Hopp til innhold

Dansk sykkelsjef: – Norges feil at podiedamene forsvinner

LE MURE/OSLO (NRK): Quick Step-sjef Brian Holm ble forbannet da han leste at rittet Vuelta a España dropper podiedamene fremover. Dansken mener det er Norges feil.

Podiedamer

ALDRI MER: Slike scener blir det slutt på i etapperittet Vuelta a España. Nå blir det menn og kvinner i «smakfulle klær» som skal delee ut priser.

Foto: Jose Jordan / AFP

– Podiedamer er en del vår kultur – akkurat som at vi drikker champagne. Det skal feires! Det skal være premiepiker, sier Brian Holm, sjefen for Quick-Step Floors.

Dansken har hatt mye å glede seg over under årets Tour de France, men humøret endret seg fort da han så gårsdagens nyhet fra Vuelta a España.

Brian Holm

SINT: Sykkelprofilen Brian Holm liker ikke trenden – og gir Norge skylden.

Foto: Claus Bonnerup / AP

De har nemlig bestemt seg for å droppe de tradisjonelle podiedamene – som ofte hentes fra lokale modellbyråer – og satser heller på menn og kvinner i «smakfulle klær», ifølge Cycklingnews.com.

Og dansken vet akkurat hvem som har «skylden» for denne trenden:

– Dette er noe nordmennene har funnet på. Dette er den norske moralen. Jeg ble så forbannet og sur da jeg så overskriften om Vueltaen.

– Skal vi droppe champagne og?

Grunnen til at Holm peker på Norge, er at det tidligere i vår ble klart at sykkel-VM i Bergen bytter ut podiedamene med ungdom i bunad under premieutdelingene.

– Ja, selvfølgelig er det Norges feil at podiedamene forsvinner. Det er de som startet det. Det var de som fant på at det var sexistisk og at det er en «utstilt kvinne». Jeg tror Australia også har fulgt etter. Ikke engang svenskene kan finne på noe slikt, og er det noen som er idioter, så er det svenskene. De har ikke engang sykkelløp, sier Holm med et glimt i øyet.

Den danske sykkelsjefen smiler lurt mens han prater, men det er tydelig at han mener det han sier.

– Norge er som en saudiarabisk oljestat hvor man ikke skal vise seg. De skal ha burka på. Skal vi også droppe å ha champagne på podiet? Nei, jeg er ikke fornøyd med det. Nordmennene er noen drittsekker.

Nairo Quintana

SISTE KYSS: Nairo Quintana og de andre syklistene får trolig ikke flere kyss på podiet i Vuelta a España.

Foto: Jose Jordan / AFP

Sykkelpresidenten ler av danskens utbrudd

Det var sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen som gikk ut i media og fortalte at det ikke kom til å være podiedamer i Bergen under sommerens VM.

Sykkelpresident - president i Norges Cycleforbund Harald Tiedemann Hansen

VIL ENDRE TRENDEN: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen synes tradisjonen med podiedamer er mannssjåvinistisk og gammeldags.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Han ler høyt når han hører om Brian Holms utbrudd.

– Jeg synes det er helt fantastisk hvis det er slik at Brian Holm irriterer seg over at podiedamer forsvinner fra internasjonale sykkelritt, sier Hansen til NRK.

Han er slår fast at det aldri var aktuelt å bruke lettkledde damer under sykkelfesten i Bergen.

– Jeg synes det er både mannssjåvinistisk og gammeldags hvordan dette fremstår. Podiedamer er en uting, som har vart altfor lenge. Vi måtte rett og slett gå vekk fra det. Det er de som har vunnet og prestert som skal få hyllesten, konkluderer sykkelpresidenten.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal