NRK Meny
Normal

Denne Chelsea-floppen blir Englands dyreste spiller

Kevin De Bruyne forlot Chelsea etter bare ni kamper for førstelaget. Nå har Manchester City gjort ham til Premier Leagues dyreste spiller.

 Kevin De Bruyne

MISLYKTES: Kevin De Bruynes Chelsea-karriere endte med fattige tre seriekamper og ni kamper totalt for klubben.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Manuel Pellegrini

VILLIG: Manchester City-manager Manuel Pellegrini er villig til å betale store penger for De Bruyne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Fredag kveld sa sportsdirektør i Wolfsburg, Klaus Allofs at klubbene hadde kommet til enighet og at 24 år gamle De Bruyne blir Manchester City-spiller, og søndag kom bekreftelsen.

Prisen sies å være på 54 millioner pund, og det gjør de Bruyne til den dyreste spilleren i Premier League for øyeblikket. Bare Angel di Maria kostet mer, da han ankom Manchester i fjor sommer, men argentineren forlot United etter kun ett år i klubben.

En spektakulær overgang for en som forlot Chelsea som en flopp for bare halvannet år siden.

Jose Mourinho fortalte for dager noen dager siden at han ikke angret på salget.

 Kevin De Bruyne

ETTERTRAKTET: Kevin De Bruyne har blitt attraktiv etter en meget god sesong i Tyskland.

Foto: Martin Meissner / Ap

– Jeg ville beholde ham, men han sa til meg at det ikke var i hans stil å måtte kjempe for en plass på laget. Han trengte et lag der han visste at han kunne spille hver kamp. Han trengte å vite at han er viktig, sa Mourinho ifølge Daily Mail.

Flere assist enn noen andre

Det ønsket kunne ikke Mourinho innfri, og dermed forlot belgieren Chelsea i januar 2014.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før han var attraktiv for storklubbene igjen. Forrige sesong ble De Bruyne kåret til årets spiller i Tyskland, og var nest sist på ballen ved 20 av Wolfsburg Bundesliga-mål - mest av alle spillerne i de fem største ligaene. Nærmest var Chelseas Cesc Fabregas og Lionel Messi (18 hver).

Eivind Bisgaard Sundet jobber som fotballskribent for NRK og fotballkommentator i Bundesliga for Eurosport. Uttalelsene til Mourinho gjør ham skeptisk til om De Bruyne blir en suksess i City.

– Jeg er kjempeusikker. Det kan være at han har vokst og at han tåler at det er mer konkurranse om plassene, men det lukter ikke bra, sier han.

Må ha fått vilt mye penger

Manuel Pellegrini

VILLIG: Manchester City-manager Manuel Pellegrini er villig til å betale store penger for De Bruyne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Bisgaard Sundet forklarer at belgieren har nytt stor tillitt i Wolfsburg. Når han nå forlater klubben, så kan det være kritisk mener han og tror de selger seg ut av kampen om tittelen.

– Wolfsburg er en fryktelig rik klubb, og de har sagt at de skal bygge sitt lag rundt ham. Det at de selger ham nå må bety at de har fått helt vilt mye penger. De må jo legge om hele sin strategi som følge av dette, sier Bisgaard Sundet.

At De Bruyne er en god fotballspiller er det ikke tvil om, og kommentatoren beskriver han som «helt vill» i fjorårets sesong. Nå blir han lagkamerat med forrige sesongs toppscorer i Premier League, Sergio Agüero.

– Han og Agüero kan bli fantastisk hvis det fungerer, men jeg har mine tvil til om han slår tjue assist i Premier League neste sesong, det har jeg, sier Bisgaard Sundet.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio