Diggins parkerte de norske i OL-generalprøven

SEEFELD (NRK): Jessica Diggins overrasket alle med et tidlig rykk i siste motbakke. 26-åringen sikret amerikansk jubel i OL-generalprøven.

Jessica Diggins rykka og vant i Seefeld

Laster innhold, vennligst vent..

Den 10 kilometer lange fellesstarten i Sveits ble en kamp mellom Jessica Diggins og et kobbel norske løpere.

I mål kom amerikaneren foran fire norske kvinner. Heidi Weng var nærmest, like bak fulgte Ragnhild Haga, før Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen kom inn som nummer fem og seks.

– Jeg følte meg egentlig ganske sterk, men jeg tror nok jeg valgte feil rygg opp den siste bakken. Jeg var ikke så veldig stiv, men det er en fortjent seier til Diggins i dag, sier Weng.

– Heidi Weng gjør et bra løp, men hun er ikke sterk nok til å matche Diggins på slutten, sier NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland, før han roser Ragnhild Haga.

– Hun har virkelig løftet seg og tatt steget som skal til. Jeg anser henne som medaljekandidat i OL. Hun har virkelig vist seg frem.

– Det var veldig høy fart i dag, og jeg hadde mer enn nok med å henge på enkelte ganger. Jeg er godt fornøyd med tredjeplass, sier Haga.

Bjørgen

KNUST: Marit Bjørgen og de andre norske klarte ikke å henge med da Jessica Diggins rykket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bjørgen: – Jeg ble fort sliten

Marit Bjørgen hadde en tung dag i Seefeld. Langrennsdronningen så tidlig tung ut og måtte bruke masse krefter på å henge med tetgruppa allerede på den andre runden.

Bjørgen ble slått av vinneren Diggins med 16,7 sekunder.

– Jeg ble fort sliten, men klarte å ta meg sammen på slutten. Jeg har slitt litt med sykdom i starten av høydesamlingen, så jeg er greit fornøyd med femteplassen i dag, men jeg håper å få mer overskudd fremover, sier Martin Bjørgen.

Veteranen bekreftet at hun slet med forkjølelse noen dager, og at treningsutbyttet av høydeoppholdet ikke ble helt optimalt.

– Hva er planen frem mot OL?

– Nå reiser jeg opp til Seiser Alm. Det er jo ikke lenge til OL. Nå gjelder å få mest mulig overskudd til de olympiske lekene.

Siste nytt

 • Juventus-toget dundrer videre

  Ingen ser ut til å kunne stoppe Juventus' parademarsj i Serie A. Douglas Costa, Emre Can og Daniele Rugani scoret målene da Torino-laget slo Chievo Verona og tok sin 18. seier for sesongen. Juventus topper tabellen ni poeng foran Napoli.

  Juve - Chievo 3-0
  Foto: Alessandro Di Marco / AP
 • Danmark sikret seier

  I kveldens siste kamp fra håndball-VM i Danmark og Tyskland vant vertsnasjon Danmark 26-20 over Egypt. Resultatet gjør at Danmark topper gruppe to med åtte poeng, to foran Norge og Sverige.

  Danmark - Egypt
  Foto: Henning Bagger / AP
 • Tobias Heintz tapte i Tyrkia-debut

  Tobias Heintz ble nylig solgt fra Sarpsborg 08 til tyrkiske Kasimpasa. 20-åringen fikk mandag sine første minutter på øverste nivå i tyrkisk fotball som innbytter i 0-1-tapet hjemme mot Rizespor. Kasimpasa lå allerede under da Heintz kom inn.

  Europa League: Sarpsborg 08-Besiktas (2-3)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal