Sikret Norge bronse i det som kan ha vært hans siste VM-konkurranse

Andreas Stjernen sørget for norsk VM-bronse i mixed lagkonkurranse med det som kan ha vært hans siste hopp i et mesterskap.

BRONSE: Andreas Stjernen sikret bronsen for det norske laget.

– Jeg var nervøs selvsagt. Jeg fulgte med utover i den andre omgangen og så at det var veldig jevnt. Det trøkker litt når det blir sånn, men jeg synes jeg klarte å prestere bra til slutt, sa Andreas Stjernen etter sitt siste hopp i konkurransen.

Hoppet som sikret Norge bronsen, kan også ha vært Stjernens siste i et mesterskap.

– Det kan fort ha vært det siste. Jeg skal ikke si det akkurat nå, men jeg må vel ta en avgjørelse innen en ukes tid tenker jeg.

– Det var så deilig

Før siste duell var avstanden mellom treer Norge og firer Slovenia på kun 2,7 poeng. Dermed var det opp til Stjernen og Peter Prevc å avgjøre hvem som skulle ta bronsen.

Stjernen

SISTE HOPP?: Andreas Stjernen klemte til og sikret bronsen i det som kan ha vært hans siste hopp i et mesterskap.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den duellen vant Stjernen. Sloveneren hoppet 100,5 meter, mens nordmannen landet på 102 meter. Bronsehoppet var trolig Stjernens siste i et mesterskap.

– Det var så deilig. Det var helt fantastisk å få en bekreftelse på at vi er på riktig vei. Gutta har jobbet bra og vært konstruktive hele veien ut, og så benytter vi oss av den siste konkurransen. Samtidig leverer jentene leverer på det nivået de har vært på før, sier herrenes landslagstrener, Alexander Stöckl.

Gullet gikk til Tyskland, mens sølvet var det hjemmenasjon Østerrike som tok. De to lagene var i egen klasse. Avstanden fra Norge til sølvplassen var på nesten 40 poeng. Opp til gullet var det over 60.

– Jeg hadde 150 i puls

I det norske laget, som besto av Anna Odine Strøm, Robert Johansson, Maren Lundby og Stjernen, var det sistnevnte som nok var mest lettet.

Laget

BRONSE: Anna Odine Strøm, Robert Johansson, Maren Lundby og Andreas Stjernen var laget som tok bronsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det første hoppet hans er et ganske dårlig hopp, men i andre omgang gjør han et hopp som er mye bedre. Han har egentlig ganske tunge forhold, men han er en tøffing og bare holder fasongen og formen i flyfasen og «gønner» bakken ned med masse plusspoeng, så det var deilig å se, sier Stöckl og fortsetter:

– Jeg hadde puls i 150 hele veien. Jeg er helt ferdig nå.

Med dagens bronse tar de norske hopperne med seg tre medaljer hjem fra mesterskapet i Seefeld. Maren Lundby tok sitt første individuelle gull, og kvinnene tok medalje av samme valør som i dag, i sin lagkonkurranse.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Per Strand Hagenes.

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

Nær sjokktap for Vipers: – Det er helt sykt

Verdens beste håndballag måtte nesten gi tapt for Fana i Bergen.

Siste nytt

 • Fossesholm står over samling

  Langrennsløper Helene Marie Fossesholm (20) står over den kommende samlingen med landslaget på Mosetertoppen neste uke.

  – Etter at Helene avbrøt høydesamlingen i Lavaze grunnet sår hals, har hun trappet opp treningen hjemme, men en samling med laget neste uke kommer for raskt på nå, sier landslagstrener Ole Morten Iversen i en melding fra Norges Skiforbund.

  – Siden den kommende samlingen består av hardøkter hver dag, kommer den dessverre litt tidlig, sier Fossesholm.

  Fossesholm
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Går videre med OL-sonderinger

  Styret i Norges idrettsforbund har vedtatt at det skal undersøkes om det finnes vilje til å arrangere et tredje vinter-OL i Norge i framtiden.

  Det opplyste idrettspresident Berit Kjøll da Idrettsforbundet arrangerte åpen time fredag. Idrettsstyret vedtok i 2019 at det skulle gjøres sonderinger internt i idretten og med myndighetene for å se på mulighetene.

  Dette var en jobb som skulle startet i fjor, men koronapandemien ga andre utfordringer for idrettsforbundet.

  – Det er veldig viktig at vi rammer dette arbeidet godt inn. Vi vil sette ned et utvalg som vi opprinnelig ville gjøre for et godt år siden, men som vi satte på vent fordi vi var midt i pandemien, sa Kjøll.

  Kjøll
  Foto: Terje Pedersen
 • Gauseth gir seg etter sesongen

  Mjøndalen-spilleren Christian Gauseth avslutter karrieren etter at sesongen 2021 er over.

  – Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen til VG.

  Veteranen har spilt for Mjøndalen siden 2013.

  Romsdalingen har slitt med skader gjennom sesongen. Han har kun startet åtte seriekamper. Gauseth kaller det et marerittår.

  Gauseth ser ikke for seg at han fortsetter i en annen rolle for Mjøndalen eller innen fotballen. Han sier at han vil prøve seg i arbeidslivet utenfor fotballen.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal