Hopp til innhold

Dønnum legger seg flat etter bråket: – Tullete av meg

Aron Dønnum har vært i hardt vær etter at han satte kneet i ansiktet på Odds keeper søndag. Nå innrømmer han at han gikk for langt.

Aron Dønnum

OMDISKUTERT: Det var i kampen mot Odd på søndag at Dønnum satte kneet i ansiktet på Odds keeper Leopold Wahlstedt.

Foto: Bilder med tillatelse fra Max / Discovery + / NTB

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp var en av dem som reagerte sterkt på Dønnums opptreden mot Odd-keeper Leopold Wahlstedt.

– Han skulle hatt to røde (kort), mente NRKs ekspert.

Det var Dønnum uenig i, nå tar imidlertid VIF-profilen selvkritikk.

– Jeg legger meg flat på det. Jeg skulle hjelpe ham opp, men han ville ikke ta hånda mi. Jeg reagerte på det, men det er selvfølgelig tullete av meg.

– Jeg hadde ingen intensjon om å dulte borti ansiktet hans. Det var mer «ok, du vil ikke ta meg i hånda, da skubber jeg deg bort». Det var ikke noe annet enn det, sier VIF-spilleren til NRK.

– Har du lært noe den siste tiden?

– Ja, jeg har lært masse. Jeg har blitt mer voksen som person, og det har vært andre stunder med motgang i livet. Jeg er sikker på alle går igjennom det og løper litt i oppoverbakke. Det jeg kan si er at man lærer av det. Det kommer til å gå over, og det kommer til å bli bedre tider. Man blir en bedre person, forteller han.

Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Vålerenga (2-2)

Dønnum sier det har vært vanskelig og kjipt den siste tiden. VIF er helt nede på en 14.-plass.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det har vært vanskelig og litt kjipt

Aron Dønnum innrømmer at det har vært tøft å være Vålerenga-spiller denne sesongen.

Laget er på en skuffende 14.-plass i Eliteserien, og stemningen er dårlig. Laget har ikke vunnet en seriekamp siden 8. mai. Nå har klubben ansatt en mental trener i håp om at det skal hjelpe.

– Det har vært vanskelig og litt kjipt. Fotball er morsomst om vi vinner. Det er en del av fotballen, og man må stå i det. Alle vet det svinger i fotball, så det er selvfølgelig ikke den mest behagelige tiden å være fotballspiller, forteller spilleren, som ble solgt fra Vålerenga til belgiske Standard Liège forrige sesong.

MLS: New York City FC at Vancouver Whitecaps FC

Dønnum vender snart tilbake til belgiske Standard Liège, der han får Ronny Deila som trener.

Foto: Anne-Marie Sorvin / Reuters

Gleder seg til å spille for Deila

Han har vært på lån i osloklubben frem til sommeren, men oppholdet har altså ikke blitt helt som forventet. Nå ser han frem til å returnere til Belgia og tidligere VIF-trener Ronny Deila, som nylig tok over som trener i klubben.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Belgia. Der starter jeg på en ny sesong, og jeg ser frem til å ha Ronny (Deila) som trener - det blir spennende, kommenterer han.

– Her får du en trener du kjenner godt?

– Ja, det er ikke lett å formidle alt når man ikke er så god i engelsk. Jeg håper at Ronny kan hjelpe til og at jeg kan bidra med ting når det gjelder spillergruppa.

Tirsdag formiddag offentliggjorde for øvrig klubben at også sisteskanse Kjetil Haug forlater klubben til fordel for Toulouse. Midtstopper Ivan Näsberg er også inne i sine siste dager i klubben.

Onsdag møter Vålerenga Bodø/Glimt i 3. runde i cupen. Du kan se kampen på NRK.

Siste nytt

 • Fullt snøkaos i Giro d'Italia: – Helt hodemist

  Etter mye om og men ble den 16. etappen i Giro d'Italia kraftig kortet ned. Etappen skulle egentlig ta rytterne helt opp til 2500 meters høyde over Umbrailpasset, men allerede ved starten i Livigno på 1900 meters høyde var det sludd og snøvær.

  Rytterforeningen varslet tidlig tirsdag morgen at de ønsket å starte etappen på den andre siden av Umbrailpasset, mens arrangøren hadde et klart ønske om å starte etappen i Livigno og deretter nøytralisere rittet over toppen av stigningen.

  Til slutt endte det hele med at rytterne blir fraktet til motsatt side av fjellpasset og etappen skal starte derfra, men da NRK snakket med Tobias Foss kvart på tolv, var usikkerheten fremdeles stor.

  – Det er nada struktur. Heldigvis er alle rytterne på samme bølgelengde, så da går det greit, sier Foss.

  – Hvordan er forholdene nå?

  – Det er sludd og det ligger snø på bakken. Det er helt hodemist at det fremdeles er et spørsmål.

  – Hvordan hadde det vært å sykle opp til 2500 meters høyde?

  – Det hadde ikke vært mulig. Det hadde vært for mye snø på bakken til at det hadde vært mulig, så jeg skjønner ikke helt hva de roter med, sier Foss.

  Den forkortede versjonen av etappen starter klokken 14.00.

  Giro
  Foto: Tobias Foss
 • Ny tung skadebeskjed for VM-håpet Graabak – har fått påvist flere brudd etter treningsulykke

  Kombinertstjernen Jørgen Graabak har fått nedslående nyheter etter et fall på rulleski. Inngangen til den viktige VM-sesongen blir helt annerledes enn trønderen hadde sett for seg.

  Det er tre uker siden uhellet var ute for Graabak. Kombinertprofilen, som har fire OL-gull på merittlista, gikk i bakken på sin aller første økt i oppkjøringen til neste sesongs VM på hjemmebane i Granåsen.

  Tirsdag fikk han svar på nye undersøkelser knyttet til skadene albuen og armen ble påført i ulykken.

  – Status er at albuen er brukket. Det er albuespissen som er av. I tillegg er det store beinet i underarmen brukket, sier Graabak til NTB.

  Adresseavisen omtalte saken først.

  Ved siden av de nevnte bruddene har kombinertprofilen kraftige blødninger i muskulaturen i området som har fått seg en smell. (NTB)

  Jørgen Graabak
  Foto: NTB
 • Turnstjerne raser mot netthets

  Den amerikanske turnprofilen Simone Biles har sett seg lei av all kritikken hun og ektemannen Jonathan Owens har fått i sosiale medier.

  Kommentarene kommer som følge at av NFL-spiller Owens uttalte i en podkast i desember at han ikke viste hvem Biles var før de møttes for første gang.

  – Jeg skal adressere dette raskt, spøken var aldri en spøk! Dere er veldig respektløse overfor forholdet mitt til mannen min, skrev Biles i en Instagram-story mandag og fortsatte:

  – Så jeg sier dette bare en gang. Med all respekt, dra til helvete. Hvis dere fortsetter å kommentere eller tvitre til meg, kommer jeg bare til å blokkere dere. Så enkelt er det.

  Biles avsluttet meldingen med å takke alle sine støttespillere.

  Innlegget kom etter at Biles vant et turnstevne søndag og la ut et bilde der hun kysset Owens og skrev «Hjertet mitt. Den beste supporteren, jeg kunne ikke bedt om en bedre ektemann».

  Til tross for flere støttende kommentarer, gjorde flere kommentarer narr av kontroversen og Owens. (NTB)

  Simone Biles
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal