De norske jentene fikk bank av svensk eiendomsmegler

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Favoritt Lisa Vittozzi vant oppskriftmessig åpningsrennet i skiskyting. En ukjent svensk løper banket også de norske jentene.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

INGEN STOR DAG: Tiril Eckhoff bommet to ganger på standplass, og gikk inn til en litt skuffende 11. plass i lørdagens skiskytteråpning.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Det ble, ikke spesielt overraskende, italiensk seier i lørdagens åpningsrenn i skiskyting på Natrudstilen, noen kilometer fra Sjusjøen.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

FAVORITTSEIER: Lisa Vittozzi viste at fjorårssesongen ikke var noe blaff. Hun vant kontrollert i den norske åpningen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lisa Vittozzi hamret ned ti av ti blinker i sprinten, leverte god fart i sporet og vant som hun ville foran relativt ukjente Ingela Andersson.

Svensk eiendomsmegler

Den svenske 28-åringen har tidligere jobbet som eiendomsmegler, men satser nå for fullt med privatlaget Holmenkollen biathlon. Hun har ikke plass på det svenske verdenscuplaget og ifølge NTB har hun en 44.-plass fra sprinten i Anterselva i januar 2012 som karrierebeste i verdenscupen. Sist sesong var hun riktignok flere ganger på pallen i IBU-cupen.

Lørdag slo hun de norske jentene med grei margin.

– Det er kjempekult, og jeg er kjempeglad. Jeg trodde ikke jeg skulle dele pallen med første- og andreplassen fra verdenscupen totalt forrige sesong, sier Andersson til NRK.

Gun Ingelina Andersson

BANKET NORDMENNENE: Ingela Andersson (28) har tidligere jobbet som eiendomsmegler, men satser nå for fullt på skiskyting. Lørdag banket hun de norske skiskytterjentene på Sjusjøen.

Foto: NRK

Fortell litt om bakgrunnen din?

– Jeg bor i Oslo og trener med Holmenkollen biathlon, og det her er den andre sesongen jeg gjør det. Jeg har en trener som heter Jon Kristian Svaland, den beste treneren jeg har hatt, og fantastiske mennesker rundt meg.

Du var eiendomsmegler tidligere, hvordan har det vært å bli fulltidsutøver?

– Det er gøy. Jeg snakket med mamma her om dagen, og sa jeg måtte skaffe meg en hobby. For innimellom synes jeg det er litt lite å gjøre. Så jeg vurderer å begynne å strikke, det er noen her i Norge som sier at det er gøy, men jeg vet ikke om det er noe for meg, sier hun til NRK.

Italienske Dorothea Wierer ble nummer tre, mens ukrainske Vita Semerenko ble nummer fire i den norske åpningen.

Ingen stor norsk dag

Beste norske ble Marte Olsbu på 5. plass. Flere av de norske jentene viste tegn på form, men ingen av dem klarte to fulle hus. Da er det normalt vanskelig å vinne sprintrenn - og sånn ble det lørdag også.

Olsbu gikk godt i sporet i snøværet på Natrudstilen, men bommet to ganger. Nest beste norske ble Karoline Offigstad Knotten kom på 6. plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold gikk inn til 8. plass.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

BESTE NORSKE: Marte Olsbu gikk inn til en godkjent 5. plass lørdag, til tross for to bomskudd.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Marte Olsbu svarer følgende da vi spør hvilke svar hun fikk lørdag:

– At det er tungt å gå skirenn. Jeg er veldig fornøyd med den liggende skytingen min i dag. Der var jeg offensiv og bare gikk på, og det lønte seg. Så ble jeg litt psyket ut av vinden på stående, og selv om det løyet til jeg begynte å skyte, fikk jeg to skikkelig slurvebom som jeg er veldig misfornøyd med. Det ble tungt på sisterunden i dag, men samtidig godt å kommet i gang, sier Olsbu Røiseland til NRK.

«Miniverdenscup»

Hvor mye preges dere av været?

– Det er en del av det å være vinteridrettsutøver. Dette er ikke det verste vi kommer til å oppleve i år.

Ingen norske på pallen i det som er nasjonal åpning, hva tenker du?

– Sånn er det. Det er et sterk startfelt. Det er nesten som en mini-verdenscup, de aller beste nasjonene er her i dag. Vi fikk prøvd oss frem mot Østersund og nå vet vi litt hvordan ståa er.

Ingrid Tandrevold føler at det er «litt typisk henne» å ikke gå et optimalt åpningsrenn.

– Jeg er fornøyd med skytingen. Synes jeg jobber bra på standplass. Minst ni treff er der jeg har lyst til å ligge på sprinter. Og så var jeg litt seig i kroppen, litt seig i gassen rett og slett. Men det er litt typisk meg i det første rennet for sesongen, sier Landmark Tandrevold til NRK.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

IKKE FULLKLAFF: Ingrid Landmark Tandrevold har nok mer inne enn det hun viste i åpningsrennet.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hvor skumle er det italienske laget?

– Lisa er veldig solid og Dorothea også, men selv om det er nasjonal åpning for oss, så stiller vi på ganske like premisser tror jeg. Vi skal gå veldig mange renn senere, og det er noe vi norske utøverne er inneforstått med. Så jeg tror vi skal klare å matche dem bra i løpet av sesongen, sier Tandrevold.

Tiril Eckhoff hadde ingen optimal dag, og skjøt på seg både en bom på liggende og en på stående. Hun gikk inn til en skuffende 11. plass.

– Jeg synes det var mye bra, men det er litt typisk med bom på førsteskuddet og på det siste skuddet. Det er det første skirennet, så jeg er ikke helt fornøyd med det, sier Tiril Eckhoff.

Siste nytt

 • Magnus Carlsen og So like langt

  Magnus Carlsen og Wesley So spilte 2-2 i den første finaleduellen i Champion Chess Tour søndag. Finalen avgjøres mandag.

  Det ble uavgjort uten at noen av partiene gikk til remis. Carlsen vant sine to partier med hvite brikker, og det samme gjorde So. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Stygg hodeskade i Premier League

  Arsenal røk på et nytt tap i Premier League søndag kveld. Mot Wolverhampton var det derimot ikke resultatet som fikk mest oppmerksomhet.

  I starten av kampen kolliderte Arsenals midtstopper David Luiz og Wolverhamptons spiss Raúl Jiménez stygt inne i Arsenals felt.

  Begge ble liggende nede en stund, men det var Jiménez det så ut som det gikk verst ut over. Luiz spilte resten av kampen med bandasje på hodet, mens Jiménez måtte forlate banen på båre med oksygenmaske og nakkekrage.

  Det så langt ifra bra ut da meksikaneren forlot banen, men senere søndag kveld melder Sky at Jiménez er ved bevissthet på sykehuset og responderer bra på behandlingen.

  4NptqS_L3aI
  Foto: JOHN WALTON / AFP
 • Overtidsdrama for Vålerenga

  Vålerenga kunne skaffe seg en luke ned til Rosenborg i medaljekampen i eliteserien. Trønderne tapte nemlig 5–1 mot seriemester Bodø/Glimt tidligere søndag, og Vålerenga ville med seier mot Sarpsborg 08 ha fire poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass.

  Lenge så det ut til at Vålerenga ikke skulle få med seg noe som helst fra kveldskampen, men så dukket Felix Myhre opp på overtid og utlignet.

  Men overtidsdramaet var ikke ferdig der. Like etterpå så Vålerenga ut til å ha tatt med seg alle poengene, da Bård Finne pirket ballen over mållinjen. På en annen linje sto derimot assistentdommeren og vinket med flagget, og målet ble korrekt annullert for offside.

  Dermed endte det 1–1 etter noen høydramatiske sluttminutter i Oslo.

  Molde har festet et godt grep om sølvet, mens både Vålerenga, Rosenborg, Kristiansund og Odd fortsatt kjemper en hard kamp om den siste medaljen.

  Qamf5OO4EQ0
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal