Den «uslåelige» duoen skrev historie da Patriots vant Super Bowl for sjette gang

New England Patriots tangerte Pittsburgh Steelers som det mestvinnende laget i NFL da Tom Brady og Bill Belichick vant Super Bowl sammen for sjette gang på 18 år.

KAMPENS ENESTE: Her løper Sony Michel inn kampens eneste touchdown.

– Det er to menn som er de beste på sitt felt i NFLs historie, sa Patriots-eier Robert Kraft da han mottok Vince Lombardy-trofeet.

Det er et utrolig dynasti quaterbacken Brady og hovedtrener Belichick har bygget sammen siden deres første sesong i Patriots i 2000.

13–3-seieren over Los Angeles Rams i den 53. utgaven av Superbowl er deres sjette Super Bowl-seier.

Det gjør Brady til den eneste spilleren som har vunnet Super Bowl seks ganger, mens Belichick er den eneste treneren som har vunnet Super Bowl seks ganger.

Seieren er Patriots sjette Super Bowl-seier. Det gjør dem til det mestvinnende laget i NFL sammen med Pittsburgh Steelers.

Avgjørelsen falt da Patriots' Sony Michel løp inn en touchdown da det gjenstod syv minutter av siste periode, og da Rams-quarterback Jared Goff deretter kastet bort ballen til Patriots' Stephon Gilmore.

Én field goal før pause

En field goal signert Stephen Gostkowski var den eneste beholdningen i den første omgangen i Atlanta.

Patriots-kickeren traff akkurat innenfor rammen fra 42 yards i andre periode. Han dro forsøket sitt utenfor rammen da han prøvde seg fra 46 yards i den første perioden.

Super Bowl LIII - New England Patriots v Los Angeles Rams

SCORET: På sitt andre forsøk for kvelden traff Stephen Gostkowski.

Foto: Jamie Squire / AFP

Rams gikk dermed til pause uten å ha scoret poeng. Det har de aldri gjort før i de 35 kampene Sean McVay har ledet laget i siden han overtok trenerjobben i 2017.

Patriots ledet dermed 3-0 over Rams da lagene gikk til pause. Kun én gang tidligere har det blitt scoret færre poeng i løpet av første omgang i Super Bowl.

Det var i 1975, da det bare ble scoret en safety i den første omgangen mellom Pittsburgh Steelers og Minnesota Vikings i den niende utgaven av Super Bowl. I amerikansk fotball gir en safety to poeng.

Tøff dag for Goff

I den tredje perioden utlignet Rams til 3-3 da kicker Greg Zuerlein scoret på en field goal fra 53 yards.

En touchdown, som kan gi syv poeng, klarte ingen av lagene å oppdrive i tredje periode heller.

Det er første gang det ikke har blitt scoret en touchdown i de tre første periodene i Super Bowl.

Først da syv minutter gjenstod, kom altså kampens eneste touchdown.

Da Rams så måtte svare på Patriots' touchdown, endte angrepet med at Goff, som virket preget av anledningen, kastet ballen til Patriots' Stephon Gilmore.

Super Bowl LIII - New England Patriots v Los Angeles Rams

INTERCEPTION: Stephon Gilmore plukket ballen ut av luften like foran Brandin Cooks da kun fire minutter gjenstod.

Foto: Rob Carr / AFP

Gostkowski scoret nok en field goal før kampen var over.

Seiersmarginen på ti poeng er Patriots største i Super Bowl-sammenheng, men selve oppgjøret er med 16 scorede poeng det mest poengfattige i Super Bowl-historien. Den forrige rekorden var på 21 poeng.

Siste nytt

 • Haaland skadefri og kampklar

  Erling Braut Haaland måtte melde forfall til landslagets EM-kvalifiseringskamper mot Spania og Romania, men er nå kvitt hofteskaden han slet med.

  Ifølge den østerrikske avisen Salzburg Nachrichten deltok nordmannen på hele onsdagens trening med Salzburg, og han meldes spilleklar til lørdagens seriemøte med Sturm Graz.

  Haaland topper toppscorerlisten i den østerrikske toppserien med elleve fulltreffere så langt denne sesongen.

  I neste uke kommer Napoli på besøk til Salzburg i det som blir en toppkamp i mesterligaens gruppe E.

  Fotball, A-landslaget menn
  Foto: Tom Hansen / Tom Hansen
 • Hovland slettet 36 år gammel rekord

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i Jeju Island på 69 slag. Det var nordmannens 18. runde i touren på rad på 60-tallet, noe som er PGA-rekord. Før torsdagens turneringsstart i Sør-Korea hadde det norske golfesset spilt 17 runder på rad på PGA-touren på 60-tallet. Med sin 69-runde torsdag økte han rekken til 18, noe ingen andre spillere har klart siden statistikken ble offisiell i 1983.

  Før turneringen delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001. Nå troner den norske 22-åringen alene øverst på listen.(NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Steve Helber / AP
 • Bokser død fire dager etter kamp

  Den 27 år gamle bokseren Patrick Day (til høyre på bildet) døde onsdag, fire dager etter at han ble slått ut i tiende runde i en kamp i Chicago.

  Den amerikanske bokseren ble lørdag kveld slått ut i tiende runde i en kamp mot den tidligere olympiske bokseren Charles Conwell i Wintrust Arena i Chicago. Slaget som sendte Day i kanvasen, var så hardt at han etterpå fikk konstatert hjerneskade.

  Day ble lagt i kunstig koma, men livet sto ikke til å redde. Etter fire dager døde bokseren på sykehus.

  I et følelsesladd brev skrev motstanderen Conwell (21) at han aldri mente at noe slikt skulle skje.

  – Alt jeg ville var å vinne. Hvis jeg kunne tatt det tilbake, ville jeg gjort det. Ingen fortjener noe slikt, sto det i brevet som er gjengitt av BBC. (NTB)

  Bokser Patrick Day, til høyre
  Foto: Frank Franklin II / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal