De norske jentene fikk bank av svensk eiendomsmegler

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Favoritt Lisa Vittozzi vant oppskriftmessig åpningsrennet i skiskyting. En ukjent svensk løper banket også de norske jentene.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

INGEN STOR DAG: Tiril Eckhoff bommet to ganger på standplass, og gikk inn til en litt skuffende 11. plass i lørdagens skiskytteråpning.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Det ble, ikke spesielt overraskende, italiensk seier i lørdagens åpningsrenn i skiskyting på Natrudstilen, noen kilometer fra Sjusjøen.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

FAVORITTSEIER: Lisa Vittozzi viste at fjorårssesongen ikke var noe blaff. Hun vant kontrollert i den norske åpningen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lisa Vittozzi hamret ned ti av ti blinker i sprinten, leverte god fart i sporet og vant som hun ville foran relativt ukjente Ingela Andersson.

Svensk eiendomsmegler

Den svenske 28-åringen har tidligere jobbet som eiendomsmegler, men satser nå for fullt med privatlaget Holmenkollen biathlon. Hun har ikke plass på det svenske verdenscuplaget og ifølge NTB har hun en 44.-plass fra sprinten i Anterselva i januar 2012 som karrierebeste i verdenscupen. Sist sesong var hun riktignok flere ganger på pallen i IBU-cupen.

Lørdag slo hun de norske jentene med grei margin.

– Det er kjempekult, og jeg er kjempeglad. Jeg trodde ikke jeg skulle dele pallen med første- og andreplassen fra verdenscupen totalt forrige sesong, sier Andersson til NRK.

Gun Ingelina Andersson

BANKET NORDMENNENE: Ingela Andersson (28) har tidligere jobbet som eiendomsmegler, men satser nå for fullt på skiskyting. Lørdag banket hun de norske skiskytterjentene på Sjusjøen.

Foto: NRK

Fortell litt om bakgrunnen din?

– Jeg bor i Oslo og trener med Holmenkollen biathlon, og det her er den andre sesongen jeg gjør det. Jeg har en trener som heter Jon Kristian Svaland, den beste treneren jeg har hatt, og fantastiske mennesker rundt meg.

Du var eiendomsmegler tidligere, hvordan har det vært å bli fulltidsutøver?

– Det er gøy. Jeg snakket med mamma her om dagen, og sa jeg måtte skaffe meg en hobby. For innimellom synes jeg det er litt lite å gjøre. Så jeg vurderer å begynne å strikke, det er noen her i Norge som sier at det er gøy, men jeg vet ikke om det er noe for meg, sier hun til NRK.

Italienske Dorothea Wierer ble nummer tre, mens ukrainske Vita Semerenko ble nummer fire i den norske åpningen.

Ingen stor norsk dag

Beste norske ble Marte Olsbu på 5. plass. Flere av de norske jentene viste tegn på form, men ingen av dem klarte to fulle hus. Da er det normalt vanskelig å vinne sprintrenn - og sånn ble det lørdag også.

Olsbu gikk godt i sporet i snøværet på Natrudstilen, men bommet to ganger. Nest beste norske ble Karoline Offigstad Knotten kom på 6. plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold gikk inn til 8. plass.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

BESTE NORSKE: Marte Olsbu gikk inn til en godkjent 5. plass lørdag, til tross for to bomskudd.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Marte Olsbu svarer følgende da vi spør hvilke svar hun fikk lørdag:

– At det er tungt å gå skirenn. Jeg er veldig fornøyd med den liggende skytingen min i dag. Der var jeg offensiv og bare gikk på, og det lønte seg. Så ble jeg litt psyket ut av vinden på stående, og selv om det løyet til jeg begynte å skyte, fikk jeg to skikkelig slurvebom som jeg er veldig misfornøyd med. Det ble tungt på sisterunden i dag, men samtidig godt å kommet i gang, sier Olsbu Røiseland til NRK.

«Miniverdenscup»

Hvor mye preges dere av været?

– Det er en del av det å være vinteridrettsutøver. Dette er ikke det verste vi kommer til å oppleve i år.

Ingen norske på pallen i det som er nasjonal åpning, hva tenker du?

– Sånn er det. Det er et sterk startfelt. Det er nesten som en mini-verdenscup, de aller beste nasjonene er her i dag. Vi fikk prøvd oss frem mot Østersund og nå vet vi litt hvordan ståa er.

Ingrid Tandrevold føler at det er «litt typisk henne» å ikke gå et optimalt åpningsrenn.

– Jeg er fornøyd med skytingen. Synes jeg jobber bra på standplass. Minst ni treff er der jeg har lyst til å ligge på sprinter. Og så var jeg litt seig i kroppen, litt seig i gassen rett og slett. Men det er litt typisk meg i det første rennet for sesongen, sier Landmark Tandrevold til NRK.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

IKKE FULLKLAFF: Ingrid Landmark Tandrevold har nok mer inne enn det hun viste i åpningsrennet.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hvor skumle er det italienske laget?

– Lisa er veldig solid og Dorothea også, men selv om det er nasjonal åpning for oss, så stiller vi på ganske like premisser tror jeg. Vi skal gå veldig mange renn senere, og det er noe vi norske utøverne er inneforstått med. Så jeg tror vi skal klare å matche dem bra i løpet av sesongen, sier Tandrevold.

Tiril Eckhoff hadde ingen optimal dag, og skjøt på seg både en bom på liggende og en på stående. Hun gikk inn til en skuffende 11. plass.

– Jeg synes det var mye bra, men det er litt typisk med bom på førsteskuddet og på det siste skuddet. Det er det første skirennet, så jeg er ikke helt fornøyd med det, sier Tiril Eckhoff.

Siste nytt

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal