Hopp til innhold

Da NRK spør VM-deltakeren om eksplosjonen i hjemlandet, kommer tårene

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Et halvt år etter den voldsomme havneeksplosjonen i hovedstaden Beirut, stilte Nour Keirouz i ski-VM for Libanon.

Nour Keirouz fra Libanon deltar i ski-VM 2021.

PREGET: Nour Keirouz var fornøyd etter løpet sitt i Oberstdorf, men ble raskt preget da samtalen kom over på havneeksplosjonen i Libanon.

Foto: NRK

– Nå får du meg til å gråte, sier Keirouz.

Hun var i godt humør da hun kom i mål etter sitt kvalifiseringsløp i Oberstdorf. Men så fort spørsmålet om tragedien som rammet hjemlandet i august kommer, får hun det tøft med å holde tårene tilbake.

– Jeg hadde mange venner og familiemedlemmer som gikk bort. Det har vært vanskelig, men vi har fortsatt håp, sier hun.

En vanskelig tid

Virus Outbreak-One Good Thing-Beirut Souls

RUINERT: Havna i Beirut var ikke til å kjenne igjen etter to voldsomme eksplosjoner som kostet 204 mennesker livet i august.

Foto: Hussein Malla / AP

Nour Keirouz står med solbriller under intervjuet, men det er ikke vanskelig å se at hun blir veldig preget når hun prater om det.

204 mennesker mistet livet, og over 6500 mennesker ble skadet da to store eksplosjoner rammet havna i Beirut. Keirouz håper VM-deltakelsen kan få frem litt smil i et hardt prøvet land.

– Vi er her for å gjøre skisporten mer synlig i Libanon og for å gi litt håp og glede til de hjemme, sier Keirouz.

Hun forteller om en vanskelig tid både for henne selv og hele landet. Eksplosjonen kom mitt under en pandemi og økonomisk krise i landet. Men i VM klarer Keirouz og lagvenninnene å fokusere på andre ting.

– Vi tenker hele tiden på alle som gikk bort, familiene deres og den økonomiske krisen. Så i utgangspunktet er det ikke sport vi tenker mest på, men vi klarte å komme oss hit. Vi vil gjøre landet vårt bedre i sport. Det kan hjelpe oss vanskelige tider.

Vil få flere inn i skisporten

27-åringen er populær i hjemlandet. Mye på grunn av at hun har blitt en stor stjerne på TikTok, men også fordi hun har stått i bresjen for å få skisporten til Libanon.

Nour Keirouz

I OBERSTDORF: Nour Keirouz var en av de første som fikk teste løypene i Oberstdorf i konkurranse da hun gikk kvalifisering onsdag.

Foto: Karl-Josef Hildenbrand / DPA

– Jeg er en del av den første generasjonen skiløpere i landet vårt. Så det er ikke veldig avansert det vi driver med ennå, men vi prøver å motivere de yngre til å begynne på ski.

– Vi har snø og gode forutsetninger, men etter å ha gått her i dag, er det fortsatt en vei å gå med løypene, sier Keirouz og titter bak mot løypene i som har fått mye kritikk av langrennseliten de siste dagene.

På onsdagens fem kilometer lange kvalifisering var det kun de to lagvenninnene som var bak henne på resultatlista. Likevel smilte hun fra øre til øre når praten dreide seg inn på opplevelsen ute i løypa.

– Det var hardt, men veldig bra. Vi er ikke vant til så tøffe løyper i Libanon, men dette var en veldig god erfaring, sier Nour Keirouz og smiler.

Siste nytt

 • Drømmetreff sendte Sverige ned

  Mannen som senket Norge på lørdag, Benjamin Sesko, scoret et vakkert mål på volley og sørget for at Slovenia klarte 1-1 mot Sverige tirsdag. Det sendte Sverige ned på nivå tre i nasjonsligaen, for de måtte vinne på hjemmebane for å beholde plassen.

  Emil Forsberg scoret svenskenes mål like før pause.

  Sesko
  Foto: Claudio Bresciani/TT / AP
 • U21-laget tapte for Spania

  Det norske U21-landslaget i fotball leverte ein godkjent kamp, men blei hakket for små mot eit sterkt spansk lag tysdag. Oppgjeret enda med 0-3-tap.

  Det spanske U21-landslaget var god matching for Leif Gunnar Smeruds utvalde før neste sommars EM-sluttspel. Spania er ingen kven som helst, og gjekk blant anna utan tap gjennom si EM-kvalifisering.

  Etter 38 minutt måtte keeper Kristoffer Klaesson i aksjon med ein flott beinparade på Rodrigo Riquelmes skot. På den etterfølgjande corneren fekk Jose Gragera stå umarkert inne i feltet og sette inn 1–0 frå kort hold.

  Abel Ruiz fekk det veldig enkelt inne i det norske feltet då han auka til 2–0 etter 51 minutt.

  På tampen fastsette Spania sluttresultatet til 3–0 då innbytar Hugo Novova fekk plass på kanten og sette ballen i mål ved første stolpe bak Klaesson.

  Kristoffer Klaesson
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Sykkelstjerne angrer på hotellbråket

  Sykkelstjernen Mathieu van der Poel tar selvkritikk etter at han havnet i klammeri med to tenåringsjenter og ble anholdt av politiet natten før VM-fellesstarten i Australia søndag.

  – Jeg holdt den ene jenta i armen, men det var absolutt ikke med hensikt å skade noen. Alle som kjenner meg vet at jeg aldri har skadet noen, sier belgieren til avisen Het Niewsblad, ifølge NTB.

  – Det er mange historier om at jeg dytter og sånne ting. Det er absolutt ikke sant. Det var ikke det som skjedde, forteller 27-åringen.

  Mathieu van der Poel under VM-fellesstarten i Australia
  Foto: Rick Rycroft / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste