Hopp til innhold

Krumspringene som gjør Balotelli elsket og hatet

Her er en oversikt over noen av episodene som har gjort den kontroversielle Mario Balotelli elsket og hatet over hele verden.

BRAZIL-WORLDCUP/ Italy's Balotelli looks on before a friendly soccer match against Fluminense in Volta Redonda

Mario Balotelli er ikke helt som alle andre fotballspillere.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Brazil Soccer WCup Italy Mario Balotelli

Mario Balotelli forsøker å stirre ballen i senk på trening med Italia i forkant av VM.

Foto: Antonio Calanni / Ap

Mario Balotelli har i en årrekke vært en av klodens mest omtalte fotballspillere. Dels fordi han innehar kvaliteter på fotballbanen på høyde med de aller ypperste spillerne, men kanskje like mye fordi han har en tendens til å rote seg bort i alle mulige slags pussige situasjoner.

De mange kontroversene lever også godt på internett, og italieneren må stadig både forklare og bortforklare ting han har vært med på - eller ikke vært med på.

Her er oversikt over noen av episodene.

**AC Milan-drakta

Som 19-årig Inter Milan-spiller ble han tegnet inn i en tegneserie iført drakten til byrival AC Milan. På et TV-show fikk han også utdelt en AC Milan-drakt som han trakk på seg til fansens store forargelse.

Da måtte Balotellis agent ut å slukke brannene og sa at det var en spøk. Balotelli var jo bare «en 19-årig gutt som ikke forstår konsekvensene av hva han driver med».

**Bilulykken

Dager etter at han signerte for Manchester City i 2010 kolliderte han med sin Audi R8 på vei til treningsfeltet. Han ble funnet i bilen med 50.000 kroner i kontanter. På spørsmål fra politiet om hvorfor han hadde pengene svarte han: «Fordi jeg er rik.»

Mario Balotelli portrett

Balotelli portrettert før VM i Brasil.

Foto: Shaun Botterill - FIFA / FIFA via Getty Images

**Kvinnefengselet

Sammen med broren Enock kjørte han inn i et kvinnefengsel som 17-åring i Brescia. Grunnen? Portene var åpne og de var nysgjerrige på hvordan det så ut. De ble avhørt av i en halvtime etterpå, men slapp ut igjen.

**Mafiabesøk

Da han var på besøk i Scampia-området i Napoli, skal han ha havnet i en narkotika-transaksjon med Camorra-mafiaen. Han fortalte om hendelsen til italienske påtalemyndigheter.

**Fyrverkeri på badet

I oktober 2011 satte han og fire venner fyr på badet i huset til Super-Mario da han skulle sende fyrverki ut av det åpne vinduet. Brannvesenet fikk rykket ut og slukket brannen.

**«Why always me?»

Dagen etter han satte fyr på badet, scoret han to mål mot rivalen Manchester United og dro opp drakten og viste t-skjorten med ordene «Why always me?» på.

Why aleways me

Mario Balotellis kommentar til britisk presse ga han bare mer omtale.

Foto: JON SUPER / Ap

**Skolebesøket

Balotelli svingte brått Bentleyen sin inn i skolegården på en skole i Manchester. Han spurte pent om å få låne toalettet og gikk etter det rundt på skolen og snakket litt med ansatte og elever.

Ryktene skal ha det til at han også dro på et skolebesøk for å ta et oppgjør med en som hadde mobbet en ung Manchester City-fan, men dette har han avkreftet i etterkant.

** Overtrekksdrakta

De fleste kjenner vel til dette plagget.

** Gokart-forbudet

AC Milan la ned forbud mot at Balotelli skulle kjøre gokart på grunn av skadefarene. Det løste han greit ved å kjøre sin Ferrari inn på et gokartanlegg og kjørte rundt. «Gokart-banen er min gokart-bane, så jeg kjørte inn med bilen min. Det er ikke noe problemer med det», var forklaringen til Balotelli.

** Truet med å drepe rasistiske fans

Britain Soccer Balotelli Mario Balotelli, Martin Atkinson

Mario Balotelli er kjent for sitt temperament, og fikk fire røde og 23 gule kort på to og en halv sesong i Manchester City.

Foto: Tim Hales / Ap

I 2009 ble Balotelli kastet bananer på i en bar i Roma. Opplevelsen satte spor i skandalekongen, som i forkant av EM-finalen i 2012 truet med drap dersom noen skulle gjøre det samme igjen.

– Jeg kommer ikke til å tolerere rasisme. Hvis noen kaster en banan på meg på gata, kommer jeg til å ende i fengsel, for da dreper jeg dem, sa han den gang.

** Dartpilen

Som spiller på Manchester City skal han ha kastet dartpiler etter noen av de unge spillerne på Citys akademi. Grunnen var at han «kjedet seg», men ingen ble skadet, og klubben behandlet det som en «feilslått spøk».

** Gavmilde Balotelli

Italieneren skal ha gitt bort 25.000 kroner til en hjemløs etter en stor casinogevinst, men dette nekter han for i ettertid. Han skal også ha kledd seg ut som en julenisse og kjørt rundt i sin kamuflasjefargede bil og delt ut penger før en julaften et år. I tillegg er han kjent for å gi 200 kroner til ungutter som selger bladet Big Issue – uten å ta mot bladet.

** Pianospillingen

Et av Balotellis mer ukjente talenter er at han kan spille piano. Her spiller han Italias nasjonalsang for Andrea Pirlo og mange andre.

** Vennskapet med Berlusconi

Han er kjent for sitt tette forhold med tidligere statsminister i Italia, Silvia Berlusconi. Til dette sier han i et intervju med Sports Illustrated at «jeg snakker med ham, ja.»

** iPad > landskamp mot Færøyene

Balotelli vakte reaksjoner da han under kvalifiseringskampen mellom Italia og Færøyene dro frem iPaden i stedet for å se på kampen. Han spilte kun et par minutter av kampen før han ble værende på benken, og benyttet anledningen til å spille spill.

** Dro på strippeklubb før kamp

Balotelli ble avbildet utenfor en strippeklubb i Liverpool kun to dager før han og Manchester City skulle møte Bolton. City-trener Roberto Mancini mente Balotelli var ufokusert og ga han bot på 120.000 pund, noe som tilsvarte en ukes lønn for angrepsspilleren.

** Skulle kjøpe strykejern - kom hjem med en firhjuling og en trampoline

Balotelli ble sendt på butikken av sin mor for å kjøpe strykejern og vaskemidler. Han skal ha vært borte i fem timer før han til slutt kom hjem uten noen av varene på handlelisten, men med en firhjuling og en trampoline. Balotelli bekreftet dette selv til BBC i 2012.

** Golden Boy-trofeet

Selv ikke da Balotelli ble kåret til Europas beste unge spiller gikk det dramafritt for seg.

Balotelli, som da var 20 år gammel, vant prisen foran Arsenal-spilleren Jack Wilshere, som han påstod at han aldri hadde hørt om.

– Hva var det han het? Wil...? Nei, det aner jeg ikke hvem er, uttalte Balotelli.

I samme slengen sa han at trofeet kom som en selvfølge for City-spilleren.

– Hvem andre kunne ha vunnet det utenom meg?

Frisk i uttalelsene

Balotelli er ikke kjent for å holde tilbake når han uttaler seg i intervjuer eller til pressen.

Her er noen av gullkornene han har kommet med opp i gjennom karrieren:

– Mourinho er den beste treneren i verden, men som mann trenger han å lære seg manerer og respekt.

– Silvio Berlusconi sa at Cassano er det største italienske fotballtalentet. Han tar feil, for han kjenner ikke meg.

– Jeg synes ikke Messi fortjente å vinne Gullballen. Den skulle heller gått til Wesley Sneijder

– Jeg er et geni. Jeg er mer intelligent enn gjennomsnittet.

– Talentet jeg fikk fra Gud er fantastisk og vakkert, men det er vanskelig fordi jeg alltid blir dømt av andre. Det er så få mennesker i verden med et talent som dette, og derfor er det nesten ingen som kan forstå meg.

– Hvis jeg kjøper en Fiat, får jeg høre at en mann som meg burde ha en Ferrari. Kjøper jeg en Ferrari, får jeg høre at jeg burde holdt føttene på bakken og kjøpt en Fiat. Hvis jeg smiler, er jeg ikke seriøs, og om jeg ikke smiler er jeg en rik sutrepave som ikke nyter å ha verdens beste jobb.

– Når jeg bestemmer meg for å score, scorer jeg.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal