NRK Meny
Normal

Celtic enkelt videre i mesterligaen

Ronny Deilas Celtic vant 4-0 over KR Reykjavik og er videre i kvalifiseringen til mesterligaen. I neste runde kan de møte Henning Berg og Legia Warzawa.

deila

Ronny Deila og Celtic er klare for den tredje kavlifiseringsrunden til mesterligaen etter en 4-0 seier over KR Reykjavik.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

I den første kvalifiseringskampen mot Reykjavik slet Celtic med å få hull på byllen. Laget hadde flere store sjanser, men først fem minutter før full tid kom scoringen.

Celtic er på papiret et mye sterkere lag enn islendingene, og skottene så ikke ut til å være nevneverdig bekymret over det noe knepne utgangspunktet. Etter en strålende førsteomgang med tre nettkjenninger og en scoring i andreomgang vant de enkelt 4-0.

– Vi fikk en god start og drepte kampen i løpet av de første 30 minuttene, sier Ronny Deila, ifølge NTB.

Til tross for den solide seieren mener treneren at de fortsatt kan forbedre seg.

– Det var det vi var ute etter Vi hadde et høyt balltempo vi var mange mann bak ballen når vi mistet den. Vi forsøkte å gå ut på samme måte i annen omgang også, men jeg synes ikke vi helt fikk til det. Så er det litt jobbe med, sa Deila.

Spilte hjemmekamp på bortebane

Laget stormet i angrep og allerede etter 13 minutter satte Virgil van Dijk inn kampens første scoring. Nederlenderen hadde håp om å komme med i Louis van Gaals VM-tropp, men fikk ikke en Brasil-billett i postkassen i starten av sommeren.

van Dijk viste at han har mye å komme med og la på til 2-0 sju minutter etter han hadde satt sitt første.

Det var Celtics kveld og før halvtimen var spilt økte finske Teemu Pukki ledelsen til 3-0 på stadionen i Edinborough. Vanligvis spiller Celtic i Glasgow, men deres hjemmebane er opptatt i forbindelse med samveldelekene, hvor blant andre Usain Bolt skal springe på Jamaicas stafettlag.

Senere i andreomgangen økte finnen til 4-0. Pukki rundet keeperen og satt ballen kontrollert i mål.

Kan møte Henning Berg

Onsdag spiller Henning Bergs Legia Warzawa andre kvalifiseringskamp mot St. Patricks. Den første kampen gikk i Polen og endte 1-1. Vinner Legia den andre kampen møter de Celtic i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen.

Med andre ord kan det bli en norsk trenerduell på europeisk sokkel i den neste runden.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport