Hopp til innhold

Svensk landslagsspiller lagt i respirator – tidligere lagkamerater i sjokk

Midtjylland-spiller Kristoffer Olsson er innlagt på sykehus i respirator etter en akutt sykdom hvor han mistet bevisstheten i sitt hjem sist uke.

Olsson Tankovic

PREGET: Muamer Tankovic (til høyre) har vært tett på Kristoffer Olsson (venstre) i mange år.

Foto: BILDBYRÅN

Det er den danske klubben, hvor også norske Ola Brynhildsen spiller, som opplyser om Olssons tilstand.

Klubben skriver at 28 år gamle Olsson er rammet av det som trolig er en «akutt sykdom knyttet til hjernen».

Olsson har hatt familien sin rundt seg i tillegg til deler av klubbens medisinske team den siste tiden. Han behandles nå av spesialister på området.

– Et team av Danmarks ledende medisinske eksperter arbeider for øyeblikket på høygir med å stille en diagnose og iverksette den rette behandlingen, skriver Midtjylland i en pressemelding.

– Det er utrolig tøft. Han er en fantastisk person og en veldig god venn. Det eneste viktige nå er at han blir frisk. Av respekt og forståelse for Kris og hans familie, kan jeg ikke uttale meg mer, sier Ola Brynhildsen til TV 2.

Kristoffer Olsson

LANDSLAGSSPILLER: Kristoffer Olsson har spilt en rekke kamper på det svenske landslaget. Her i duell med Spanias Thiago.

Foto: NTB

Går ut med informasjon på grunn av rykter

Midtjylland opplyser at informasjonen kommer ut på grunn av ryktene om Olssons fravær den siste tiden, og at de nå ber offentligheten om vise respekt og ro over Olsson, familien og legene.

– Alle i Midtjylland er selvsagt dypt preget av Kristoffers plutselige sykdom, og våre tanker og fulle støtte går til Kristoffer og hans familie.

Olsson står oppført med 47 landskamper for Sverige. Han kom inn som innbytter i Sveriges forrige tellende kamp, da de vant 2–0 hjemme mot Estland i EM-kvalifiseringen.

Han spilte også samtlige av Sveriges fire kamper i EM i 2021.

Olsson var i Arsenal som unggutt, hvor han som 18-åring fikk spille én kamp i ligacupen. Deretter fortsatte karrieren i Midtjylland, hvor han ble seriemester i 2014/15-sesongen. Olsson dro til AIK i 2017, videre til Krasnodar i 2019 og så til Anderlecht i 2021.

Der ble det én sesong, før han dro på lån tilbake til Midtjylland – en overgang som ble gjort permanent i fjor sommer.

Kristoffer Olsson

SVENSK PROFIL: Kristoffer Olsson har vært en sentral spiller for Sverige i flere år.

Foto: BILDBYRÅN

– Et fantastisk menneske

Lagkamerat i Midtjylland, Joel Andersson, sier til Aftonbladet at Midtjylland-spillerne fikk beskjed for noen dager siden.

På spørsmål om hvordan stemningen i troppen er, svarer han:

– Det er vanskelig. Han er et fantastisk menneske. Men vi får se, sier Andersson.

Muamer Tankovic, som har spilt med Olsson på det svenske landslaget og i likhet med Olsson er født i 1995 og fra Norrköping, var i tårer da han ble kontaktet av Aftonbladet.

– Jeg vil si at jeg er fryktelig lei meg. Jeg knakk helt av denne nyheten, sier han til den svenske avisen.

Les også Svensk målvakt i Saudi-Arabia: – Kvifor skal ikkje Ikea ta ansvar?

UEFA Euro 2020, day 1, Sweden, reserve squad, training

Støtteerklæringer fra AIK og Arsenal

AIK, hvor Olsson var med på å vinne Allsvenskan i 2018 har tatt til sosiale medier med støtteord til Olsson.

– Alle i AIK Fotboll er dypt påvirket av hans plutselige sykdom. Våre tanker og vår fulle støtte går til Kristoffer og hans familie. Kjemp, «Koffe», skriver de på X.

– Jeg ble kald i hele kroppen. Samtidig som jeg vil gråte, så håper jeg at det kan gå bra, sier Rikard Norling, som trente AIK til seriegull i 2018, til Aftonbladet.

I AIK spilte Olsson sammen med blant andre Tarik Elyounoussi.

– Det kom som et sjokk. Jeg krysser fingrene og ber til høyere makter om at det skal gå bra. Jeg tenker på ham, og sender varme tanker til ham og hans familie, sier han til Dagbladet, og omtaler svensken som jordnær, familiekjær og en fantastisk god fotballspiller.

Også Arsenal har uttrykt støtte til Olsson.

– Bli frisk igjen snart, Kristoffer, skriver de på X.

Siste nytt

 • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

  Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

  Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

  Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

  Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

  Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

  Championship - Leeds United v Hull City
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • Kokte over i derby - tre røde kort på overtid da Inter tok ligatittelen

  Inter kunne mandag juble for sin 20. Serie A-tittel. Veteranen Francesco Acerbi (35) ledet an i 2-1-seieren over byrival Milan på San Siro – i en kamp som tok fullstendig fyr på overtid.

  Inter hadde før mandagens duell vunnet fem strake Milano-derby siden september 2022. Milan måtte holde byrivalen til minst uavgjort om ikke Inter skulle sikre ligatittelen.

  Men de svart- og rødkledde greide aldri komme helt tilbake i kampen etter å ha havnet under 0-2. Dermed tok Inter sin sjette strake seier mellom lagene i alle turneringer.

  Med seieren klatrer Inter opp på 20 serietitler, noe som er én mer enn byrivalen. Milan tok sin 19. triumf i 2022. Juventus har vunnet klart flest med sine 36, men det er fire år siden sist Torino-laget vant Serie A.

  På overtid ble det bråk opptil flere ganger. Først da Theo Hernández (Milan) og Denzel Dumfries (Inter) barket sammen. De begge ble deretter utvist. I etterkant måtte også Davide Calabria (Milan) forlate banen da han slo Davide Frattesi i ansiktet i feltet.

  Det er første gang en Serie A-tittel blir sikret i Milano-derbyet. Inter-spillerne jublet vilt etter kampslutt, og tilskuere i begge leirene felte tårer. (NTB)

  Serie A - AC Milan v Inter Milan
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Haaland kom til kort – Djokovic vant prestisjepris

  Erling Braut Haaland var blant de nominerte, men Novak Djokovic stakk av med prisen som årets mannlige idrettsutøver for 2023 på Laureus-seremonien mandag.

  Laureus Sports Awards har vært delt ut siden 2000. Den omtales som idrettens Oscar-utdeling. Årets seremoni var lagt til den spanske hovedstaden Madrid.

  I kampen om Laureus-prisen hadde Haaland konkurranse av Djokovic (tennis), Mondo Duplantis (friidrett), Noah Lyles (friidrett), Lionel Messi (fotball) og Max Verstappen (Formel 1).

  Messi vant prisen i fjor etter at han ledet Argentina til VM-tittelen.

  Fotballstjernen Aitana Bonmatí fikk prisen som årets kvinnelige idrettsutøver. Barcelona-spilleren var sentral for Spania da de gikk til topps i VM i Australia og New Zealand. (NTB)

  Laureus World Sports Awards
  Foto: Violeta Santos Moura / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal