NRK Meny
Normal

Denne Chelsea-floppen blir Englands dyreste spiller

Kevin De Bruyne forlot Chelsea etter bare ni kamper for førstelaget. Nå har Manchester City gjort ham til Premier Leagues dyreste spiller.

 Kevin De Bruyne

MISLYKTES: Kevin De Bruynes Chelsea-karriere endte med fattige tre seriekamper og ni kamper totalt for klubben.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Manuel Pellegrini

VILLIG: Manchester City-manager Manuel Pellegrini er villig til å betale store penger for De Bruyne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Fredag kveld sa sportsdirektør i Wolfsburg, Klaus Allofs at klubbene hadde kommet til enighet og at 24 år gamle De Bruyne blir Manchester City-spiller, og søndag kom bekreftelsen.

Prisen sies å være på 54 millioner pund, og det gjør de Bruyne til den dyreste spilleren i Premier League for øyeblikket. Bare Angel di Maria kostet mer, da han ankom Manchester i fjor sommer, men argentineren forlot United etter kun ett år i klubben.

En spektakulær overgang for en som forlot Chelsea som en flopp for bare halvannet år siden.

Jose Mourinho fortalte for dager noen dager siden at han ikke angret på salget.

 Kevin De Bruyne

ETTERTRAKTET: Kevin De Bruyne har blitt attraktiv etter en meget god sesong i Tyskland.

Foto: Martin Meissner / Ap

– Jeg ville beholde ham, men han sa til meg at det ikke var i hans stil å måtte kjempe for en plass på laget. Han trengte et lag der han visste at han kunne spille hver kamp. Han trengte å vite at han er viktig, sa Mourinho ifølge Daily Mail.

Flere assist enn noen andre

Det ønsket kunne ikke Mourinho innfri, og dermed forlot belgieren Chelsea i januar 2014.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før han var attraktiv for storklubbene igjen. Forrige sesong ble De Bruyne kåret til årets spiller i Tyskland, og var nest sist på ballen ved 20 av Wolfsburg Bundesliga-mål - mest av alle spillerne i de fem største ligaene. Nærmest var Chelseas Cesc Fabregas og Lionel Messi (18 hver).

Eivind Bisgaard Sundet jobber som fotballskribent for NRK og fotballkommentator i Bundesliga for Eurosport. Uttalelsene til Mourinho gjør ham skeptisk til om De Bruyne blir en suksess i City.

– Jeg er kjempeusikker. Det kan være at han har vokst og at han tåler at det er mer konkurranse om plassene, men det lukter ikke bra, sier han.

Må ha fått vilt mye penger

Manuel Pellegrini

VILLIG: Manchester City-manager Manuel Pellegrini er villig til å betale store penger for De Bruyne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Bisgaard Sundet forklarer at belgieren har nytt stor tillitt i Wolfsburg. Når han nå forlater klubben, så kan det være kritisk mener han og tror de selger seg ut av kampen om tittelen.

– Wolfsburg er en fryktelig rik klubb, og de har sagt at de skal bygge sitt lag rundt ham. Det at de selger ham nå må bety at de har fått helt vilt mye penger. De må jo legge om hele sin strategi som følge av dette, sier Bisgaard Sundet.

At De Bruyne er en god fotballspiller er det ikke tvil om, og kommentatoren beskriver han som «helt vill» i fjorårets sesong. Nå blir han lagkamerat med forrige sesongs toppscorer i Premier League, Sergio Agüero.

– Han og Agüero kan bli fantastisk hvis det fungerer, men jeg har mine tvil til om han slår tjue assist i Premier League neste sesong, det har jeg, sier Bisgaard Sundet.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund