NRK Meny
Normal

Diggins parkerte de norske i OL-generalprøven

SEEFELD (NRK): Jessica Diggins overrasket alle med et tidlig rykk i siste motbakke. 26-åringen sikret amerikansk jubel i OL-generalprøven.

Jessica Diggins rykka og vant i Seefeld

Laster innhold, vennligst vent..

Den 10 kilometer lange fellesstarten i Sveits ble en kamp mellom Jessica Diggins og et kobbel norske løpere.

I mål kom amerikaneren foran fire norske kvinner. Heidi Weng var nærmest, like bak fulgte Ragnhild Haga, før Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen kom inn som nummer fem og seks.

– Jeg følte meg egentlig ganske sterk, men jeg tror nok jeg valgte feil rygg opp den siste bakken. Jeg var ikke så veldig stiv, men det er en fortjent seier til Diggins i dag, sier Weng.

– Heidi Weng gjør et bra løp, men hun er ikke sterk nok til å matche Diggins på slutten, sier NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland, før han roser Ragnhild Haga.

– Hun har virkelig løftet seg og tatt steget som skal til. Jeg anser henne som medaljekandidat i OL. Hun har virkelig vist seg frem.

– Det var veldig høy fart i dag, og jeg hadde mer enn nok med å henge på enkelte ganger. Jeg er godt fornøyd med tredjeplass, sier Haga.

Bjørgen

KNUST: Marit Bjørgen og de andre norske klarte ikke å henge med da Jessica Diggins rykket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bjørgen: – Jeg ble fort sliten

Marit Bjørgen hadde en tung dag i Seefeld. Langrennsdronningen så tidlig tung ut og måtte bruke masse krefter på å henge med tetgruppa allerede på den andre runden.

Bjørgen ble slått av vinneren Diggins med 16,7 sekunder.

– Jeg ble fort sliten, men klarte å ta meg sammen på slutten. Jeg har slitt litt med sykdom i starten av høydesamlingen, så jeg er greit fornøyd med femteplassen i dag, men jeg håper å få mer overskudd fremover, sier Martin Bjørgen.

Veteranen bekreftet at hun slet med forkjølelse noen dager, og at treningsutbyttet av høydeoppholdet ikke ble helt optimalt.

– Hva er planen frem mot OL?

– Nå reiser jeg opp til Seiser Alm. Det er jo ikke lenge til OL. Nå gjelder å få mest mulig overskudd til de olympiske lekene.

Siste nytt

 • Hareide frykter stjernefall

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide tok mandag ut troppen til de kommende landskampene mot Slovakia og Wales, men har ingen garanti for at spillerne møter opp.

  Christian Eriksen og de øvrige danske stjernene skal etter planen møte i Bratislava 3. september, men har til gode å komme til enighet med forbundet om en ny landslagsavtale. Avtalen må være på plass 1. september, slik at spillerne rekker å reise til den planlagt samlingen.

  – Landslagskonflikt vil være en katastrofe, sier Hareide til NTB.

  VM fotball 2018, Kroatia - Danmark. 3-2 (straffespark)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd