Ronny Deila i møter med klubbledelsen fredag formiddag

GLASGOW/OSLO (NRK.no): Kilder i Celtic bekrefter at Ronny Deila har vært i møter med ledelsen, trenere og støtteapparat fredag formiddag.

Deila
Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Faksimile The Scottish Sun

Skotske The Sun hadde bilder av Ronny Deila i Glasgow i går. (FAKSIMILE: The Scottish Sun)

Ronny Deila har vært i møter med menneskene i og rundt sin nye klubb hele fredag formiddag på et hotell i utkanten av Glasgow.

Det som har ligget i kortene lenge ser ut til å bli klart fredag. Ronny Deila (38) blir den nye manageren i den skotske klubben Celtic. Det får NRK.no bekreftet fra flere uavhengige kilder i morgentimene fredag.

NRK får opplyst at Deila akkurat nå er i møter med klubbens ledere, trenere og øvrig støtteapparat på et hotell i Glasgow.

Mens Deila fløy til Skottland i går, satt samtidig Strømsgodset og forhandlet med Celtic om kompensasjon for den norske suksesstreneren på Gardermoen.

Etter det NRK erfarer ble klubbene mer eller mindre enige i går, men bagateller og små detaljer har gjort at en endelig avtale har blitt satt på vent.

Ifølge Daily Record skal Strømsgodset ha akseptert et tilbud om en kompensasjon på ca. 3 millioner norske kroner. I denne avtalen skal det også ligge elementer som på sikt kan gi den norske klubben ytterligere inntekter knyttet til Deilas overgang.

Celtic har vært tydelige på at de ønsket å få gjennom trenerovergangen før helgen overfor den norske klubben. En av årsakene er av den litt absurde sorten. Klubbdirektør Peter Lawwell drar på ferie til helga, og har derfor "pushet" på for å få gjennom ansettelsen allerede i dag.

Celtics nåværende støtteapparat skal slik NRK forstår det ha blitt informert om ansettelsen av den norske 38-åringen på Celtic Park i dag tidlig.

Les også: Tidligere Celtic-spiller: – Ronny er Skandinavias beste manager

Journalister utenfor Celtic Park

Skotske journalister fra blant annet Sky, BBC og The Scottish Sun. (Foto: Hans Henrik Løken, NRK)

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Kan få med seg Celtic-helt som assistent

Avisen The Evening Times i Skottland meldte torsdag om at Deila får med seg den gamle Celtic-helten John Collins som assistent hvis han kommer til enighet med Glasgow-klubben.

John Collins spilte 221 kamper for Celtic og scoret 47 mål fra sin midtbaneposisjon på 1990-tallet.

Ankom Skottland torsdag

Ronny Deila kom torsdag kveld til Glasgow sammen med Celtic-direktør Peter Lawwell, melder skotske STV.

Lawwell var tidligere torsdag i forhandlinger med Strømsgodset om kompensasjon for frigivelse av Deila slik at han kan bli manager i den skotske storklubben.

38-åringens agent Tore Pedersen har vært i den skotske byen siden onsdag.

Deila og Johansen

Stefan Johansen og Ronny Deila gjenforenes nå etter all sannsynlighet i Skottland. Johansen spilte under Deila i Strømsgodset og nå skal de to jobbe sammen i den skotske storklubben.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB Scanpix

I januar hentet Glasgow-klubben Stefan Johansen fra SIF. Skottene skal ha blitt imponert over talentarbeidet og spillestilen Strømsgodset står for under Deilas ledelse.

Ronny Deila har vært hovedtrener for Strømsgodset siden 2008. Siden den gangen har Strømsgodset blitt cupmestere og seriemestere. Deila er også kjent for å være flink til å få frem unge spillere.

Benektet kontakt onsdag

– Det er hyggelig å bli nevnt i en slik retning, men utover det er dette bare spekulasjoner, sa Ronny Deila etter det pinlige cuptapet mot Tromsdalen onsdag.

Deila sa da at han trives godt i Strømsgodset, men la heller ikke skjul på at han har større ambisjoner enn som så.

– Jeg har alltid sagt at jeg har en drøm om å komme utenlands, men det er ikke det første jeg tenker på i dag for å være ærlig, sier han i et intervju med NRK etter kampen.

Har det vært kontakt mellom deg og Celtic?

– Nei, det har det ikke.

Har det vært kontakt mellom ledelsen i klubben og Celtic?

– Ikke det jeg vet, men det må dere spørre Espeseth om, sa Ronny Deila.

Men heller ikke fra ledelsen i Strømsgodset var det mye å hente.

– Vi vil ikke bidra til ytterligere spekulasjon knyttet til det som har stått i media, sier daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth.

Sportsnyheter

Her vrir desperat Sundby seg i smerte – setter ti centimeter lange nåler i ryggen

OBERSTDORF (NRK): Martin Johnsrud Sundby har prøvd alt for å fikse problemene med ryggen. En av de meste desperate metodene slo helt feil ut.

Siste nytt

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Ingen lovnader til idretten

  Idretten fikk lagt fram sine synspunkter i onsdagens møte med statsminister Erna Solberg (H), men kan ikke regne med lettelser i nærmeste framtid.

  – Vi har ikke lovet noe på dette møtet. Vi skal forsøke å se på tilpasninger vi i har i systemet. Men smittetallene vi ser nå, indikerer innskjerpinger – ikke åpninger. Vi må regne med at de nasjonale tiltakene ikke vi lettes noe særlig, sa Solberg på pressekonferansen etter møtet mellom henne, idrettspresident Berit Kjøll og kulturminister Abid Raja.

  I over seks uker har toppidretten hatt full stans i alt seriespill. Det skjedde etter en klar anbefaling fra statsminister Erna Solberg på talerstolen i Stortinget 18. januar.

  Berit Kjøll uttrykte sine bekymringer for idretten og kom med forslag til mulige tiltak i møtet med Solberg og Raja.

  – Idrettens betydning for fysisk og psykiske helsen er viktigere enn noen gang, spesielt den psykiske helsen. Jo lengre idretten er nedstengt, jo større risiko blir det for betydelig frafall, sa Kjøll.

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Røthe vraker seg selv fra stafetten

  Sjur Røthe sier at han ikke kommer til å gå stafetten på fredag. Han sier til NRK at to sjetteplasser ikke er godt nok for å gå stafett.

  Han vil også vurdere å dra hjem for å tilbringe tid med sin gravide kjæreste som snart har termin.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal