NRK Meny
Normal

Celtic enkelt videre i mesterligaen

Ronny Deilas Celtic vant 4-0 over KR Reykjavik og er videre i kvalifiseringen til mesterligaen. I neste runde kan de møte Henning Berg og Legia Warzawa.

deila

Ronny Deila og Celtic er klare for den tredje kavlifiseringsrunden til mesterligaen etter en 4-0 seier over KR Reykjavik.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

I den første kvalifiseringskampen mot Reykjavik slet Celtic med å få hull på byllen. Laget hadde flere store sjanser, men først fem minutter før full tid kom scoringen.

Celtic er på papiret et mye sterkere lag enn islendingene, og skottene så ikke ut til å være nevneverdig bekymret over det noe knepne utgangspunktet. Etter en strålende førsteomgang med tre nettkjenninger og en scoring i andreomgang vant de enkelt 4-0.

– Vi fikk en god start og drepte kampen i løpet av de første 30 minuttene, sier Ronny Deila, ifølge NTB.

Til tross for den solide seieren mener treneren at de fortsatt kan forbedre seg.

– Det var det vi var ute etter Vi hadde et høyt balltempo vi var mange mann bak ballen når vi mistet den. Vi forsøkte å gå ut på samme måte i annen omgang også, men jeg synes ikke vi helt fikk til det. Så er det litt jobbe med, sa Deila.

Spilte hjemmekamp på bortebane

Laget stormet i angrep og allerede etter 13 minutter satte Virgil van Dijk inn kampens første scoring. Nederlenderen hadde håp om å komme med i Louis van Gaals VM-tropp, men fikk ikke en Brasil-billett i postkassen i starten av sommeren.

van Dijk viste at han har mye å komme med og la på til 2-0 sju minutter etter han hadde satt sitt første.

Det var Celtics kveld og før halvtimen var spilt økte finske Teemu Pukki ledelsen til 3-0 på stadionen i Edinborough. Vanligvis spiller Celtic i Glasgow, men deres hjemmebane er opptatt i forbindelse med samveldelekene, hvor blant andre Usain Bolt skal springe på Jamaicas stafettlag.

Senere i andreomgangen økte finnen til 4-0. Pukki rundet keeperen og satt ballen kontrollert i mål.

Kan møte Henning Berg

Onsdag spiller Henning Bergs Legia Warzawa andre kvalifiseringskamp mot St. Patricks. Den første kampen gikk i Polen og endte 1-1. Vinner Legia den andre kampen møter de Celtic i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen.

Med andre ord kan det bli en norsk trenerduell på europeisk sokkel i den neste runden.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale