Hopp til innhold

Celtic enkelt videre i mesterligaen

Ronny Deilas Celtic vant 4-0 over KR Reykjavik og er videre i kvalifiseringen til mesterligaen. I neste runde kan de møte Henning Berg og Legia Warzawa.

deila

Ronny Deila og Celtic er klare for den tredje kavlifiseringsrunden til mesterligaen etter en 4-0 seier over KR Reykjavik.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

I den første kvalifiseringskampen mot Reykjavik slet Celtic med å få hull på byllen. Laget hadde flere store sjanser, men først fem minutter før full tid kom scoringen.

Celtic er på papiret et mye sterkere lag enn islendingene, og skottene så ikke ut til å være nevneverdig bekymret over det noe knepne utgangspunktet. Etter en strålende førsteomgang med tre nettkjenninger og en scoring i andreomgang vant de enkelt 4-0.

– Vi fikk en god start og drepte kampen i løpet av de første 30 minuttene, sier Ronny Deila, ifølge NTB.

Til tross for den solide seieren mener treneren at de fortsatt kan forbedre seg.

– Det var det vi var ute etter Vi hadde et høyt balltempo vi var mange mann bak ballen når vi mistet den. Vi forsøkte å gå ut på samme måte i annen omgang også, men jeg synes ikke vi helt fikk til det. Så er det litt jobbe med, sa Deila.

Spilte hjemmekamp på bortebane

Laget stormet i angrep og allerede etter 13 minutter satte Virgil van Dijk inn kampens første scoring. Nederlenderen hadde håp om å komme med i Louis van Gaals VM-tropp, men fikk ikke en Brasil-billett i postkassen i starten av sommeren.

van Dijk viste at han har mye å komme med og la på til 2-0 sju minutter etter han hadde satt sitt første.

Det var Celtics kveld og før halvtimen var spilt økte finske Teemu Pukki ledelsen til 3-0 på stadionen i Edinborough. Vanligvis spiller Celtic i Glasgow, men deres hjemmebane er opptatt i forbindelse med samveldelekene, hvor blant andre Usain Bolt skal springe på Jamaicas stafettlag.

Senere i andreomgangen økte finnen til 4-0. Pukki rundet keeperen og satt ballen kontrollert i mål.

Kan møte Henning Berg

Onsdag spiller Henning Bergs Legia Warzawa andre kvalifiseringskamp mot St. Patricks. Den første kampen gikk i Polen og endte 1-1. Vinner Legia den andre kampen møter de Celtic i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen.

Med andre ord kan det bli en norsk trenerduell på europeisk sokkel i den neste runden.

Sportsnyheter

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

 • Casper Ruud til finale i Barcelona

  For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

  I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

  Casper Ruud
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

  Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

  Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

  Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hansen og Barcelona med kjempesmell i semifinalen

  Caroline Graham Hansen og Barcelona er storfavoritter til å vinne mesterligaen, men røk på et bananskall i første semifinalekamp mot Chelsea. Det endte med 0-1-tap.

  Erin Cuthbert ble kampens eneste målscorer like før pause, og de blåkledde tar med seg en 1-0-ledelse til returoppgjøret i London neste lørdag.

  Chelseas Guro Reiten kom inn som innbytter på overtid, mens Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut etter en drøy time. Hansen spilte hele kampen for Barcelona.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Jose Breton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal