Dennis (16) kan vinne to mesterskap – skal i møte med Formel 1-topp

Det norske motorsporttalentet Dennis Hauger (16) skal snart i møte med Helmut Marko, som er sjef for Red Bulls førerakademi og rådgiver for deres Formel 1-lag.

Dennis Hauger

JUBLER: Dennis Hauger har imponert stort i Formel 4 i år. Nå skal han i møte med Red Bull-topp.

Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

– Han er veldig positiv foreløpig, sier Dennis Hauger til NRK om Red Bull-toppen Helmut Marko.

Østerrikeren har ansvar for Red Bulls førerakademi, som blant annet har fått frem nederlandske Max Verstappen. 76-åringen er også rådgiver for Red Bulls Formel 1-lag.

Hauger skal snart i møte med den mektige Red Bull-toppen og få høre hva han tenker om det nordmannen har prestert i år.

Pierre Gasly, Max Verstappen, Christian Horner og Helmut Marko

MANN MED INNFLYTELSE: Helmut Marko (t.h.), her sammen med Red Bull-lagsjef Christian Horner og Formel 1-fører Max Verstappen.

Foto: Eugene Hoshiko / AP

– Han er en mann av få ord, så jeg må planlegge litt hva jeg skal si selv. Han er en viktig mann, så det kan bli et spennende møte, sier Hauger.

Han forteller at Marko sender ham gratulasjoner når han vinner.

Selv sender Hauger e-post til Marko etter hver løpshelg, og forteller om hvordan løpene har gått og sine erfaringer gjennom uken.

Denne helgen får Marko og andre Formel 1-topper muligheten til å ta Hauger i nærmere øyesyn.

Skal kjøre blant Formel 1-stjernene

I helgen skal 16-åringen, som drømmer om å bli første nordmann i Formel 1, kjøre en ny runde i det tyske Formel 4-mesterskapet.

Det skjer på Hockenheimring, hvor også Formel 1-sirkuset er på plass og skal kjøre denne helgen.

Dennis Hauger

FOKUSERT: Dennis Hauger har klare mål og beholder roen før helgens viktige løp.

Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

– Det er dritkult å kjøre på samme bane samme helg. Det gir en liten boost å vite at flere følger med, og at det er veldig mange tilskuere der.

– Det er mange førere som kanskje føler litt ekstra press i en Formel 1-helg, fordi de vil imponere speidere, forteller Hauger til NRK før helgen.

Det virker ikke som at gutten fra Aurskog kjenner særlig på presset.

På fredagens Formel 4-trening i Hockenheim var nordmannen nemlig raskest av alle.

– Målet er å vinne ett

Som 14-åring ble han signert av Red Bull Racing. Der er nordmannen en del av det eksklusive Red Bull Junior Team, et akademi som jobber med å utvikle førere til Formel 1-laget.

I år er han lånt ut til det nederlandske laget Van Amersfoort Racing, som han representerer i det tyske og det italienske Formel 4-mesterskapet.

– Jeg har ikke vært hjemme på over en måned nå. Gjennom sommeren kommer jeg til å være gjennom syv forskjellige land, flere av dem flere ganger, forteller Hauger til NRK.

Denne sesongen kjører Hauger totalt 42 løp fordelt på 14 helger.

Dennis Hauger

VANT: Både det italienske og det tyske Formel 4-mesterskapet har vært innom Spielberg, Red Bulls hjemmebane, i år. Dennis Hauger vant ett løp begge helgene.

Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

– Det er kjøring hver uke, så det er veldig intenst, men det er jo verdt det når jeg gjør det jeg elsker.

16-åringen har vært i forrykende form den siste tiden og ligger på en andreplass i det italienske mesterskapet, bare fire poeng bak brasilianeren Petecof Gianluca.

Også i det tyske mesterskapet er seieren innen rekkevidde. Etter seks av 20 løp ligger han på 9. plass, 29 poeng bak Théo Pourchaire.

Hver helg kjøres det som regel tre løp. Seier i et løp gir 25 poeng.

– Målet er å vinne ett av mesterskapene, om farten til å gjøre det er der. Topp tre i begge er helt klart målet, sier Hauger.

Siste nytt

 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde.

  Det plasserte ham på en fin 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Det er likevel mange spillere som ennå ikke er ferdig med sin avslutningsrunde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP
 • Stabæk kapret poeng mot Glimt

  Stabæk var heldige og effektive på bortebane i Eliteserien søndag. Det holdt til 3-3 borte mot gulljagende Bodø/Glimt. Ettersom Molde vant hjemme mot Tromsø, ligger Bodø/Glimt nå tre poeng bak serielederen.

   Bodø/Glimts Patrick Berg og Stabæks Emil Bohinen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal