Dette skjer under VM i snøsport for parautøvere

Slik følger du Birgit Skarstein, Jesper Saltvik Pedersen og de andre stjernenes jakt på edelt metall under verdens første VM i snøsport for parautøvere i januar 2022.

Birgit Skarstein, Anderas Bjørnstad, Niklas Bøyesen Lohne Hansen, Jesper Saltvik Pedersen, Vilde Nilsen

NORSKE HÅP: Birgit Skarstein, Andreas Bjørnstad, Niklas Bøyesen Lohne Hansen, Jesper Saltvik Pedersen og Vilde Nilsen er bare noen av de norske utøverne som deltar under VM i snøsport for parautøvere i januar.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Ole Martin Wold/Andreas Lekang/Geir Olsen / Bildbyrån/NTB/NRK/

Det skrives idrettshistorie når utøvere fra 45 nasjoner samles på Lillehammer og i Hafjell for å konkurrere i alpint, langrenn, skiskyting og snøbrett fra 13. til 23. januar.

Her er en oversikt over programmet, utvalgte profiler og norske medaljehåp.

Søndag 23. januar:

Avslutningsdagen består av lagøvelser på flere arenaer.

Langrenn: Stafett kvinner og menn fra kl 10.00.

Alpint: Parallellslalåm kvinner og menn, kvalifisering kl 10.00, finaler kl 13.00.

Avslutningsseremoni.

På langrennsstafetten er det Vilde Nilsen, Thomas Oxaal, Kjartan Haugen og Trygve Toskedal Larsen som går.

Norge deltar bare i åpen klasse kl.12, ikke blandet kl.10.

I alpint deltar Jesper Saltvik Pedersen i parallellslalåm i par mot Andrew Kurka. Hanne Vadseth kjører mot Luisa Grube.

PS: Også deltakerne i kjendis-VM får erfare hvor krevende det er å drive med idrett dersom man har funksjonsnedsettelser. Se den ferske sesongen her:

Kjendisenes samarbeidsevner blir utfordret når lagene setter utfor med begrenset syn. Én av deltakerne sjokkerer når han forteller om egne skiferdigheter.

Siste nytt

 • BBC: Lampard tilbudt jobben som Everton-manager

  Everton har tilbudt Frank Lampard jobben som manager i klubben, melder BBC, som hevder at han fikk tilbudet etter en intervjurunde og et styremøte fredag.

  Lampard har vært uten jobb siden han fikk sparken som Chelsea-manager for ett år siden. Han fikk 18 måneder som sjef i klubben han i mange år tjente som spiller, og der han skaffet seg status som klubblegende.

  Soccer Chelsea Lampard
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Glenn Solberg ledet Sverige til EM-finale

  Keeper Andreas Palicka ble helten med avgjørende redninger i sluttsekundene da Sverige halte i land 34-33-seier over Frankrike og tok seg til EM-finale.

  Et par sekunder før slutt brøt Ludovic Fabregas gjennom og kastet seg inn for å satte inn utligningsmålet, men Palicka satte seg rett og slett på ballen. Dermed kunne landslagssjef Glenn Solberg juble på sidelinja. Han har ledet sitt svenske landslag til finale etter noen svært dramatiske kamper. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Frankrike - Sverige
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

  Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

  Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

  Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

  Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

  Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

  EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal