NRK Meny
Normal

Tatt for doping i Sotsji – tilbake på isen i natt

Svenske Nicklas Bäckström (26) leverte positiv dopingprøve like før OL-finalen i ishockey sist søndag. I natt var han tilbake på idrettsarenaen for sitt NHL-lag Washington Capitals.

Nicklas Backstrom

SCORET I COMEBACKET: Nicklas Backström måtte stå over søndagens OL-finale grunnet doping. Stoffet han testet positivt på er imidlertid ikke ulovlig i NHL.

Foto: J Pat Carter / Ap

Natt til fredag ble han matchvinner da Capitals slo Florida Panthers 5–4 på bortebane – bare fire dager etter at han ble hanket ut av den svenske hockeygarderoben like før OL-finalen mot Canada grunnet en positiv dopingprøve.

– Det var viktig for meg. Jeg kjente meg bra under OL så jeg tok det med meg hit. Jeg har fokusert på ishockey helt siden jeg kom tilbake til Washington. Det har vært deilig å fokusere på det jeg skal fokusere på, sier Bäckstrøm til svenske Expressen.

Full oversikt: Alle resultater fra nattens NHL-runde

Forskjellige dopingregler

Nicklas Bäckström

DOPINGTATT: Nicklas Bäckström testet positivt for doping i Sotsji-OL. Stoffet han ble tatt for er imidlertid ikke ulovlig i den nordamerikanske ishockeyligaen.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / NTB Scanpix

Svensken scoret lagets tredje mål og la opp til de to siste i
Washingtons tredje strake seier.

NHL-stjernen Nicklas Bäckström måtte stå over OL-finalen mot Canada etter å ha testet positivt på stoffet pseudoefedrin, som han fikk i seg via allergimedisinen Zyrtec-D.

Stoffet er regnet som forbudt av IOC. Allergimedisinen er imidlertid ikke ulovlig i NHL.

Bäckström har bedyret sin uskyld i etterkant av dopingavsløringen, og mente den positive dopingtesten skyldtes normalt bruk av allergitablettene hans.

– Jeg har spilt på VM og OL tidligere uten å ha gjort noe annerledes. Jeg har tatt en tablett om dagen, sa Bäckström da han ble stilt til veggs av svenske medier etter OL-skandalen.

Landslagslege Björn Waldebäck har allerede tatt på seg all skyld for at Bäckström ble tatt. Sverige tapte 3–0 for Canada i OL-finalen.

Les også: «Shampo» støtter Bäckström

Siste nytt

 • To mål av Zahid

  Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld.

  Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.

  Ghayas Zahid
  Foto: FLORIAN CHOBLET / AFP
 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson på 10.-plass var best.

  – Dagen ber litt preg av at det er tidleg på sesongen og hopparane har masse å gå på, seier sportssjef Clas Brede Bråthen.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla. Forfang, Fannemel, Tande og Johansson er det norske laget.

 • Lorentzen vann igjen

  Håvard Holmefjord Lorentzen tok sin andre siger for dagen og knuste parkamerat Kai Verbij med 1.08,22. Verbij blei nr 2 med 1.08,47.

  Han vann 500 meter tidlegare i dag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal