Danmarks hemmelige triks ble avslørt: – Kan straffe seg

HERNING (NRK): Danmark hadde planlagt å overraske Norge med overtallsspill. Nå er i stedet håndballgutta ekstra forberedt.

LURT SPILL: Danmark var svært effektive da de spilte sju mot seks spillere mot Østerrike.

Laster innhold, vennligst vent..

Danskene hadde teipet igjen vinduene for skuelystne da de trente før storkampen mot Norge i Herning, men ett av triksene de hadde planlagt mot Norge klarte de ikke å holde hemmelig.

For allerede mot Østerrike på tirsdag måtte Danmark dra frem jokerkortet for å få hull på scoringsbyllen – nemlig angrepsspill med sju mot seks spillere.

HANDBALL-WC-2019-AUT-DEN

AVSLØRT: Nikolaj Jacobsen skulle helst sett at Norge ikke visste hva Danmark planlegger før gruppefinalen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

– Selvfølgelig hadde det vært bedre om de ikke hadde hatt muligheten til å se hva vi hadde å spille på, men kanskje vi gir Norge noe å tenke på, sa trener Nikolaj Jacobsen til dansk TV2 etter kampen.

– Det kan bli meget variert

Overtallsspillet, hvor keeper løper ut på sidelinjen og bytter med en spiller, ga Danmark god uttelling.

– Norge har ikke det høyeste midtforsvaret, så det kan være en mulighet for oss. Det vil legge litt trykk på nordmennene, og ta vekk litt aggressivitet hos dem, sier Jacobsen til NRK.

Og selv om Christian Berge og co. vet hva som kommer, føler den danske treneren seg nemlig ganske sikker på at Norge vil slite.

– Hvis spillerne våre gjør det riktig, er det vanskelig å dekke. Jeg er ikke så nervøs. Selvfølgelig kan man stoppe det, men da har vi mange mottrekk. Det kan bli meget variert, lover Jacobsen.

Kan straffes

Det norske laget bryr seg lite om skremmeskuddet før gruppefinalen, men brukte ekstra tid på nettopp overtallsspillet på onsdagens kveldstrening.

– Sju mot seks kan være utfordrende å møte, men det gir også større muligheter for kontra. Et lavt midtforsvar er dessuten mer mobilt, trumfer landslagssjef Berge, som uansett hevder han var forberedt på dette type spill siden Jacobsen bruker det i klubben Rhein-Neckar Löwen.

HANDBALL-WORLD/

FORBEDRET: Norge og landslagssjef Christian Berge.

Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten mener Norge uansett har fått en fordel ved å vite hva som kommer.

– Nå fikk de se hvordan Danmark løser dette, og de spiller ofte på små marginer. Mikkel Hansen gjorde det flere ganger. Overtallsspillet kan straffe seg, for du spiller med mye høyere risiko. En teknisk feil eller en skuddbom, så har jo Norge åpent mål, påpeker han.

Norge-skryt

Norges kampplan er å stå så godt bakover at de kan kontre hjemmefavoritten i senk. Det er også det Danmark frykter mest.

– De har et godt lag. Et av de beste i verden, og en av verdens absolutt beste spillere, først og fremst. De er også samspilt og har hatt samme trener i lang tid noe man kan se på deres spill. I mine øyne har de verdens beste kontrafase og det gjør dem vanskelige å spille mot. Man kan ikke tillate seg å gjøre mange feil, roser Jacobsen.

 • Hør Danmark–Norge på NRK Sport klokken 20.15.
 • Norge vinner gruppa og tar med seg fire poeng i hovedrunden med seier. De vinner også med uavgjort, fordi de har flere scorede mål enn Danmark og begge lag har slått alle de andre i gruppe C. Dansk seier gir norsk andreplass i gruppa, og to poeng inn i hovedrunden.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ajax får fri før Tottenham-møte

  Nederlands fotballforbund utsetter samtlige kamper i æresdivisjonens 33. runde for å gi Ajax-spillerne friske bein til semifinalen i mesterligaen. Opprinnelig skulle Ajax møtt nedrykkstruede De Graafshap kun to dager foran bortemøtet med Spurs.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Andersen ferdig i Sør-Korea

  Jørn Andersen er løst fra kontrakten som trener for den sørkoreanske klubben Incheon United. Det bekrefter nordmannen overfor VG. Han hadde kontrakt ut sesongen, men avviser at han ble sparket og sier begge parter var enige om å avslutte kontrakten.

  Jørn Andersen i Nord-Korea
  Foto: Lasse Evensen
 • Suveren i toppkampen

  Ståle Solbakkens FC København slo Midtjylland 3-0 i toppkampen i Danmark. Dermed leier FCK med åtte poeng på det jyske laget når seks kampar står att.

  Dame N'Doye scora dei to siste etter at Andreas Bjelland scora først.

  Solbakken kan dermed føre FCK til seriemeisterskap for åttande gong.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal