NRK Meny
Normal

Diggins parkerte de norske i OL-generalprøven

SEEFELD (NRK): Jessica Diggins overrasket alle med et tidlig rykk i siste motbakke. 26-åringen sikret amerikansk jubel i OL-generalprøven.

Jessica Diggins rykka og vant i Seefeld

Laster innhold, vennligst vent..

Den 10 kilometer lange fellesstarten i Sveits ble en kamp mellom Jessica Diggins og et kobbel norske løpere.

I mål kom amerikaneren foran fire norske kvinner. Heidi Weng var nærmest, like bak fulgte Ragnhild Haga, før Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen kom inn som nummer fem og seks.

– Jeg følte meg egentlig ganske sterk, men jeg tror nok jeg valgte feil rygg opp den siste bakken. Jeg var ikke så veldig stiv, men det er en fortjent seier til Diggins i dag, sier Weng.

– Heidi Weng gjør et bra løp, men hun er ikke sterk nok til å matche Diggins på slutten, sier NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland, før han roser Ragnhild Haga.

– Hun har virkelig løftet seg og tatt steget som skal til. Jeg anser henne som medaljekandidat i OL. Hun har virkelig vist seg frem.

– Det var veldig høy fart i dag, og jeg hadde mer enn nok med å henge på enkelte ganger. Jeg er godt fornøyd med tredjeplass, sier Haga.

Bjørgen

KNUST: Marit Bjørgen og de andre norske klarte ikke å henge med da Jessica Diggins rykket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bjørgen: – Jeg ble fort sliten

Marit Bjørgen hadde en tung dag i Seefeld. Langrennsdronningen så tidlig tung ut og måtte bruke masse krefter på å henge med tetgruppa allerede på den andre runden.

Bjørgen ble slått av vinneren Diggins med 16,7 sekunder.

– Jeg ble fort sliten, men klarte å ta meg sammen på slutten. Jeg har slitt litt med sykdom i starten av høydesamlingen, så jeg er greit fornøyd med femteplassen i dag, men jeg håper å få mer overskudd fremover, sier Martin Bjørgen.

Veteranen bekreftet at hun slet med forkjølelse noen dager, og at treningsutbyttet av høydeoppholdet ikke ble helt optimalt.

– Hva er planen frem mot OL?

– Nå reiser jeg opp til Seiser Alm. Det er jo ikke lenge til OL. Nå gjelder å få mest mulig overskudd til de olympiske lekene.

Siste nytt

 • Lyn sikret seieren i siste liten

  Lyn sikret seier mot Grand Bodø etter at Linn Huseby scoret fire minutter før full tid, og med det sørget for 2-1. Oppgjøret var dagens første kamp under Toppseriens superhelg-arrangement i Telenor Arena.

 • MLS-klubb tror på Rooney-avtale

  Wayne Rooney nærmer seg en overgang fra Everton til Major League Soccer-klubben DC United. 32-åringen skal ha blitt tilbudt en kontrakt ut 2020-sesongen.

  – Vi er på vår side interessert i Wayne Rooney, sier DC United-trener Ben Olsen.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Syk Tande står over første samling

  Daniel-André Tande står over hoppernes første samling.

  – Han blir ikke med til Innsbruck, hvor vi skal gjennomføre flest mulig hopp. Tande fikk en infeksjon og måtte på antibiotika. Det var ikke alvorlig, men det tok tid, sier trener Alexander Stöckl.

  Hoppuka 2017-18
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien fotball kvinner: Lyn - Grand-Bodø
Toppserien: Lyn - Grand-Bodø
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Vålerenga - Trondheims-Ørn
Sportssøndag: Rapporter fra Vålerenga - Trondheims Ørn
VM rallycross
Toppserien: Superhelg
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Sportssøndag: LSK Kvinner - Avaldsnes
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten