Hopp til innhold

Demitra straffet Russland

Pavol Demitra satte inn det avgjørende straffeslaget da Slovakia tok en sjokkseier over Russland i OL-turneringen i ishockey torsdag.

Pavol Demitra setter pucken forbi Ilya Bryzgalov

Pavol Demitra setter pucken forbi Ilya Bryzgalov

Foto: Best / Scanpix/Reuters

Nett-TV: Se hele kampen mellom Slovakia og Russland

Etter 1-1 i selve kampen og en målløs forlengning måtte straffekonkurranse avgjøre. Den ble dominert av keeperne Jaroslav Halak (Slovakia) og Ilja Bryzgalov (Russland).

De 12 første forsøkene resulterte i to scoringer en til hvert lag. Så misset Jevgenij Malkin for Russland, og Demitra avgjorde kampen.

(saken fortsetter under)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kampfakta: slovakia - Russland

Dueller

Sidney Crosby mot Alexander Ovetsjkin, Canada mot Russland. Det var alt man snakket om før OL-turneringen. Men torsdag var favorittene i trøbbel mot hver sin enkle motstander.

Noen timer etter at Crosby satte inn det avgjørende straffeslaget da Canada slet seg til 3-2 over Sveits, tapte russerne for Slovakia. Både Ovetsjkin og Crosby scoret på en straffe og misset på en annen.

Nå betyr ikke gruppespillet at noe lag forsvinner ut av turneringen, men favorittene har fått et varsku om at veien til finale kanskje ikke blir like enkel som noen har regnet med.

Siste nytt

 • Ny motstander for Ruud i Miami

  Det blir et nytt bekjentskap for Casper Ruud i den andre runden i Masters 1000-turneringen i Miami. Tennisstjernen skal opp mot belaruseren Ilja Ivasjka.

  Ruud er seedet som nummer tre i Miami og gikk med det direkte til den andre runden i storturneringen.

  Ruud har aldri spilt mot Ivasjka tidligere. Belaruseren er på 80.-plass på verdensrankingen og hadde fem strake tap i forskjellige turneringer før han fikk en opptur i Indian Wells. Der ble det to seirer før han røk i den tredje runden mot finalist Daniil Medvedev.

  29 år gamle Ivasjka var oppe på 40.-plass på verdensrankingen i fjor sommer. Det er hittil høyeste rangering for mannen med én tittel i karrieren.

  Han slo ut tyske Daniel Altmaier i strake sett i sin 1.- rundekamp onsdag.

  Ruud selv har slitt så langt denne sesongen. Verdensfireren har vunnet fire kamper og tapt fem. I Indian Wells sist ble det exit mot 97.-rangerte Christian Garin fra Chile. (NTB)

  Indian Wells Tennis
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • The Guardian: United-beilere høyner budene

  Både sir Jim Ratcliffe og sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani skal ha høynet budene sine i håp om å ta over Manchester United. Det melder den engelske storavisa The Guardian.

  Foreløpig er det de to partenes bud som er kjent, men budene ganske så ulike. Mens Al Thani visstnok ønsker seg hele kaka av klubben, skal det være aktuelt med 69 prosent av klubben for Ratcliffes del.

  69 prosent er eierandelen til Glazer-familien.

  Fristen for å legge inn nytt bud var 22.00 onsdag kveld.

  Ineos chairman Jim Ratcliffe is pictured at Old Trafford
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Oilers med ny seier mot Sparta

  Regjerende NM-vinner Stavanger har koblet grepet mot en ny finale. Sparta ble slått 2-1 i den tredje semifinalen. Dermed kan Oilers avgjøre duellen fredag.

  Onsdagens oppgjør ble jevnere enn de to foregående, men nok en gang kunne Oilers juble for seieren.

  Sparta måtte for enhver pris unngå undertall. I det første undertall var Nick Dineen nådeløs og da han løftet 1-0 opp i nettaket etter snaue ni minutters spill.

  Drøye to minutter ut i midtperioden kunne Robin Soudsky og Sparta-spillerne juble for sitt første mål i semifinalespillet. Soudsky fikk pirket inn pucken bak Henrik Holm etter møljespill foran mål.

  Sparta klarte å løfte seg og var mer solide inne i angrepssonen, enn tilfellet har vært i de sju andre periodene som er spilt.

  Gjestene fikk derimot et lite skudd for baugen da Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen med 2-1 tidlig i tredjeperioden.

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste