Hopp til innhold

De norske jentene fikk bank av svensk eiendomsmegler

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Favoritt Lisa Vittozzi vant oppskriftmessig åpningsrennet i skiskyting. En ukjent svensk løper banket også de norske jentene.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

INGEN STOR DAG: Tiril Eckhoff bommet to ganger på standplass, og gikk inn til en litt skuffende 11. plass i lørdagens skiskytteråpning.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Det ble, ikke spesielt overraskende, italiensk seier i lørdagens åpningsrenn i skiskyting på Natrudstilen, noen kilometer fra Sjusjøen.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

FAVORITTSEIER: Lisa Vittozzi viste at fjorårssesongen ikke var noe blaff. Hun vant kontrollert i den norske åpningen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lisa Vittozzi hamret ned ti av ti blinker i sprinten, leverte god fart i sporet og vant som hun ville foran relativt ukjente Ingela Andersson.

Svensk eiendomsmegler

Den svenske 28-åringen har tidligere jobbet som eiendomsmegler, men satser nå for fullt med privatlaget Holmenkollen biathlon. Hun har ikke plass på det svenske verdenscuplaget og ifølge NTB har hun en 44.-plass fra sprinten i Anterselva i januar 2012 som karrierebeste i verdenscupen. Sist sesong var hun riktignok flere ganger på pallen i IBU-cupen.

Lørdag slo hun de norske jentene med grei margin.

– Det er kjempekult, og jeg er kjempeglad. Jeg trodde ikke jeg skulle dele pallen med første- og andreplassen fra verdenscupen totalt forrige sesong, sier Andersson til NRK.

Gun Ingelina Andersson

BANKET NORDMENNENE: Ingela Andersson (28) har tidligere jobbet som eiendomsmegler, men satser nå for fullt på skiskyting. Lørdag banket hun de norske skiskytterjentene på Sjusjøen.

Foto: NRK

Fortell litt om bakgrunnen din?

– Jeg bor i Oslo og trener med Holmenkollen biathlon, og det her er den andre sesongen jeg gjør det. Jeg har en trener som heter Jon Kristian Svaland, den beste treneren jeg har hatt, og fantastiske mennesker rundt meg.

Du var eiendomsmegler tidligere, hvordan har det vært å bli fulltidsutøver?

– Det er gøy. Jeg snakket med mamma her om dagen, og sa jeg måtte skaffe meg en hobby. For innimellom synes jeg det er litt lite å gjøre. Så jeg vurderer å begynne å strikke, det er noen her i Norge som sier at det er gøy, men jeg vet ikke om det er noe for meg, sier hun til NRK.

Italienske Dorothea Wierer ble nummer tre, mens ukrainske Vita Semerenko ble nummer fire i den norske åpningen.

Ingen stor norsk dag

Beste norske ble Marte Olsbu på 5. plass. Flere av de norske jentene viste tegn på form, men ingen av dem klarte to fulle hus. Da er det normalt vanskelig å vinne sprintrenn - og sånn ble det lørdag også.

Olsbu gikk godt i sporet i snøværet på Natrudstilen, men bommet to ganger. Nest beste norske ble Karoline Offigstad Knotten kom på 6. plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold gikk inn til 8. plass.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

BESTE NORSKE: Marte Olsbu gikk inn til en godkjent 5. plass lørdag, til tross for to bomskudd.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Marte Olsbu svarer følgende da vi spør hvilke svar hun fikk lørdag:

– At det er tungt å gå skirenn. Jeg er veldig fornøyd med den liggende skytingen min i dag. Der var jeg offensiv og bare gikk på, og det lønte seg. Så ble jeg litt psyket ut av vinden på stående, og selv om det løyet til jeg begynte å skyte, fikk jeg to skikkelig slurvebom som jeg er veldig misfornøyd med. Det ble tungt på sisterunden i dag, men samtidig godt å kommet i gang, sier Olsbu Røiseland til NRK.

«Miniverdenscup»

Hvor mye preges dere av været?

– Det er en del av det å være vinteridrettsutøver. Dette er ikke det verste vi kommer til å oppleve i år.

Ingen norske på pallen i det som er nasjonal åpning, hva tenker du?

– Sånn er det. Det er et sterk startfelt. Det er nesten som en mini-verdenscup, de aller beste nasjonene er her i dag. Vi fikk prøvd oss frem mot Østersund og nå vet vi litt hvordan ståa er.

Ingrid Tandrevold føler at det er «litt typisk henne» å ikke gå et optimalt åpningsrenn.

– Jeg er fornøyd med skytingen. Synes jeg jobber bra på standplass. Minst ni treff er der jeg har lyst til å ligge på sprinter. Og så var jeg litt seig i kroppen, litt seig i gassen rett og slett. Men det er litt typisk meg i det første rennet for sesongen, sier Landmark Tandrevold til NRK.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

IKKE FULLKLAFF: Ingrid Landmark Tandrevold har nok mer inne enn det hun viste i åpningsrennet.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hvor skumle er det italienske laget?

– Lisa er veldig solid og Dorothea også, men selv om det er nasjonal åpning for oss, så stiller vi på ganske like premisser tror jeg. Vi skal gå veldig mange renn senere, og det er noe vi norske utøverne er inneforstått med. Så jeg tror vi skal klare å matche dem bra i løpet av sesongen, sier Tandrevold.

Tiril Eckhoff hadde ingen optimal dag, og skjøt på seg både en bom på liggende og en på stående. Hun gikk inn til en skuffende 11. plass.

– Jeg synes det var mye bra, men det er litt typisk med bom på førsteskuddet og på det siste skuddet. Det er det første skirennet, så jeg er ikke helt fornøyd med det, sier Tiril Eckhoff.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    – Det er en av de beste kampene vi har spilt her. Prestasjonsmessig er vi ganske nære, og så er det et par situasjoner hvor vi kommuniserer ganske dårlig, sier Nedregotten til NRK.

    – I etterpåklokskapens navn var det dumt av meg å trene dem i fjor, men slik ble det, sier Nedregotten med et smil.

    I forkant av VM i fjor hjalp han det estiske paret med både teknikk og taktikk.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal