De norske satt til veggs av Fourcades superfart

ÖSTERSUND (NRK): Martin Fourcade knuste konkurrentene – aller mest i løypa. Men Ole Einar Bjørndalen beholder verdenscupledelsen.

Klipp fra dagens renn.

IPMPOENRTE IGJEN: Ole Einar Bjøndalen tok en ny pallplassering under sprinten i Östersund.

Etter en fantastisk sesongåpning av de norske skiskytterherrene, var det lørdag ingen som kunne gjøre noe med Martin Fourcade.

– Den er enorm, sier Bjørndalen om avstaden fra Fourcade til de andre løperne.

Alle var mer enn 50 sekunder bak og det selv om de fleste av løperne i tetsjiktet også hadde to bom, det samme som Fourcade.

– Han hadde egentlig samme løpet her i fjor på sprinten. Da skjøt han enormt dårlig på et løp i forkant også gikk han en enorm sprint. Det er typisk Fourcade. Når han går dårlig så kommer han enormt sterkt tilbake igjen, sier Bjørndalen.

Bjørndalen imponerte bak overlegen Fourcade

Franskmannenholdt et tempo i løypa som ingen andre kunne matche. Dermed sikret han seg et fantastisk utgangspunkt før jaktstarten søndag.

– Jeg gjorde ikke et fantastisk løp. Jeg gjorde to feil på skytingen. Så jeg fortjener ikke å vinne, sier franskmannen til NRK etter målgang.

Men til og med Johannes Thingnes Bø, som vanligvis er blant de råeste i sporet ble satt til veggs.

– Jeg tapte vel tjue sekunder på sisterunde, sier Thingnes Bø.

Arnd Peiffer kom nærmest og gikk i mål som nummer to. Ole Einar Bjørndalen gjorde en ny sterk konkurranse og ble nummer tre, 55,2 sekunder bak Fourcade.

– Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg følte meg ok i sporet i dag, sier Bjørndalen som i likhet med flere andre ble utsatt for den sterke vinden i Östersund.

– Jeg er veldig fornøyd med at det bare ble en bom på stående. Det var så mye vind at man hele tiden måtte avbryte skudd. Men det gikk inn fire og det er jeg utrolig fornøyd med.

Han er likevel klar på at distansen opp til Fourcade kan bli i tøffeste laget på jaktstarten i morgen.

– Han er i vanvittig form. Vi får skyte godt bak, så kanskje vi nærmer oss litt, sier han.

– Skal slå «gamlefar»

Johannes Thingnes Bø gikk ut først på sprinten, og endte til slutt opp på en sjetteeplass etter like mange bom som Bjørndalen.

– Jeg bør være foran «gamlefar» i dag, spøker stryningen som er full av beundring over det hans nesten 20 år eldre lagkamerat gjør om dagen.

– Han kommer til å gå alle rennene nå, vet du. Nå vil han ha den gule trøya. Han er helt rå. Kongen er tilbake. Det må det norske folket være glade for, sier han.

Emil Hegle Svendsen endte til slutt på sjuendeplass.

Johannes THingnes Bø svarer på Spørsmål om Ole Einar Bjørndalen. Programleder: Dag Erik Pedersen.

HYLLER BJØRNDALEN: – Jeg burde jo slått gamlefar i dag, spøker Johannes Thingnes Bø etter at Ole Einar Bjørndalen slo han med like mange bom.

Siste nytt

 • Hamilton best i kvalifiseringen

  Lewis Hamilton tok et nytt stikk i kampen om VM-tittelen da han sikret seg beste startposisjon i Ungarns Grand Prix. VM-rival Max Verstappen ble treer.

  De to formel-1-stjernene har kranglet i pressen siden Silverstone-løpet tidligere i juli, da Hamilton vant og Verstappen endte på sykehuset. Verstappen har nå bare åtte poengs ledelse i kampen om VM-tittelen.

  I kvalifiseringen til Ungarns Grand Prix var Hamilton best igjen, foran lagkamerat i Mercedes Valtteri Bottas. Verstappen kjørte inn til tredjeplass. Selve VM-løpet går søndag. (NTB)

  Hungary F1 GP Auto Racing
  Foto: David W Cerny / AP
 • Svensk dobbeltseier i diskos

  Sverige tok sine to første medaljer under lekene i Tokyo i herrenes diskoskonkurranse. Storfavoritt Daniel Ståhl sikret gullet med et kast på 68.90, mens treningskamerat Simon Pettersson sikret seg sølvet.

  – Jeg elsker landet mitt, jeg er en svensk viking!, skrek Daniel Ståhl da gullet var klart.

  Østerriske Lukas Weisshaidinger tok bronsen. Ola Stunes Isene ble nummer tolv og sist i finalen.

  Svensk dobbel i diskos
  Foto: Ben Stansall / AFP
 • Isene endte sist i diskosfinalen

  Ola Stunes Isene måtte nøye seg med sisteplass i mennenes diskosfinale i OL lørdag. Han fikk opp 61,18 i sitt beste kast.

  Han var sjanseløs i kampen om å komme blant de åtte som fikk kaste videre etter de tre første omgangene. Etter 60,95 i første omgang ble det 61,18 i den neste og et dødt kast i tredje omgang. Dermed kom han seg aldri bort fra 12.-plassen.

  Isene tok seg til finalen takket være 63,26 og 10.-plass i kvalifiseringen. Han kom inn til OL med årsbeste på 65,27.

  Hans personlige rekord lyder på 67,78.

  Isene ble nummer 10 i VM i Doha for to år siden. I 2018 ble 26-åringen fra Lier nummer 11 i EM i Berlin.

  (©NTB)

  PcBDg097Pv8
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal