Hopp til innhold

Ronny Deila i møter med klubbledelsen fredag formiddag

GLASGOW/OSLO (NRK.no): Kilder i Celtic bekrefter at Ronny Deila har vært i møter med ledelsen, trenere og støtteapparat fredag formiddag.

Deila
Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Faksimile The Scottish Sun

Skotske The Sun hadde bilder av Ronny Deila i Glasgow i går. (FAKSIMILE: The Scottish Sun)

Ronny Deila har vært i møter med menneskene i og rundt sin nye klubb hele fredag formiddag på et hotell i utkanten av Glasgow.

Det som har ligget i kortene lenge ser ut til å bli klart fredag. Ronny Deila (38) blir den nye manageren i den skotske klubben Celtic. Det får NRK.no bekreftet fra flere uavhengige kilder i morgentimene fredag.

NRK får opplyst at Deila akkurat nå er i møter med klubbens ledere, trenere og øvrig støtteapparat på et hotell i Glasgow.

Mens Deila fløy til Skottland i går, satt samtidig Strømsgodset og forhandlet med Celtic om kompensasjon for den norske suksesstreneren på Gardermoen.

Etter det NRK erfarer ble klubbene mer eller mindre enige i går, men bagateller og små detaljer har gjort at en endelig avtale har blitt satt på vent.

Ifølge Daily Record skal Strømsgodset ha akseptert et tilbud om en kompensasjon på ca. 3 millioner norske kroner. I denne avtalen skal det også ligge elementer som på sikt kan gi den norske klubben ytterligere inntekter knyttet til Deilas overgang.

Celtic har vært tydelige på at de ønsket å få gjennom trenerovergangen før helgen overfor den norske klubben. En av årsakene er av den litt absurde sorten. Klubbdirektør Peter Lawwell drar på ferie til helga, og har derfor "pushet" på for å få gjennom ansettelsen allerede i dag.

Celtics nåværende støtteapparat skal slik NRK forstår det ha blitt informert om ansettelsen av den norske 38-åringen på Celtic Park i dag tidlig.

Les også: Tidligere Celtic-spiller: – Ronny er Skandinavias beste manager

Journalister utenfor Celtic Park

Skotske journalister fra blant annet Sky, BBC og The Scottish Sun. (Foto: Hans Henrik Løken, NRK)

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Kan få med seg Celtic-helt som assistent

Avisen The Evening Times i Skottland meldte torsdag om at Deila får med seg den gamle Celtic-helten John Collins som assistent hvis han kommer til enighet med Glasgow-klubben.

John Collins spilte 221 kamper for Celtic og scoret 47 mål fra sin midtbaneposisjon på 1990-tallet.

Ankom Skottland torsdag

Ronny Deila kom torsdag kveld til Glasgow sammen med Celtic-direktør Peter Lawwell, melder skotske STV.

Lawwell var tidligere torsdag i forhandlinger med Strømsgodset om kompensasjon for frigivelse av Deila slik at han kan bli manager i den skotske storklubben.

38-åringens agent Tore Pedersen har vært i den skotske byen siden onsdag.

Deila og Johansen

Stefan Johansen og Ronny Deila gjenforenes nå etter all sannsynlighet i Skottland. Johansen spilte under Deila i Strømsgodset og nå skal de to jobbe sammen i den skotske storklubben.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB Scanpix

I januar hentet Glasgow-klubben Stefan Johansen fra SIF. Skottene skal ha blitt imponert over talentarbeidet og spillestilen Strømsgodset står for under Deilas ledelse.

Ronny Deila har vært hovedtrener for Strømsgodset siden 2008. Siden den gangen har Strømsgodset blitt cupmestere og seriemestere. Deila er også kjent for å være flink til å få frem unge spillere.

Benektet kontakt onsdag

– Det er hyggelig å bli nevnt i en slik retning, men utover det er dette bare spekulasjoner, sa Ronny Deila etter det pinlige cuptapet mot Tromsdalen onsdag.

Deila sa da at han trives godt i Strømsgodset, men la heller ikke skjul på at han har større ambisjoner enn som så.

– Jeg har alltid sagt at jeg har en drøm om å komme utenlands, men det er ikke det første jeg tenker på i dag for å være ærlig, sier han i et intervju med NRK etter kampen.

Har det vært kontakt mellom deg og Celtic?

– Nei, det har det ikke.

Har det vært kontakt mellom ledelsen i klubben og Celtic?

– Ikke det jeg vet, men det må dere spørre Espeseth om, sa Ronny Deila.

Men heller ikke fra ledelsen i Strømsgodset var det mye å hente.

– Vi vil ikke bidra til ytterligere spekulasjon knyttet til det som har stått i media, sier daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal