NRK Meny
Normal

Demitra straffet Russland

Pavol Demitra satte inn det avgjørende straffeslaget da Slovakia tok en sjokkseier over Russland i OL-turneringen i ishockey torsdag.

Pavol Demitra setter pucken forbi Ilya Bryzgalov

Pavol Demitra setter pucken forbi Ilya Bryzgalov

Foto: Best / Scanpix/Reuters

Nett-TV: Se hele kampen mellom Slovakia og Russland

Etter 1-1 i selve kampen og en målløs forlengning måtte straffekonkurranse avgjøre. Den ble dominert av keeperne Jaroslav Halak (Slovakia) og Ilja Bryzgalov (Russland).

De 12 første forsøkene resulterte i to scoringer en til hvert lag. Så misset Jevgenij Malkin for Russland, og Demitra avgjorde kampen.

(saken fortsetter under)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kampfakta: slovakia - Russland

Dueller

Sidney Crosby mot Alexander Ovetsjkin, Canada mot Russland. Det var alt man snakket om før OL-turneringen. Men torsdag var favorittene i trøbbel mot hver sin enkle motstander.

Noen timer etter at Crosby satte inn det avgjørende straffeslaget da Canada slet seg til 3-2 over Sveits, tapte russerne for Slovakia. Både Ovetsjkin og Crosby scoret på en straffe og misset på en annen.

Nå betyr ikke gruppespillet at noe lag forsvinner ut av turneringen, men favorittene har fått et varsku om at veien til finale kanskje ikke blir like enkel som noen har regnet med.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street