Dansk seier da Kristoff droppet spurten

SANDNES (NRK): – Jeg ville heller passe på de som ligger nærmest i sammendraget, sier Alexander Kristoff etter fjerdeplassen på søndagens Tour des Fjords-etappe.

Kristoffer kommer i mål

SAMMENLAGTLEDER: Alexander Kristoff leder Tour des Fjords sammenlagt med 20 sekunder før rittet avsluttes med den femte etappen søndag. Lørdag kom han på fjerdeplass. Danske Asbjørn Kragh Andersen vant.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det så lenge ut som Alexander Kristoff skulle ta sin tredje etappeseier i årets Tour des Fjords, men bare en drøy kilometer før mål lot han det avgjørende rykket gå - med vilje.

– Det ble for mange som passet på meg mot slutten og da konsentrerte jeg meg heller om de som ligger nærmest i sammendraget, sier Kristoff til NRK.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt på å vinne etappen i dag, legger han til.

Det viktigste er at han leder sammenlagt før søndagens avgjørende etappe inn til Stavanger. Ned til Michael Schär og Nick van der Lijke er det 20 sekunder.

– Utrolig surt

På lørdagens etappe var det danske Asbjørn Kragh Andersen som vant foran norske Bjørn Tore Hoem.

– Målet i dag var bare å angripe og være i forkant, men jeg følte meg bare bedre og bedre i løpet av dagen. Jeg fikk sinnssykt god hjelp av lagkameratene, og da jeg ble plassert så bra inn i bakken, var det bare å kjøre på, sa Hoem til TV 2.

– Når jeg var så nær seier, var det utrolig surt. Jeg prøvde å starte rolig, men jeg er fornøyd med annenplass.

Fire dager i brudd

En annen nordmann som markerte seg på lørdagens etappen, var Carl Fredrik Hagen. 24-åringen var i brudd for fjerde dag på rad og var en del av en femmannsgruppe som på det meste fikk ti og et halvt minutt på hovedfeltet.

16 kilometer før mål rykket han fra tetgruppen i Aspervika-bakken, men ble kjørt inn av Andersen og Hoem én kilometer før mål.

– Det var så nære så nære. Jeg føler jeg kommer nærmere og nærmere en etappeseier for hver dag som går, sier 24-åringen, som tror de to avslutningsrundene gjorde det vanskelig.

– Hadde det vært rett fram tror jeg det hadde gått helt inn.

Is i magen

Søndag avsluttes Tour des Fjords med etappen som går fra Hinna Park til Stavanger. Heller ikke da er det sikkert Kristoff går for etappeseieren.

– Målet er å beholde den gule trøyen. Går det et ufarlig brudd i morgen lar vi det bare gå, men hvis det er noen som er farlige i sammendraget kjører vi det inn, sier Katusja-rytteren.

Siste nytt

 • Sagosen forlater PSG

  Norges største håndballstjerne, Sander Sagosen, har inngått en avtale med tyske Kiel. Sagosen blir først Kiel-spiller fra sommeren 2020 når PSG-kontrakten hans går ut. Til NRK bekrefter Sagosen klubbskiftet. – Jeg har lyst til å prøve Bundesligaen før kroppen blir for gammel, sier 23-åringen.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Lundby best i kvalifiseringen

  Maren Lundby vant kvalifiseringen foran verdenscuprennet i hopp i russiske Tsjajkovskij fredag. Lundby landet på 92,5 meter og sikret seieren foran østerrikske Eva Pinkelnig. Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Ingebjørg Saglien Bråten er også kvalifisert.

  lundby
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Telemark: Fersk VM-vinner skadet

  VM er over for telemarkskjører Trym Nygaard Løken. Onsdagens gullvinner er ute i flere måneder etter å ha slått skulderen ut av ledd. Løken tok gull i klassisk under telemark-VM på hjemmebane. Dagen etter hadde han slått skulderen ut av ledd.

  Trym Løken
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal