Hopp til innhold

Sikret Norge bronse i det som kan ha vært hans siste VM-konkurranse

Andreas Stjernen sørget for norsk VM-bronse i mixed lagkonkurranse med det som kan ha vært hans siste hopp i et mesterskap.

BRONSE: Andreas Stjernen sikret bronsen for det norske laget.

– Jeg var nervøs selvsagt. Jeg fulgte med utover i den andre omgangen og så at det var veldig jevnt. Det trøkker litt når det blir sånn, men jeg synes jeg klarte å prestere bra til slutt, sa Andreas Stjernen etter sitt siste hopp i konkurransen.

Hoppet som sikret Norge bronsen, kan også ha vært Stjernens siste i et mesterskap.

– Det kan fort ha vært det siste. Jeg skal ikke si det akkurat nå, men jeg må vel ta en avgjørelse innen en ukes tid tenker jeg.

– Det var så deilig

Før siste duell var avstanden mellom treer Norge og firer Slovenia på kun 2,7 poeng. Dermed var det opp til Stjernen og Peter Prevc å avgjøre hvem som skulle ta bronsen.

Stjernen

SISTE HOPP?: Andreas Stjernen klemte til og sikret bronsen i det som kan ha vært hans siste hopp i et mesterskap.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den duellen vant Stjernen. Sloveneren hoppet 100,5 meter, mens nordmannen landet på 102 meter. Bronsehoppet var trolig Stjernens siste i et mesterskap.

– Det var så deilig. Det var helt fantastisk å få en bekreftelse på at vi er på riktig vei. Gutta har jobbet bra og vært konstruktive hele veien ut, og så benytter vi oss av den siste konkurransen. Samtidig leverer jentene leverer på det nivået de har vært på før, sier herrenes landslagstrener, Alexander Stöckl.

Gullet gikk til Tyskland, mens sølvet var det hjemmenasjon Østerrike som tok. De to lagene var i egen klasse. Avstanden fra Norge til sølvplassen var på nesten 40 poeng. Opp til gullet var det over 60.

– Jeg hadde 150 i puls

I det norske laget, som besto av Anna Odine Strøm, Robert Johansson, Maren Lundby og Stjernen, var det sistnevnte som nok var mest lettet.

Laget

BRONSE: Anna Odine Strøm, Robert Johansson, Maren Lundby og Andreas Stjernen var laget som tok bronsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det første hoppet hans er et ganske dårlig hopp, men i andre omgang gjør han et hopp som er mye bedre. Han har egentlig ganske tunge forhold, men han er en tøffing og bare holder fasongen og formen i flyfasen og «gønner» bakken ned med masse plusspoeng, så det var deilig å se, sier Stöckl og fortsetter:

– Jeg hadde puls i 150 hele veien. Jeg er helt ferdig nå.

Med dagens bronse tar de norske hopperne med seg tre medaljer hjem fra mesterskapet i Seefeld. Maren Lundby tok sitt første individuelle gull, og kvinnene tok medalje av samme valør som i dag, i sin lagkonkurranse.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bremer sendte Juventus til semifinale

  Juventus er klar for semifinale i den italienske cupen etter 1-0 seier over Lazio. Juventus spilte sterkt fra start, men fant ikke veien til nettmaskene før det 44. minutt da brasilianeren Bremer nikket ballen i mål etter et innlegg fra Filip Kostic.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Marco Alpozzi / AP
 • Real Madrid nærmer seg Barcelona etter seier

  Real Madrid kuttet Barcelonas forsprang til fem poeng da de vant 2-0 på hjemmebane mot Valencia.

  Real Madrid jakter erkerivalen som for tiden innehar 1.-plassen i La Liga med et saftig forsprang. Etter torsdagens seier over Valencia skiller det fem poeng.

  Hjemmelaget inntok tidlig førersetet i kampen og presset mot mål, men slet med å få ballen i mål da gjestene forsvarte seg godt.

  Sju minutter etter pausen dundret Marco Asensio ballen i mål fra distanse og sendte «Los Blancos» i ledelsen. Minuttet etter økte Vincius Junior til 2-0 etter å ha løpt fra Valencias Gabriel Paulista.

  20 minutter før kampslutt så det ut til at den brasilianske midtstopperen var lei av å bli lekt med av landsmannen Vinicius Junior. Gabriel sparket ned Real Madrid-vingen og ble vist direkte rødt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Duplantis feilet i verdensrekordforsøk – vant likevel

  Sveriges stavyndling Armand Duplantis viste storform allerede i sesongstarten, selv om verdensrekordforsøket ikke lyktes. Han nøyde seg med 6,10.

  Det gjorde han i sitt eget stevne, Mondo Classic i Uppsala. Det ble avviklet samme dag som Karsten Warholm hadde sitt stevne i Ulsteinvik.

  – Det føltes bra, særlig ettersom det var første konkurranse i sesongen, sa Duplantis til SVT. Han var vinner av konkurransen allerede på 6,00. Han gikk over 6,10 i tredje forsøk før han kommanderte lista opp på 6,22. Der ble det tre riv.

  Pål Haugen Lillefosse var en av elleve stavhoppere som konkurrerte i en fullsatt hall i Uppsala. Han greide 5,82, men feilet på den norske rekordhøyden 5,91.

  Duplantis i Mondo Classics
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste