Hopp til innhold

De norske jentene fikk bank av svensk eiendomsmegler

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Favoritt Lisa Vittozzi vant oppskriftmessig åpningsrennet i skiskyting. En ukjent svensk løper banket også de norske jentene.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

INGEN STOR DAG: Tiril Eckhoff bommet to ganger på standplass, og gikk inn til en litt skuffende 11. plass i lørdagens skiskytteråpning.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Det ble, ikke spesielt overraskende, italiensk seier i lørdagens åpningsrenn i skiskyting på Natrudstilen, noen kilometer fra Sjusjøen.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

FAVORITTSEIER: Lisa Vittozzi viste at fjorårssesongen ikke var noe blaff. Hun vant kontrollert i den norske åpningen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lisa Vittozzi hamret ned ti av ti blinker i sprinten, leverte god fart i sporet og vant som hun ville foran relativt ukjente Ingela Andersson.

Svensk eiendomsmegler

Den svenske 28-åringen har tidligere jobbet som eiendomsmegler, men satser nå for fullt med privatlaget Holmenkollen biathlon. Hun har ikke plass på det svenske verdenscuplaget og ifølge NTB har hun en 44.-plass fra sprinten i Anterselva i januar 2012 som karrierebeste i verdenscupen. Sist sesong var hun riktignok flere ganger på pallen i IBU-cupen.

Lørdag slo hun de norske jentene med grei margin.

– Det er kjempekult, og jeg er kjempeglad. Jeg trodde ikke jeg skulle dele pallen med første- og andreplassen fra verdenscupen totalt forrige sesong, sier Andersson til NRK.

Gun Ingelina Andersson

BANKET NORDMENNENE: Ingela Andersson (28) har tidligere jobbet som eiendomsmegler, men satser nå for fullt på skiskyting. Lørdag banket hun de norske skiskytterjentene på Sjusjøen.

Foto: NRK

Fortell litt om bakgrunnen din?

– Jeg bor i Oslo og trener med Holmenkollen biathlon, og det her er den andre sesongen jeg gjør det. Jeg har en trener som heter Jon Kristian Svaland, den beste treneren jeg har hatt, og fantastiske mennesker rundt meg.

Du var eiendomsmegler tidligere, hvordan har det vært å bli fulltidsutøver?

– Det er gøy. Jeg snakket med mamma her om dagen, og sa jeg måtte skaffe meg en hobby. For innimellom synes jeg det er litt lite å gjøre. Så jeg vurderer å begynne å strikke, det er noen her i Norge som sier at det er gøy, men jeg vet ikke om det er noe for meg, sier hun til NRK.

Italienske Dorothea Wierer ble nummer tre, mens ukrainske Vita Semerenko ble nummer fire i den norske åpningen.

Ingen stor norsk dag

Beste norske ble Marte Olsbu på 5. plass. Flere av de norske jentene viste tegn på form, men ingen av dem klarte to fulle hus. Da er det normalt vanskelig å vinne sprintrenn - og sånn ble det lørdag også.

Olsbu gikk godt i sporet i snøværet på Natrudstilen, men bommet to ganger. Nest beste norske ble Karoline Offigstad Knotten kom på 6. plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold gikk inn til 8. plass.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

BESTE NORSKE: Marte Olsbu gikk inn til en godkjent 5. plass lørdag, til tross for to bomskudd.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Marte Olsbu svarer følgende da vi spør hvilke svar hun fikk lørdag:

– At det er tungt å gå skirenn. Jeg er veldig fornøyd med den liggende skytingen min i dag. Der var jeg offensiv og bare gikk på, og det lønte seg. Så ble jeg litt psyket ut av vinden på stående, og selv om det løyet til jeg begynte å skyte, fikk jeg to skikkelig slurvebom som jeg er veldig misfornøyd med. Det ble tungt på sisterunden i dag, men samtidig godt å kommet i gang, sier Olsbu Røiseland til NRK.

«Miniverdenscup»

Hvor mye preges dere av været?

– Det er en del av det å være vinteridrettsutøver. Dette er ikke det verste vi kommer til å oppleve i år.

Ingen norske på pallen i det som er nasjonal åpning, hva tenker du?

– Sånn er det. Det er et sterk startfelt. Det er nesten som en mini-verdenscup, de aller beste nasjonene er her i dag. Vi fikk prøvd oss frem mot Østersund og nå vet vi litt hvordan ståa er.

Ingrid Tandrevold føler at det er «litt typisk henne» å ikke gå et optimalt åpningsrenn.

– Jeg er fornøyd med skytingen. Synes jeg jobber bra på standplass. Minst ni treff er der jeg har lyst til å ligge på sprinter. Og så var jeg litt seig i kroppen, litt seig i gassen rett og slett. Men det er litt typisk meg i det første rennet for sesongen, sier Landmark Tandrevold til NRK.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

IKKE FULLKLAFF: Ingrid Landmark Tandrevold har nok mer inne enn det hun viste i åpningsrennet.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hvor skumle er det italienske laget?

– Lisa er veldig solid og Dorothea også, men selv om det er nasjonal åpning for oss, så stiller vi på ganske like premisser tror jeg. Vi skal gå veldig mange renn senere, og det er noe vi norske utøverne er inneforstått med. Så jeg tror vi skal klare å matche dem bra i løpet av sesongen, sier Tandrevold.

Tiril Eckhoff hadde ingen optimal dag, og skjøt på seg både en bom på liggende og en på stående. Hun gikk inn til en skuffende 11. plass.

– Jeg synes det var mye bra, men det er litt typisk med bom på førsteskuddet og på det siste skuddet. Det er det første skirennet, så jeg er ikke helt fornøyd med det, sier Tiril Eckhoff.

Siste nytt

 • Karlssons voldsomme rykk sjokkerte ekspertene: – Det er Johaug-nivå!

  Den svenske duoen Ebba Andersson og Frida Karlsson gikk ut i tet under jaktstarten i Ruka, og startet umiddelbart med å øke luken ned til resten. Svenskene jobbet sammen, vekslet mellom å dra, og sørget med hvert stavtak for at det ble mer og mer finsk skog mellom dem og konkurrentene.

  – Det svenske samarbeidet er helt eksemplarisk. Det er aldri mer enn én meter mellom svenskene, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn.

  Nå avstanden var stor nok, startet duellen mellom Andersson og Karlsson for alvor. Førstnevnte hadde seiret under lørdagens 10-kilometer, men fikk trøbbel med en revansjelysten lagvenninne.

  På den sjette runden rykket Karlsson noe voldsomt fra og fikk nesten et 20 sekunders forsprang på kort tid.

  – Du verden hvordan hun går! Det er Therese Johaug-nivå på Karlsson nå! ropte NRKs kommentator Jann Post.

  – «Boom», så har hun 50 meter! Gårsdagens vinner en blåst av banen, supplerte Torgeir Bjørn.

  Karlsson gikk i mål i ensom majestet.

  – Det er en maktdemonstrasjon av Karlsson, sier Post.

  I gruppen bak befant fire norske kvinner seg. Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvaa, Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg øynet alle en mulig pallplass i en gruppe på ti løpere.

  Spurtsterke Udnes Weng viste seg sterkest i den gruppen og tok tredjeplassen foran Weng. Det var Udnes Wengs første pallplass i et distanserenn.

  Ebba Andersson og Frida Karlsson
  Foto: Markku Ulander / AP
 • LIV-stjernen Smith vant på hjemmebane på europatouren

  Cameron Smith var til slutt sterkest og stakk av med seieren i det australske PGA-mesterskapet på europatouren søndag. Han spiller til vanlig på LIV-touren.

  – Det er fantastisk. Jeg trodde ikke jeg hadde det i meg denne uken. Jeg startet veldig ujevnt, men spillet ble bedre og bedre etter hvert, sa han etter seieren, ifølge NTB.

  Cameron Smith med pokalen
  Foto: Jono Searle / AP
 • Kombinert: Dobbelt norsk før hopprennet

  Jarl Magnus Riiber spurtet inn til seier i langrennsdelen av dagens kombinertrenn. Konkurransen avsluttes med hopping senere søndag.

  Jens Lurås Oftebro ble nummer to, og Johannes Rydzek havnet på plassen bak.

  – Det blir et utrolig spennende hopprenn, oppsummerer NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

  Jarl Magnus Riiber i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste