Dennis (16) kan vinne to mesterskap – skal i møte med Formel 1-topp

Det norske motorsporttalentet Dennis Hauger (16) skal snart i møte med Helmut Marko, som er sjef for Red Bulls førerakademi og rådgiver for deres Formel 1-lag.

Dennis Hauger

JUBLER: Dennis Hauger har imponert stort i Formel 4 i år. Nå skal han i møte med Red Bull-topp.

Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

– Han er veldig positiv foreløpig, sier Dennis Hauger til NRK om Red Bull-toppen Helmut Marko.

Østerrikeren har ansvar for Red Bulls førerakademi, som blant annet har fått frem nederlandske Max Verstappen. 76-åringen er også rådgiver for Red Bulls Formel 1-lag.

Hauger skal snart i møte med den mektige Red Bull-toppen og få høre hva han tenker om det nordmannen har prestert i år.

Pierre Gasly, Max Verstappen, Christian Horner og Helmut Marko

MANN MED INNFLYTELSE: Helmut Marko (t.h.), her sammen med Red Bull-lagsjef Christian Horner og Formel 1-fører Max Verstappen.

Foto: Eugene Hoshiko / AP

– Han er en mann av få ord, så jeg må planlegge litt hva jeg skal si selv. Han er en viktig mann, så det kan bli et spennende møte, sier Hauger.

Han forteller at Marko sender ham gratulasjoner når han vinner.

Selv sender Hauger e-post til Marko etter hver løpshelg, og forteller om hvordan løpene har gått og sine erfaringer gjennom uken.

Denne helgen får Marko og andre Formel 1-topper muligheten til å ta Hauger i nærmere øyesyn.

Skal kjøre blant Formel 1-stjernene

I helgen skal 16-åringen, som drømmer om å bli første nordmann i Formel 1, kjøre en ny runde i det tyske Formel 4-mesterskapet.

Det skjer på Hockenheimring, hvor også Formel 1-sirkuset er på plass og skal kjøre denne helgen.

Dennis Hauger

FOKUSERT: Dennis Hauger har klare mål og beholder roen før helgens viktige løp.

Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

– Det er dritkult å kjøre på samme bane samme helg. Det gir en liten boost å vite at flere følger med, og at det er veldig mange tilskuere der.

– Det er mange førere som kanskje føler litt ekstra press i en Formel 1-helg, fordi de vil imponere speidere, forteller Hauger til NRK før helgen.

Det virker ikke som at gutten fra Aurskog kjenner særlig på presset.

På fredagens Formel 4-trening i Hockenheim var nordmannen nemlig raskest av alle.

– Målet er å vinne ett

Som 14-åring ble han signert av Red Bull Racing. Der er nordmannen en del av det eksklusive Red Bull Junior Team, et akademi som jobber med å utvikle førere til Formel 1-laget.

I år er han lånt ut til det nederlandske laget Van Amersfoort Racing, som han representerer i det tyske og det italienske Formel 4-mesterskapet.

– Jeg har ikke vært hjemme på over en måned nå. Gjennom sommeren kommer jeg til å være gjennom syv forskjellige land, flere av dem flere ganger, forteller Hauger til NRK.

Denne sesongen kjører Hauger totalt 42 løp fordelt på 14 helger.

Dennis Hauger

VANT: Både det italienske og det tyske Formel 4-mesterskapet har vært innom Spielberg, Red Bulls hjemmebane, i år. Dennis Hauger vant ett løp begge helgene.

Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

– Det er kjøring hver uke, så det er veldig intenst, men det er jo verdt det når jeg gjør det jeg elsker.

16-åringen har vært i forrykende form den siste tiden og ligger på en andreplass i det italienske mesterskapet, bare fire poeng bak brasilianeren Petecof Gianluca.

Også i det tyske mesterskapet er seieren innen rekkevidde. Etter seks av 20 løp ligger han på 9. plass, 29 poeng bak Théo Pourchaire.

Hver helg kjøres det som regel tre løp. Seier i et løp gir 25 poeng.

– Målet er å vinne ett av mesterskapene, om farten til å gjøre det er der. Topp tre i begge er helt klart målet, sier Hauger.

Siste nytt

 • Krüger: – I'll be back

  Langrennsløper Simen Hegstad Krüger skriver på Instagram at det var en blytung beskjed å få at han var blitt smittet av korona ti dager før åpningsdistansen i OL.

  – Blytung beskjed i går. Men jeg har falt og reist meg tidligere, og det skal jeg gjøre igjen, skriver han.

  I innlegget har han bilder fra 30 kilometer med skibytte i Pyeongchang i 2018. Den gang falt han på vei ut fra stadion like etter start, men kom seg inn i løpet igjen og ble til slutt olympisk mester.

  – Tusen takk for alle hyggelige meldinger. I'll be back, skriver han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Riiber tok suveren verdenscupseier i Seefeld

  Jarl Magnus Riiber forsvarte sin ledelse i kjent stil og gikk inn til en klar seier i det første av tre renn i Seefeld-trippelen i kombinert.

  Dermed befestet Riiber sin posisjon som klar gullfavoritt i OL i Beijing. Han har vunnet alle kombinertkonkurranser han har stilt opp i denne sesongen.

  Riiber gikk fredag ut med 57 sekunders ledelse etter solid hopping i den provisoriske omgangen torsdag. Den ble gjeldende da fredagens hoppdel måtte avlyses på grunn av kraftig vind. (NTB)

  Austria Nordic Combined World Cup
  Foto: Lisa Leutner / AP
 • Avlyst hopping i Seefeld – Riiber med kjempeforsprang

  en provisoriske hoppomgangen blir tellende foran det første av tre renn i Seefeld-trippelen i kombinert. Dermed går Jarl Magnus Riiber ut i klar ledelse.

  Riiber imponerte med et kjempehopp på 107 meter i torsdagens provisoriske omgang. Ettersom fredagens hopping måtte avlyses på grunn av kraftig vind, gjelder konkurransen der han skaffet seg 57 sekunders forsprang til den nærmeste konkurrentene.

  Dermed går det mot nok en triumf for Riiber i Østerrike. Han har vunnet alle rennene han har deltatt i denne sesongen, og den solide ledelsen roter han neppe bort.

  Tyskeren Terence Weber og esteren Kristian Ilves går ut nærmest Riiber i langrennet. Bak der igjen kommer østerrikerne Johannes Lamparter og Philipp Orter.

  De øvrige norske løperne gjorde det svakt i den provisoriske omgangen. Jørgen Graabak var nest best og går ut som nummer 24, 2.05 minutter bak Riiber. (NTB)

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal