NRK Meny
Normal

Bekreftet: Alexander Sørloth har skrevet under for Crystal Palace

LONDON/OSLO (NRK): Alexander Sørloth (22) er klar for Crystal Palace. Det bekrefter London-klubben. Overgangssummen for 22-åringen skal være rekordhøy.

Sørloth

BRENNHET: Landslagsspiss Alexander Sørloth.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Overgangen ble bekreftet overfor NRK rundt klokka 00.30 av Sørloths agent Mike Kjølø. Like etter klokka ett bekreftet også trønderens klubb FC Midtjylland samt Crystal Palace overgangen.

Dermed er det klart at trønderen er Premiere League-spiller. Klubben sier det dreier seg om en kontrakt på fire og et halvt år. I Crystal Palace får Sørloth drakt nummer ni.

– Det er en stor klubb med ambisjon, en god klubb som tar godt vare på sine spillere. Det føles fantastisk, det er en drøm som går i oppfyllelse å spille i Premier League. Jeg har drømt om dette siden jeg var seks år gammel, sier Sørloth til klubbens hjemmeside.

– Det første målet er å få debuten min så fort som mulig, vise ferdighetene mine på treningsfeltet, og forhåpentligvis liker manageren det han ser, legger Sørloth til.

Laster Twitter-innhold

– Rekordsum

Ifølge danske medier er Sørloths overgangssum så stor at 22-åringen vil bli den dyreste norske fotballspilleren gjennom tidende. De skriver at Midtjylland skal ha klart å presse prisen helt opp til 18 millioner euro (172 millioner kroner). Ifølge Adresseavisen er det totale beløpet noe mindre, 140 millioner kroner.

Men foreløpig har verken klubbene eller agenten villet komme med eksakte tall.

FC Midtjylland skriver derimot i en pressemelding at salget er det største i den danske Superligaens historie.

– Crystal Palace var villige til å gi et utrolig stort beløp for å få Alexander til klubben, og vi kunne ikke avvise et beløp i denne størrelsesordenen. Som klubb må vi vise lederskap og ansvar i en slik situasjon, og salget gir et økonomisk grunnlag og stabilitet for videreutvikling av FC Midtjylland, sier administrerende direktør, Claus Steinlein.

Ulike summer

Cirka klokken 21.30 meldte danske BT at den varslede overgangen var i boks.

Ifølge avisen har Crystal Palace betalt 141 millioner danske kroner, noe som tilsvarer 182 millioner norske, for Sørloth.

Drøye 100 millioner overføres til FC Midtjylland umiddelbart, men prisen kan stige med ytterligere 82 millioner avhengig av diverse bonuser de to neste årene, skriver BT om rekordovergangen i dansk fotball.

Samtidig melder Ekstra Bladet at summen skal være på 135 millioner danske kroner, eller cirka 180 millioner norske der rundt 100 millioner overføres umiddelbart.

Klubbene Sørloth har vært registrert ifra og med sesongen han fylte 12 år til og med den sesongen han fylte 23 år har krav på såkalte solidaritetsmidler på totalt fem prosent. Det betyr at totalt rundt tre prosent av overgangssummen tilfaller Strindheim, RBK og Bodø/Glimt der Strindheim får mest og Glimt minst.

Tore André Flo har frem til nå vært Norges dyreste fotballspiller. Han kostet rundt 160 millioner da han gikk fra Chelsea til Glasgow Rangers i 2000.

Bekrefter ny spiss

FC Midtjylland betalte tre millioner danske kroner da de hentet høyreiste Sørloth fra Groningen i fjor sommer.

Den danske klubben bekreftet onsdag kveld at de har hentet en ny spiss – nemlig ukraineren Artem Dovbyk.

Laster Twitter-innhold

Crystal Palace, som ledes av tidligere Viking-sjef Roy Hodgson, har tidligere i januarvinduet hentet svenske Erdal Rakip og den polske forsvarsspilleren Jaroslaw Jach.

Hodgsons menn møter Newcastle på Sørloths nye hjemmebane den 4. februar, hvor han kan få sin debut for laget fra Sør-London.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag