Dansk seier da Kristoff droppet spurten

SANDNES (NRK): – Jeg ville heller passe på de som ligger nærmest i sammendraget, sier Alexander Kristoff etter fjerdeplassen på søndagens Tour des Fjords-etappe.

Kristoffer kommer i mål

SAMMENLAGTLEDER: Alexander Kristoff leder Tour des Fjords sammenlagt med 20 sekunder før rittet avsluttes med den femte etappen søndag. Lørdag kom han på fjerdeplass. Danske Asbjørn Kragh Andersen vant.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det så lenge ut som Alexander Kristoff skulle ta sin tredje etappeseier i årets Tour des Fjords, men bare en drøy kilometer før mål lot han det avgjørende rykket gå - med vilje.

– Det ble for mange som passet på meg mot slutten og da konsentrerte jeg meg heller om de som ligger nærmest i sammendraget, sier Kristoff til NRK.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt på å vinne etappen i dag, legger han til.

Det viktigste er at han leder sammenlagt før søndagens avgjørende etappe inn til Stavanger. Ned til Michael Schär og Nick van der Lijke er det 20 sekunder.

– Utrolig surt

På lørdagens etappe var det danske Asbjørn Kragh Andersen som vant foran norske Bjørn Tore Hoem.

– Målet i dag var bare å angripe og være i forkant, men jeg følte meg bare bedre og bedre i løpet av dagen. Jeg fikk sinnssykt god hjelp av lagkameratene, og da jeg ble plassert så bra inn i bakken, var det bare å kjøre på, sa Hoem til TV 2.

– Når jeg var så nær seier, var det utrolig surt. Jeg prøvde å starte rolig, men jeg er fornøyd med annenplass.

Fire dager i brudd

En annen nordmann som markerte seg på lørdagens etappen, var Carl Fredrik Hagen. 24-åringen var i brudd for fjerde dag på rad og var en del av en femmannsgruppe som på det meste fikk ti og et halvt minutt på hovedfeltet.

16 kilometer før mål rykket han fra tetgruppen i Aspervika-bakken, men ble kjørt inn av Andersen og Hoem én kilometer før mål.

– Det var så nære så nære. Jeg føler jeg kommer nærmere og nærmere en etappeseier for hver dag som går, sier 24-åringen, som tror de to avslutningsrundene gjorde det vanskelig.

– Hadde det vært rett fram tror jeg det hadde gått helt inn.

Is i magen

Søndag avsluttes Tour des Fjords med etappen som går fra Hinna Park til Stavanger. Heller ikke da er det sikkert Kristoff går for etappeseieren.

– Målet er å beholde den gule trøyen. Går det et ufarlig brudd i morgen lar vi det bare gå, men hvis det er noen som er farlige i sammendraget kjører vi det inn, sier Katusja-rytteren.

Siste nytt

 • Maktdemonstrasjon av Johaug

  Therese Johaug gjorde som på fredag og vant dagens 10 kilometer i fristil på Beitostølen. Nærmest fulgte Ingvild Flugstad Østberg, 26 sekunder bak jenta fra Dalsbygda. Amerikanske Sadie Bjornsen knep tredjeplassen.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Andre strake NM-gull for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok helgens andre NM-seier da han også vant 10-kilometeren i kombinert på Beitostølen. Riiber vant også lørdagens 5-kilometer. Jørgen Graabak tok sølvet, mens Magnus Krog kapret bronsen - over 50 sekunder bak Riiber.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp, menn
V-cup hopp: 1. omgang, menn
V-cup hopp
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7
V-cup hopp: 2. omgang, menn
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7, Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Sportsrevyen