Hopp til innhold

Dønnum legger seg flat etter bråket: – Tullete av meg

Aron Dønnum har vært i hardt vær etter at han satte kneet i ansiktet på Odds keeper søndag. Nå innrømmer han at han gikk for langt.

Aron Dønnum

OMDISKUTERT: Det var i kampen mot Odd på søndag at Dønnum satte kneet i ansiktet på Odds keeper Leopold Wahlstedt.

Foto: Bilder med tillatelse fra Max / Discovery + / NTB

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp var en av dem som reagerte sterkt på Dønnums opptreden mot Odd-keeper Leopold Wahlstedt.

– Han skulle hatt to røde (kort), mente NRKs ekspert.

Det var Dønnum uenig i, nå tar imidlertid VIF-profilen selvkritikk.

– Jeg legger meg flat på det. Jeg skulle hjelpe ham opp, men han ville ikke ta hånda mi. Jeg reagerte på det, men det er selvfølgelig tullete av meg.

– Jeg hadde ingen intensjon om å dulte borti ansiktet hans. Det var mer «ok, du vil ikke ta meg i hånda, da skubber jeg deg bort». Det var ikke noe annet enn det, sier VIF-spilleren til NRK.

– Har du lært noe den siste tiden?

– Ja, jeg har lært masse. Jeg har blitt mer voksen som person, og det har vært andre stunder med motgang i livet. Jeg er sikker på alle går igjennom det og løper litt i oppoverbakke. Det jeg kan si er at man lærer av det. Det kommer til å gå over, og det kommer til å bli bedre tider. Man blir en bedre person, forteller han.

Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Vålerenga (2-2)

Dønnum sier det har vært vanskelig og kjipt den siste tiden. VIF er helt nede på en 14.-plass.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det har vært vanskelig og litt kjipt

Aron Dønnum innrømmer at det har vært tøft å være Vålerenga-spiller denne sesongen.

Laget er på en skuffende 14.-plass i Eliteserien, og stemningen er dårlig. Laget har ikke vunnet en seriekamp siden 8. mai. Nå har klubben ansatt en mental trener i håp om at det skal hjelpe.

– Det har vært vanskelig og litt kjipt. Fotball er morsomst om vi vinner. Det er en del av fotballen, og man må stå i det. Alle vet det svinger i fotball, så det er selvfølgelig ikke den mest behagelige tiden å være fotballspiller, forteller spilleren, som ble solgt fra Vålerenga til belgiske Standard Liège forrige sesong.

MLS: New York City FC at Vancouver Whitecaps FC

Dønnum vender snart tilbake til belgiske Standard Liège, der han får Ronny Deila som trener.

Foto: Anne-Marie Sorvin / Reuters

Gleder seg til å spille for Deila

Han har vært på lån i osloklubben frem til sommeren, men oppholdet har altså ikke blitt helt som forventet. Nå ser han frem til å returnere til Belgia og tidligere VIF-trener Ronny Deila, som nylig tok over som trener i klubben.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Belgia. Der starter jeg på en ny sesong, og jeg ser frem til å ha Ronny (Deila) som trener - det blir spennende, kommenterer han.

– Her får du en trener du kjenner godt?

– Ja, det er ikke lett å formidle alt når man ikke er så god i engelsk. Jeg håper at Ronny kan hjelpe til og at jeg kan bidra med ting når det gjelder spillergruppa.

Tirsdag formiddag offentliggjorde for øvrig klubben at også sisteskanse Kjetil Haug forlater klubben til fordel for Toulouse. Midtstopper Ivan Näsberg er også inne i sine siste dager i klubben.

Onsdag møter Vålerenga Bodø/Glimt i 3. runde i cupen. Du kan se kampen på NRK.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal