Den «uslåelige» duoen skrev historie da Patriots vant Super Bowl for sjette gang

New England Patriots tangerte Pittsburgh Steelers som det mestvinnende laget i NFL da Tom Brady og Bill Belichick vant Super Bowl sammen for sjette gang på 18 år.

KAMPENS ENESTE: Her løper Sony Michel inn kampens eneste touchdown.

– Det er to menn som er de beste på sitt felt i NFLs historie, sa Patriots-eier Robert Kraft da han mottok Vince Lombardy-trofeet.

Det er et utrolig dynasti quaterbacken Brady og hovedtrener Belichick har bygget sammen siden deres første sesong i Patriots i 2000.

13–3-seieren over Los Angeles Rams i den 53. utgaven av Superbowl er deres sjette Super Bowl-seier.

Det gjør Brady til den eneste spilleren som har vunnet Super Bowl seks ganger, mens Belichick er den eneste treneren som har vunnet Super Bowl seks ganger.

Seieren er Patriots sjette Super Bowl-seier. Det gjør dem til det mestvinnende laget i NFL sammen med Pittsburgh Steelers.

Avgjørelsen falt da Patriots' Sony Michel løp inn en touchdown da det gjenstod syv minutter av siste periode, og da Rams-quarterback Jared Goff deretter kastet bort ballen til Patriots' Stephon Gilmore.

Én field goal før pause

En field goal signert Stephen Gostkowski var den eneste beholdningen i den første omgangen i Atlanta.

Patriots-kickeren traff akkurat innenfor rammen fra 42 yards i andre periode. Han dro forsøket sitt utenfor rammen da han prøvde seg fra 46 yards i den første perioden.

Super Bowl LIII - New England Patriots v Los Angeles Rams

SCORET: På sitt andre forsøk for kvelden traff Stephen Gostkowski.

Foto: Jamie Squire / AFP

Rams gikk dermed til pause uten å ha scoret poeng. Det har de aldri gjort før i de 35 kampene Sean McVay har ledet laget i siden han overtok trenerjobben i 2017.

Patriots ledet dermed 3-0 over Rams da lagene gikk til pause. Kun én gang tidligere har det blitt scoret færre poeng i løpet av første omgang i Super Bowl.

Det var i 1975, da det bare ble scoret en safety i den første omgangen mellom Pittsburgh Steelers og Minnesota Vikings i den niende utgaven av Super Bowl. I amerikansk fotball gir en safety to poeng.

Tøff dag for Goff

I den tredje perioden utlignet Rams til 3-3 da kicker Greg Zuerlein scoret på en field goal fra 53 yards.

En touchdown, som kan gi syv poeng, klarte ingen av lagene å oppdrive i tredje periode heller.

Det er første gang det ikke har blitt scoret en touchdown i de tre første periodene i Super Bowl.

Først da syv minutter gjenstod, kom altså kampens eneste touchdown.

Da Rams så måtte svare på Patriots' touchdown, endte angrepet med at Goff, som virket preget av anledningen, kastet ballen til Patriots' Stephon Gilmore.

Super Bowl LIII - New England Patriots v Los Angeles Rams

INTERCEPTION: Stephon Gilmore plukket ballen ut av luften like foran Brandin Cooks da kun fire minutter gjenstod.

Foto: Rob Carr / AFP

Gostkowski scoret nok en field goal før kampen var over.

Seiersmarginen på ti poeng er Patriots største i Super Bowl-sammenheng, men selve oppgjøret er med 16 scorede poeng det mest poengfattige i Super Bowl-historien. Den forrige rekorden var på 21 poeng.

Siste nytt

 • Ljungberg fekk sin fyrste siger

  Arsenal tok sin fyrste siger under Fredrik Ljungberg da dei slo byrival West Ham 3-1 borte måndag kveld. London-laget hadde ikkje vunne sidan 6.oktober i heimleg serie og er nå på 9.-plass i Premier League. Martinelli, Pepe og Aubameyang scora Arsenals mål.

  Arsenal feirar mål mot West Ham
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Under formell etterforskning

  Tidligere UEFA-president Michel Platini risikerer tiltale for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Qatar i 2022.

  Etter tre års etterforskning har det franske økokrim PNF besluttet å sende saken videre i rettssystemet, og det skal nå settes i gang formell etterforskning av en såkalt forhørsdommer, skriver Mediapart.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Dette er EM-troppen i håndball

  Dette er den norske EM-troppen i håndball. EM spilles i Norge, Sverige og Østerrike i januar.

  Torbjørn Bergerud, Espen Christensen, Kristian Sæverås, Magnus Jøndal, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Bjarte Myrhol, Petter Øverby, Magnus Gullerud, Sander Sagosen, William Aar, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan, Sander Øverjordet, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Magnus Rød.

  VM Håndball 2019 menn. Norge - Ungarn. 36-26.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal