Sikret Norge bronse i det som kan ha vært hans siste VM-konkurranse

Andreas Stjernen sørget for norsk VM-bronse i mixed lagkonkurranse med det som kan ha vært hans siste hopp i et mesterskap.

BRONSE: Andreas Stjernen sikret bronsen for det norske laget.

– Jeg var nervøs selvsagt. Jeg fulgte med utover i den andre omgangen og så at det var veldig jevnt. Det trøkker litt når det blir sånn, men jeg synes jeg klarte å prestere bra til slutt, sa Andreas Stjernen etter sitt siste hopp i konkurransen.

Hoppet som sikret Norge bronsen, kan også ha vært Stjernens siste i et mesterskap.

– Det kan fort ha vært det siste. Jeg skal ikke si det akkurat nå, men jeg må vel ta en avgjørelse innen en ukes tid tenker jeg.

– Det var så deilig

Før siste duell var avstanden mellom treer Norge og firer Slovenia på kun 2,7 poeng. Dermed var det opp til Stjernen og Peter Prevc å avgjøre hvem som skulle ta bronsen.

Stjernen

SISTE HOPP?: Andreas Stjernen klemte til og sikret bronsen i det som kan ha vært hans siste hopp i et mesterskap.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den duellen vant Stjernen. Sloveneren hoppet 100,5 meter, mens nordmannen landet på 102 meter. Bronsehoppet var trolig Stjernens siste i et mesterskap.

– Det var så deilig. Det var helt fantastisk å få en bekreftelse på at vi er på riktig vei. Gutta har jobbet bra og vært konstruktive hele veien ut, og så benytter vi oss av den siste konkurransen. Samtidig leverer jentene leverer på det nivået de har vært på før, sier herrenes landslagstrener, Alexander Stöckl.

Gullet gikk til Tyskland, mens sølvet var det hjemmenasjon Østerrike som tok. De to lagene var i egen klasse. Avstanden fra Norge til sølvplassen var på nesten 40 poeng. Opp til gullet var det over 60.

– Jeg hadde 150 i puls

I det norske laget, som besto av Anna Odine Strøm, Robert Johansson, Maren Lundby og Stjernen, var det sistnevnte som nok var mest lettet.

Laget

BRONSE: Anna Odine Strøm, Robert Johansson, Maren Lundby og Andreas Stjernen var laget som tok bronsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det første hoppet hans er et ganske dårlig hopp, men i andre omgang gjør han et hopp som er mye bedre. Han har egentlig ganske tunge forhold, men han er en tøffing og bare holder fasongen og formen i flyfasen og «gønner» bakken ned med masse plusspoeng, så det var deilig å se, sier Stöckl og fortsetter:

– Jeg hadde puls i 150 hele veien. Jeg er helt ferdig nå.

Med dagens bronse tar de norske hopperne med seg tre medaljer hjem fra mesterskapet i Seefeld. Maren Lundby tok sitt første individuelle gull, og kvinnene tok medalje av samme valør som i dag, i sin lagkonkurranse.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Frisk endte uten poeng i CHL

  Frisk Asker tapte onsdag 3-7 mot finske Tappara og ryker ut av gruppespillet i Champions Hockey League med null poeng fra seks kamper. Det er aller første gang at et norsk lag ikke tar et eneste poeng i løpet av CHL-gruppespillet. Tidligere har Vålerenga (2014) og Stavanger (2017) tatt ett poeng, ifølge Budstikka.

  Anders Bastiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sævik scorte i PSG-triumf

  Karina Sævik fant veien til nettmaskene i mesterligaen for PSG. Ti minutter ut i kampen banken Norges landslagsspiller inn det første av tre scoringen i 1. omgang. Sæviks PSG møtte Breidablik i mesterligaens første av to åttedelsfinaler.

  Karina Sævik
  Foto: Paris Saint-Germain
 • Syrstad Engens Wolfsburg vant

  Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen for Wolfsburg da de i dag vant 6-0 mot nederlandske Twente i den første av to kamper i åttedelsfinalen i mesterligaen. Returoppgjøret i Nederland spilles 30. oktober.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal