Hopp til innhold

Usikker Østberg etter utklassingen: – Jeg har blitt sendt hjem tidligere

LENZERHEIDE/OSLO (NRK): Til tross for overlegen seier i søndagens etappe er Ingvild Flugstad Østberg (27) usikker på resten av Tour de Ski.

østberg

KNALLSTERK ØSTBERG: Ingvild Flugstad Østberg ledet hele veien og ser ut til å være i kjempeform.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det lå lenge i kortene at Gjøvik-jenta skulle dra i land seieren på 10-kilometeren i Tour de Ski søndag. Østberg åpnet knallsterkt og ledet med flere sekunder allerede ved første passering.

Lørdagen endte i skuffelse for Østberg etter at hun ble slått ut i semifinaleheatet i sprinten. Søndag viste 27-åringen ingen nåde da hun gikk inn til sin andre verdenscupseier denne sesongen.

Usikkert videre

Men Østberg er usikker på tiden framover og hvor lenge hun blir i Tour de Ski.

– Det er for tidlig å gjøre opp status etter to renn. Det snudde på nest siste dag i fjor, så jeg vet hvor mye som kan skje. Vi får ta dag for dag. Jeg har blitt sendt hjem tidligere, jeg. Så får vi se om det skjer igjen, sier Østberg til NRK.

Men Gjøvik-jenta gleder seg samtidig over seieren og avslutter året på en god måte.

– Dette var den beste måten å avslutte året på. Føret var skikkelig krevende. Det var så vanskelig å gå på ski både opp og ned, men jeg gikk det jeg hadde, sier Østberg.

Redd Weng

Heidi Weng gikk også et bra løp og sikret andreplassen med god margin. Men hun var på forhånd såpass redd for å falle på et svært isete underlag at hun valgte å gå med skiatlomsko.

Tour de ski 2017-2018

VISTE FORM: Heidi Weng gikk inn til en andreplass og viste at hun er i form.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tror alle var minst like redde som meg. Jeg syns de skiene vinglet noe voldsomt, men jeg tror duatlon-skoene jeg hadde på meg reddet dagen. Jeg gikk utenfor sporet hele veien, og det hjalp hvert fall litt, sier Weng.

Weng syntes selv det var helt utrolig at hun klarte å holde seg på beina under hele rennet.

– På hver topp hadde jeg ikke lyst til å kjøre nedover. Likevel hørte jeg gode sekunderinger underveis. Viljen var nok på plass, men jeg kjørte som en kjerring nedover, sier Weng til NRK.

– Før oppløpet var jeg sikker på jeg skulle havne ut i helsikes. Jeg hadde veldig god glid, men det ville jeg egentlig ikke ha i dag. Det var god fart fra før, sier Weng.

Amerikanske Sadie Bjornsen tok tredjeplassen 42 sekunder bak Østberg.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Graham Hansen og Hegerberg topp ti i verden

  Den amerikanske sportskanalen ESPN har lagt ut en kåring over de 50 beste kvinnelige fotballspillerne i verden. Der er Norge representert to ganger med Caroline Graham Hansen (27) og Ada Hegerberg (26).

  Ada Hegerberg ligger rangert som nummer 10, mens Caroline Graham Hansen så vidt falt utenfor pallen med en 4. plass på rankingen.

  Året før ble Graham Hansen rangert som nummer 9 i samme liste. Hegerberg som ble satt ut av en korsbåndsskade i januar 2020 var i fjor ikke med på listen over de best rangerte spillerne.

  Barcelonas Alexia Putellas (28) vant kåringen.

  Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Djokovic med Wimbledon-seier nummer 80

  Novak Djokovic ble mandag den første til å vinne 80 kamper i hver av de fire Grand Slam-turneringene med seieren over sørkoreanske Kwon Soo-woo.

  Serberen er i gang med å forsvare tittelen for tredje gang på rad og vant kampen 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. Med det kunne han juble for sin 80. triumf på gresset i London. Han er alene til å nå den milepælen.

  – Nå har vi 80 seirer, la oss gå for 100, sa Djokovic etter kampen.

  Han har også 80 triumfer i Roland-Garros, US Open og Australian Open.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Kristoff og Bystrøm klar for Tour de France

  Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir begge en del av Intermarchés lag i sykkelrittet Tour de France kommende måned.

  Det opplyser laget på sine nettsider mandag kveld.

  Det har vært ventet at Kristoff skulle være en del av laget, mens det har vært litt mer tvil rundt Bystrøms deltakelse. Årets utgave av det prestisjetunge rittet er Kristoffs niende.

  Fra før er Andreas Leknessund (DSM), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange-Jayco) og Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) tatt ut til rittet.

  Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike. (NTB)

  Tour of Norway 2022
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste