Hopp til innhold

Dennis (14) nærmere Formel 1-drømmen – hentes av gigantlag

Bilsporttalentet Dennis Hauger (14) har signert en avtale med selveste Red Bull.

dennis2

TALENT: NRK var med Dennis Hauger på VM i gokart i Bahrain i fjor. Nå er han enda et skritt nærmere den store Formel 1-drømmen.

Foto: Gjermund Midtbø

Unggutten fra Aurskog er allerede en av verdens beste gokart-sjåfører og omtales som Norges aller største talent innenfor motorsport.

Nå har 14 år gamle Dennis Hauger signert en avtale med juniorteamet til Red Bull – et av de desidert største lagene i Formel 1-sirkuset.

– Det å få opp øynene til teamet er utrolig viktig. Hvis Dennis leverer nå, er alle muligheter der, sier pappa Tom Erik Hauger til NRK.

Invitert til England

Det var Bil Norge som første skrev om saken.

Red Bull har fulgt Hauger en god stund. Nylig inviterte de ham til England for å kjøre simulator. Her imponerte kjempetalentet med «vanvittige rundetider».

– Vi har hatt dialog med Red Bull en stund, og det var mange piler som pekte mot Dennis. Da han ble invitert til simulatortesten, gjorde han det veldig bra, forteller manager Harald Huysman.

NRK var med Hauger på gokart-VM i Bahrain i fjor. Da var han klar på at Formel 1 er både målet og drømmen.

– Jeg ønsker å leve av dette, fortalte han.

– Mye nærmere

Fra neste år tar Hauger steget opp fra gokart til Formel 4 med Arden Team. Så må han gå gradene i Formel-klassene for å kunne bli Norges første Formel 1-fører.

– Nå er han mye nærmere. Man må se på veien til Formel 1 som en pyramide som blir trangere og trangere. Han har gjort et kvantesprang fra å være der mange tusen befinner seg, til å gjøre et hopp nærmere verdenstoppen. Kun et titalls førere er «på vent» til Formel 1. Red Bull henter bare nye førere fra juniortemaet, sier Huysman, som sammen med faren er med 14-åringen på VM i gokart i England denne helgen.

Dennis Hauger

BLANT DE BESTE: Dennis Hauger bytter nå ut gokarten med større bil i Formel 4.

Foto: CRG

Økonomisk støtte

Kontraktslengden med Red Bull avhenger av hvor bra Hauger presterer. Etter det NRK forstår, kan avtalen sies opp hvis storlaget ikke er fornøyd med utviklingen.

Simulatorene som brukes minner om jagerflysimulatorer, og er verdt flere titalls millioner kroner. Han får også full tilgang til Red Bull-instituttet i Østerrike.

– Det er mye penger i det de dekker, men det viktigste er å komme under programmet for utviklingen og veien videre. Å jobbe med dem mot målet. Det er definitivt mest verdt, sier faren.

Motorsportgiganten har også hentet Johnny Edgar (13), Harry Thompson (13) og Jack Doohan (14) inn i juniorstallen.

– Når jeg ser utenfor Formel 1, er det et lite gap. Det er et par sterke førere i Formel 2 og et par i GP3, men så virker det som det kommer et lite vakuum. Derfor går vi til grasrota og støtter noen unge utøvere i gokart, sier teamsjef i Red Bull, Chris Horner, ifølge Bil Norge.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal