som Brann-trener i desember i fjor.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål

  Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i Bergen i forrige uke.

  Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i Bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert.

  – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en pressemelding.

  Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser.

  – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har.

  To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver Bergens Tidende. (NTB)

  Politikammeret.
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Rettssaken mot Giggs i gang – risikerer fengselsstraff for vold

  Rettssaken mot den tidligere fotballstjernen Ryan Giggs startet i Manchester mandag. 48-åringen er tiltalt for blant annet vold mot en tidligere kjæreste.

  I tillegg til voldsbruk mot ekskjæresten og hennes søster, er han også tiltalt for kontrollerende eller tvangsmessig oppførsel mot sin daværende kjæreste mellom august 2017 og november 2020. Han ble arrestert 1. november 2020 etter at han skal ha skallet til henne.

  Giggs har hele veien avvist alle anklager. (NTB)

  Ryan Giggs i retten
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Midtsjø med målgivende pasning i Galatasaray-debuten

  Fredrik Midtsjø ble byttet inn og bidro med målgivende pasning på det avgjørende målet i Galatasarays 1-0-seier over Antalyaspor søndag.

  Målet kom i siste ordinære minutt da nordmannen drev med ballen før han slapp den til Bafetimbi Gomis ute på kanten.

  Spissen la deretter ballen i lengste hjørne med en kontakt avslutning. Det var hans første berøring på ballen etter at han ble byttet inn noen sekunder tidligere.

  Midtsjø ble byttet inn etter en time i hans debut som Galatasaray-spiller. Midtsjø ble nylig hentet til Tyrkia fra et lengre opphold i nederlandske AZ Alkmaar i Nederland. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • United med overraskende Arnautovic-fremstøt – agenten bekrefter bud

  Søndag dukket flere troverdige medier opp med meldinger om at Manchester United er interesserte i Marko Arnautovic. Agenten har bekreftet bud på spilleren.

  Danijel Arnautović, som også er angrepsspillerens bror, fortalte søndag kveld til østerrikske Kurier Sport at Bologna har mottatt et bud fra en «velkjent klubb».

  – Det stemmer at det har kommet et bud fra en velkjent klubb. Jeg er i kontakt med Bologna for å se om det kan la seg gjøre, sa han.

  Både engelske og italienske medier, deriblant The Athletic og Sky Italia , meldte søndag ettermiddag at Arnautović skal være høyinteressant for den engelske storklubben. Erik ten Hag har god kjennskap til østerrikeren fra deres tid sammen i Twente. (NTB)

  Soccer England The Challengers
  Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP
 • Botheim fikk Salernitana-debuten i cupexit

  Erik Botheim og Emil Bohinen spilte begge fra start for Salernitana da laget røk 0-2 for Parma i den italienske cupen søndag kveld.

  Det var Botheims første offisielle kamp for klubben etter at han ble klar for dem tidligere i sommer. Før det hadde han terminert kontrakten med russiske Krasnodar.

  Det ble likevel ingen drømmedebut i Italia. Drissa Camara og Valentin Mihaila scoret målene som sendte Parma videre i cupen.

  Bohinen måtte forlate banen allerede etter 30 med en smell han pådro seg. Julian Kristoffersen forble ubenyttet reserve for Salernitana.

  Klubben med de tre nordmennene serieåpner mot Roma førstkommende helg. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB