Den «uslåelige» duoen skrev historie da Patriots vant Super Bowl for sjette gang

New England Patriots tangerte Pittsburgh Steelers som det mestvinnende laget i NFL da Tom Brady og Bill Belichick vant Super Bowl sammen for sjette gang på 18 år.

KAMPENS ENESTE: Her løper Sony Michel inn kampens eneste touchdown.

– Det er to menn som er de beste på sitt felt i NFLs historie, sa Patriots-eier Robert Kraft da han mottok Vince Lombardy-trofeet.

Det er et utrolig dynasti quaterbacken Brady og hovedtrener Belichick har bygget sammen siden deres første sesong i Patriots i 2000.

13–3-seieren over Los Angeles Rams i den 53. utgaven av Superbowl er deres sjette Super Bowl-seier.

Det gjør Brady til den eneste spilleren som har vunnet Super Bowl seks ganger, mens Belichick er den eneste treneren som har vunnet Super Bowl seks ganger.

Seieren er Patriots sjette Super Bowl-seier. Det gjør dem til det mestvinnende laget i NFL sammen med Pittsburgh Steelers.

Avgjørelsen falt da Patriots' Sony Michel løp inn en touchdown da det gjenstod syv minutter av siste periode, og da Rams-quarterback Jared Goff deretter kastet bort ballen til Patriots' Stephon Gilmore.

Én field goal før pause

En field goal signert Stephen Gostkowski var den eneste beholdningen i den første omgangen i Atlanta.

Patriots-kickeren traff akkurat innenfor rammen fra 42 yards i andre periode. Han dro forsøket sitt utenfor rammen da han prøvde seg fra 46 yards i den første perioden.

Super Bowl LIII - New England Patriots v Los Angeles Rams

SCORET: På sitt andre forsøk for kvelden traff Stephen Gostkowski.

Foto: Jamie Squire / AFP

Rams gikk dermed til pause uten å ha scoret poeng. Det har de aldri gjort før i de 35 kampene Sean McVay har ledet laget i siden han overtok trenerjobben i 2017.

Patriots ledet dermed 3-0 over Rams da lagene gikk til pause. Kun én gang tidligere har det blitt scoret færre poeng i løpet av første omgang i Super Bowl.

Det var i 1975, da det bare ble scoret en safety i den første omgangen mellom Pittsburgh Steelers og Minnesota Vikings i den niende utgaven av Super Bowl. I amerikansk fotball gir en safety to poeng.

Tøff dag for Goff

I den tredje perioden utlignet Rams til 3-3 da kicker Greg Zuerlein scoret på en field goal fra 53 yards.

En touchdown, som kan gi syv poeng, klarte ingen av lagene å oppdrive i tredje periode heller.

Det er første gang det ikke har blitt scoret en touchdown i de tre første periodene i Super Bowl.

Først da syv minutter gjenstod, kom altså kampens eneste touchdown.

Da Rams så måtte svare på Patriots' touchdown, endte angrepet med at Goff, som virket preget av anledningen, kastet ballen til Patriots' Stephon Gilmore.

Super Bowl LIII - New England Patriots v Los Angeles Rams

INTERCEPTION: Stephon Gilmore plukket ballen ut av luften like foran Brandin Cooks da kun fire minutter gjenstod.

Foto: Rob Carr / AFP

Gostkowski scoret nok en field goal før kampen var over.

Seiersmarginen på ti poeng er Patriots største i Super Bowl-sammenheng, men selve oppgjøret er med 16 scorede poeng det mest poengfattige i Super Bowl-historien. Den forrige rekorden var på 21 poeng.

Siste nytt

 • Store navn til Telenor Arena

  Mandag ble utøverne til X Games i Telenor Arena offentliggjort, og stjernene står i kø. Blant annet er canadiske Mark McMorris bekreftet til arrangementet. Det samme er den 11 år gamle skateboarderen Rayssa Leal fra Brasil. X Games Norway 2019 arrangeres den 31. august.

  FIS Snowboarding World Championships - Slopestyle Qualification
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • Ståhl mistet seieren etter protest

  Daniel Ståhl trodde han hadde vunnet diskoskonkurransen under Diamond League-stevnet i Rabat med et kast på 69,94 meter. Noen minutter før midnatt kom kontrabeskjeden. Da kunngjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) på Twitter at den svenske utøveren er fratatt seieren etter at Fedrick Dacres' kast på 70,78 meter i tredje runde, som først ikke ble godkjent, er godkjent etter at jamaicaneren la inn protest. Kastet er også ny Diamond League-rekord.

  Fedrick Dacres i aksjon under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Rosenborg slo Vålerenga

  På dagen da statuen av Nils Arne Eggen ble avduket utenfor Lerkendal, hedret dagens Rosenborg-lag den legendariske Rosenborg-treneren med en 3-0-seier over Vålerenga. Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund scoret målene.

  Eggen-statue Lerkendal
  Foto: Morten Andersen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal