Hopp til innhold

Sikret Norge bronse i det som kan ha vært hans siste VM-konkurranse

Andreas Stjernen sørget for norsk VM-bronse i mixed lagkonkurranse med det som kan ha vært hans siste hopp i et mesterskap.

BRONSE: Andreas Stjernen sikret bronsen for det norske laget.

– Jeg var nervøs selvsagt. Jeg fulgte med utover i den andre omgangen og så at det var veldig jevnt. Det trøkker litt når det blir sånn, men jeg synes jeg klarte å prestere bra til slutt, sa Andreas Stjernen etter sitt siste hopp i konkurransen.

Hoppet som sikret Norge bronsen, kan også ha vært Stjernens siste i et mesterskap.

– Det kan fort ha vært det siste. Jeg skal ikke si det akkurat nå, men jeg må vel ta en avgjørelse innen en ukes tid tenker jeg.

– Det var så deilig

Før siste duell var avstanden mellom treer Norge og firer Slovenia på kun 2,7 poeng. Dermed var det opp til Stjernen og Peter Prevc å avgjøre hvem som skulle ta bronsen.

Stjernen

SISTE HOPP?: Andreas Stjernen klemte til og sikret bronsen i det som kan ha vært hans siste hopp i et mesterskap.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den duellen vant Stjernen. Sloveneren hoppet 100,5 meter, mens nordmannen landet på 102 meter. Bronsehoppet var trolig Stjernens siste i et mesterskap.

– Det var så deilig. Det var helt fantastisk å få en bekreftelse på at vi er på riktig vei. Gutta har jobbet bra og vært konstruktive hele veien ut, og så benytter vi oss av den siste konkurransen. Samtidig leverer jentene leverer på det nivået de har vært på før, sier herrenes landslagstrener, Alexander Stöckl.

Gullet gikk til Tyskland, mens sølvet var det hjemmenasjon Østerrike som tok. De to lagene var i egen klasse. Avstanden fra Norge til sølvplassen var på nesten 40 poeng. Opp til gullet var det over 60.

– Jeg hadde 150 i puls

I det norske laget, som besto av Anna Odine Strøm, Robert Johansson, Maren Lundby og Stjernen, var det sistnevnte som nok var mest lettet.

Laget

BRONSE: Anna Odine Strøm, Robert Johansson, Maren Lundby og Andreas Stjernen var laget som tok bronsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det første hoppet hans er et ganske dårlig hopp, men i andre omgang gjør han et hopp som er mye bedre. Han har egentlig ganske tunge forhold, men han er en tøffing og bare holder fasongen og formen i flyfasen og «gønner» bakken ned med masse plusspoeng, så det var deilig å se, sier Stöckl og fortsetter:

– Jeg hadde puls i 150 hele veien. Jeg er helt ferdig nå.

Med dagens bronse tar de norske hopperne med seg tre medaljer hjem fra mesterskapet i Seefeld. Maren Lundby tok sitt første individuelle gull, og kvinnene tok medalje av samme valør som i dag, i sin lagkonkurranse.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hovland med kjemperunde – fikk eagle fra 70 meter

  Viktor Hovland gikk annen runde av PGA-mesterskapet i golf på fire slag under par. Nordmannen slo innspillet rett i koppen til eagle på hull fire.

  Hovland var tre slag under par etter første runde og fikk starten på annen runde forskjøvet med noen timer grunnet en ulykke like ved anlegget i morgentimene.

  Da han kom i gang leverte han tre par før det smalt på par fire-hullet nummer fire. Fra om lag 70 meter fikk han eagle. Ballen spratt en gang på greenen før den forsvant.

  – For et sirkus av et golfslag, utbrøt Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.

  Nordmannen gjorde i etterkant fem birdier og to bogeyer. Han er åtte slag under par totalt etter annen runde og har fire slag opp til turneringsleder Xander Schauffele.

  26-åringen har hatt en tøff start på sesongen etter at han i fjor vant PGA-sluttspillet. Han har blant annet stått over flere turneringer.

  Foran helgens turnering i Louisville, Kentucky ble det kjent at Hovland har gjenopptatt samarbeidet med treneren Joe Mayo.

  Hovland ble nummer to i fjorårets utgave av PGA-mesterskapet. Vinneren av årets andre majorturnering får med seg i overkant av 33 millioner kroner.

  (©NTB)

  Wells Fargo Championship - Round One
  Foto: JARED C. TILTON / AFP
 • Southampton møter Leeds i opprykkskamp til Premier League

  Enten Leeds eller Southampton rykker opp til Premier League. Southampton booket finaleplass i opprykkskvalifiseringen med 3-1 over West Bromwich fredag.

  Opprykksfinalen spilles på Wembley 26. mai. Leeds sikret finaleplass med 4-0-seier over Norwich torsdag. Leeds rykket også ned sist sesong.

  Fra før er det klart at Leicester og Ipswich skal spille Premier League-fotball neste sesong.

  West Bromwich rykket ned i 2021 og må belage seg på en ny sesong på nest øverste nivå.

  (©NTB)

  DSOtmTrX5wQ
  Foto: Reuters
 • Filip Ingebrigtsen dukket ikke opp til start – EM-kravet henger i tynn tråd

  Planen var at Filip Ingebrigtsen fredag kveld skulle løpe 1500 meter i et fransk stevne med mål om å komme under EM-kravet på 3.36,00 og kvalifisere seg for sommerens mesterskap i Roma.

  Selv om han var påmeldt, dukket nordmannen aldri opp til start.

  – Han var ikke helt i form, skriver sportssjef Erlend Slokvik i en tekstmelding til NRK fredag kveld.

  Og nå har 31-årige Ingebrigtsen dårlig tid. EM-kravet må tas innen 26. mai, og det norske friidrettsforbundet offentliggjør EM-uttaket 30. mai.

  Neste mulighet kan være 1500-meteren som arrangeres på Jessheim 24. mai, men det er ikke avklart om Filip Ingebrigtsen løper der.

  Formen i det siste har ikke gitt grunnlag for optimisme. Forrige helg løp han inn på 3.43.03 under et løp i Tyskland.

  Ingebrigtsen, som altså tok EM-gull på 1500-meter i 2016 og VM-bronse i 2017, er dermed et godt stykke unna gammel storhet noen få uker før sommerens mesterskap i Roma, som arrangeres fra 7. til 12. juni.

  OL-kravet på samme distanse er for øvrig 3.33.50.

   NM Friidrett 2023
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal