Hopp til innhold

Denne Chelsea-floppen blir Englands dyreste spiller

Kevin De Bruyne forlot Chelsea etter bare ni kamper for førstelaget. Nå har Manchester City gjort ham til Premier Leagues dyreste spiller.

 Kevin De Bruyne

MISLYKTES: Kevin De Bruynes Chelsea-karriere endte med fattige tre seriekamper og ni kamper totalt for klubben.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Manuel Pellegrini

VILLIG: Manchester City-manager Manuel Pellegrini er villig til å betale store penger for De Bruyne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Fredag kveld sa sportsdirektør i Wolfsburg, Klaus Allofs at klubbene hadde kommet til enighet og at 24 år gamle De Bruyne blir Manchester City-spiller, og søndag kom bekreftelsen.

Prisen sies å være på 54 millioner pund, og det gjør de Bruyne til den dyreste spilleren i Premier League for øyeblikket. Bare Angel di Maria kostet mer, da han ankom Manchester i fjor sommer, men argentineren forlot United etter kun ett år i klubben.

En spektakulær overgang for en som forlot Chelsea som en flopp for bare halvannet år siden.

Jose Mourinho fortalte for dager noen dager siden at han ikke angret på salget.

 Kevin De Bruyne

ETTERTRAKTET: Kevin De Bruyne har blitt attraktiv etter en meget god sesong i Tyskland.

Foto: Martin Meissner / Ap

– Jeg ville beholde ham, men han sa til meg at det ikke var i hans stil å måtte kjempe for en plass på laget. Han trengte et lag der han visste at han kunne spille hver kamp. Han trengte å vite at han er viktig, sa Mourinho ifølge Daily Mail.

Flere assist enn noen andre

Det ønsket kunne ikke Mourinho innfri, og dermed forlot belgieren Chelsea i januar 2014.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før han var attraktiv for storklubbene igjen. Forrige sesong ble De Bruyne kåret til årets spiller i Tyskland, og var nest sist på ballen ved 20 av Wolfsburg Bundesliga-mål - mest av alle spillerne i de fem største ligaene. Nærmest var Chelseas Cesc Fabregas og Lionel Messi (18 hver).

Eivind Bisgaard Sundet jobber som fotballskribent for NRK og fotballkommentator i Bundesliga for Eurosport. Uttalelsene til Mourinho gjør ham skeptisk til om De Bruyne blir en suksess i City.

– Jeg er kjempeusikker. Det kan være at han har vokst og at han tåler at det er mer konkurranse om plassene, men det lukter ikke bra, sier han.

Må ha fått vilt mye penger

Manuel Pellegrini

VILLIG: Manchester City-manager Manuel Pellegrini er villig til å betale store penger for De Bruyne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Bisgaard Sundet forklarer at belgieren har nytt stor tillitt i Wolfsburg. Når han nå forlater klubben, så kan det være kritisk mener han og tror de selger seg ut av kampen om tittelen.

– Wolfsburg er en fryktelig rik klubb, og de har sagt at de skal bygge sitt lag rundt ham. Det at de selger ham nå må bety at de har fått helt vilt mye penger. De må jo legge om hele sin strategi som følge av dette, sier Bisgaard Sundet.

At De Bruyne er en god fotballspiller er det ikke tvil om, og kommentatoren beskriver han som «helt vill» i fjorårets sesong. Nå blir han lagkamerat med forrige sesongs toppscorer i Premier League, Sergio Agüero.

– Han og Agüero kan bli fantastisk hvis det fungerer, men jeg har mine tvil til om han slår tjue assist i Premier League neste sesong, det har jeg, sier Bisgaard Sundet.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Østrøm ble cupmester med Silkeborg – fikk et kort innhopp i finalen

    Robin Østrøm kom inn helt på tampen da Silkeborg ble dansk cupmester for annen gang med 1-0-seier over AGF i finalen.

    Parken i København var fullsatt da de to jyllandsklubbene møttes til finale. Det var anslagsvis 22.000 AGF-tilhengere mot 12.000 Silkeborg-tilhengere, men de sistnevnte fikk mest å juble for.

    Østrøm har spilt aldersbestemte landskamper for både Danmark og Norge, men 21-åringen er nå U21-landslagsspiller for Norge.

    (NTB)

    Robin Østrøm
    Foto: BILDBYRÅN
  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal