NRK Meny
Normal

Det beste fra Fischer

Bobby Fischers 60 mest minneverdige partier er kommet i nyutgivelse. En klassiker til glede for nye lesere, som det heter.

Bobby Fischer

En aldrende Fischer ankommer Reykjavik

Foto: THORVALDUR ORN KRISTMUNDSSON / AP

Ny bok:

Bobby Fischer: My 60 memorable games.
Batsford Chess (ekstern lenke)

Bobby Fischer: My 60 memorable games

Dette er en nyutgivelse av den gamle klassikeren, hvor Fischer selv ser på 60 partier fra sin karriere. Boken kom før han ble verdensmester, så du vil kanskje savne noen av mesterens gullkorn fra de siste årene.

I boken gir altså Fischer oss det han selv mener er sine 60 beste partier fra perioden 1957 til 1967. Hvert parti er fulgt av hans egne analyser, så her er det mye sjakk å lære. Dette var også poenget fra Fischer da han skrev boken, du kan lære mye av dette, derfor har han til og med tatt med tre tapspartier i samlingen. Kommentarene er instruktive og Fischer er nådeløs både mot seg selv om motstanderne. Man kan også merke mannens små nevroser og innfall i den lille teksten som er. ”Jeg viste jeg tapte, men måtte spille et trekk til for å se om det virkelig var sant”

I boken finnes selvsagt en hel del av det som gjorde Fischer til akkurat Fischer- de fantastiske trekkene! Kan du f.eks se hva han spilte for å vinne her?

Hvit trekker

Hvit trekker og vinner!

Dg3! På Dxg3 følger Lf6 matt.

Lite nytt

Den eneste forskjellen fra originalen er sjakknotasjonen, som er moderne, noe som gjør boken betydelig lettere å lese enn de tidlige utgivelsene. Det som er helt nytt er at den nye boken er helt lik originalen… noe tidligere nyutgivelser ikke har vært. Litt forvirrende, men sånn er det.

Verdt pengene? Dersom du har sansen for klassisk sjakk og vakkert spill er denne partisamlingen absolutt noe å ta med seg. Dette er jo sjakkhistorie av beste sort og et ”must” vil mange si.

Les mer om Bobby Fischer!

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning