Hopp til innhold

Fire norske hoppere disket: – Dette blir oppvask

Fire norske hoppere ble diskvalifisert for feil med hoppdressene under verdenscuprennet på Lillehammer i dag. Nå vil landslagssjefen rydde opp.

Espen Røe

DRESSFEIL: Espen Røe og to andre norske hoppere fikk aldri slippe utfor på Lillehammer fordi hoppdressene deres ikke ble godkjent (bildet er fra et tidligere renn med en annen dress)

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Norge kunne glede seg over at Kenneth Gangnes og Andreas Stjernen kom på pallen – Gangnes bare 0,1 poeng bak Severin Freund.

Men det var likevel diskvalifikasjonene som opptok landslagssjef Alexander Stöckl mest.

Espen Røe, Joachim Ødegaard Bjøreng, Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer skulle deltatt på den nasjonale kvoten i verdenscuprennet på hjemmebane. Men de fikk aldri sjansen til å starte. Dresskontrollen på toppen satte en stopper for det.

– Dette beklager jeg på det sterkeste. Regelverket er klart, og dette er for dårlig av oss. Jeg skjønner rett og slett ikke hva som har skjedd, og skal snakke med trenerne om det, sier Alexander Stöckl til NRK..

– Blir det oppvask?

– Ja, nå blir det oppvask.

– Trist

– Dette er litt trist. De mister muligheten for å få verdifull erfaring, sier NRKs ekspertkommentator Anders Jacobsen.

Det er bare to uker siden Anders Fannemel ble disket for ureglementær hoppdress i Klingenthal, og Norge mistet finaleplass i verdenscupen i laghopp.

Nå skjedde det igjen, og det med ikke mindre enn fire norske hoppere.

– Det må man ta tak i med en gang. Sånn skal det ikke være. Nå må de gå gjennom systemet. Det må være en litt strengere kontroll før de sendes ut i verdenscupen, sier Jacobsen.

– Utøvernes ansvar

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier til NRK at han ikke kjenner til detaljene bak diskingen siden han ikke har fått snakket med hopperne.

– Det skal ikke skje. Det er svært uheldig for utøverne. De er urutinerte, og de var sikkert svært spente og nervøse. Da glipper det, sier Bråthen, som NRK snakket med etter de to første diskingene. Seinere kom to til.

Han påpeker at det er utøvernes ansvar å ha kontroll på dressen.

– Dressen er i utgangspunktet riktig. Men hvis den ikke sitter riktig, får du ikke klarsignal. Så enkelt er det.

Roy-Erland Myrdal er Joachim Hauers trener og legger seg flat etter fadesen.

– Dette var veldig leit for Joachim som jobber så iherdig. Han hadde dessverre en dress som var større rundt midjen enn det regelverket tillater. Da blir han sendt ut når vi har et så strengt regime som vi har nå, sier Myrdal.

Han forstår Stöckls uttalelser om oppvask.

– Ja, fire diskvalifikasjoner er for mye. Vi må bare ta lærdom og være mer nøye, og rette oss skikkelig etter reglene, sier Myrdal.

Andre omgang avlyst

Hopprennet ble preget av mye vansklig vind. Arrangørene brukte over to timer på å sende de 73 deltakerne utfor, og bare sekunder etter Daniel-Andre Tande satte utfor som sistemann, kom meldingen om at andre omgang var avlyst.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal