NRK Meny
Normal

Demitra straffet Russland

Pavol Demitra satte inn det avgjørende straffeslaget da Slovakia tok en sjokkseier over Russland i OL-turneringen i ishockey torsdag.

Pavol Demitra setter pucken forbi Ilya Bryzgalov

Pavol Demitra setter pucken forbi Ilya Bryzgalov

Foto: Best / Scanpix/Reuters

Nett-TV: Se hele kampen mellom Slovakia og Russland

Etter 1-1 i selve kampen og en målløs forlengning måtte straffekonkurranse avgjøre. Den ble dominert av keeperne Jaroslav Halak (Slovakia) og Ilja Bryzgalov (Russland).

De 12 første forsøkene resulterte i to scoringer en til hvert lag. Så misset Jevgenij Malkin for Russland, og Demitra avgjorde kampen.

(saken fortsetter under)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kampfakta: slovakia - Russland

Dueller

Sidney Crosby mot Alexander Ovetsjkin, Canada mot Russland. Det var alt man snakket om før OL-turneringen. Men torsdag var favorittene i trøbbel mot hver sin enkle motstander.

Noen timer etter at Crosby satte inn det avgjørende straffeslaget da Canada slet seg til 3-2 over Sveits, tapte russerne for Slovakia. Både Ovetsjkin og Crosby scoret på en straffe og misset på en annen.

Nå betyr ikke gruppespillet at noe lag forsvinner ut av turneringen, men favorittene har fått et varsku om at veien til finale kanskje ikke blir like enkel som noen har regnet med.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal