Hopp til innhold

Da NRK spør VM-deltakeren om eksplosjonen i hjemlandet, kommer tårene

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Et halvt år etter den voldsomme havneeksplosjonen i hovedstaden Beirut, stilte Nour Keirouz i ski-VM for Libanon.

Nour Keirouz fra Libanon deltar i ski-VM 2021.

PREGET: Nour Keirouz var fornøyd etter løpet sitt i Oberstdorf, men ble raskt preget da samtalen kom over på havneeksplosjonen i Libanon.

Foto: NRK

– Nå får du meg til å gråte, sier Keirouz.

Hun var i godt humør da hun kom i mål etter sitt kvalifiseringsløp i Oberstdorf. Men så fort spørsmålet om tragedien som rammet hjemlandet i august kommer, får hun det tøft med å holde tårene tilbake.

– Jeg hadde mange venner og familiemedlemmer som gikk bort. Det har vært vanskelig, men vi har fortsatt håp, sier hun.

En vanskelig tid

Virus Outbreak-One Good Thing-Beirut Souls

RUINERT: Havna i Beirut var ikke til å kjenne igjen etter to voldsomme eksplosjoner som kostet 204 mennesker livet i august.

Foto: Hussein Malla / AP

Nour Keirouz står med solbriller under intervjuet, men det er ikke vanskelig å se at hun blir veldig preget når hun prater om det.

204 mennesker mistet livet, og over 6500 mennesker ble skadet da to store eksplosjoner rammet havna i Beirut. Keirouz håper VM-deltakelsen kan få frem litt smil i et hardt prøvet land.

– Vi er her for å gjøre skisporten mer synlig i Libanon og for å gi litt håp og glede til de hjemme, sier Keirouz.

Hun forteller om en vanskelig tid både for henne selv og hele landet. Eksplosjonen kom mitt under en pandemi og økonomisk krise i landet. Men i VM klarer Keirouz og lagvenninnene å fokusere på andre ting.

– Vi tenker hele tiden på alle som gikk bort, familiene deres og den økonomiske krisen. Så i utgangspunktet er det ikke sport vi tenker mest på, men vi klarte å komme oss hit. Vi vil gjøre landet vårt bedre i sport. Det kan hjelpe oss vanskelige tider.

Vil få flere inn i skisporten

27-åringen er populær i hjemlandet. Mye på grunn av at hun har blitt en stor stjerne på TikTok, men også fordi hun har stått i bresjen for å få skisporten til Libanon.

Nour Keirouz

I OBERSTDORF: Nour Keirouz var en av de første som fikk teste løypene i Oberstdorf i konkurranse da hun gikk kvalifisering onsdag.

Foto: Karl-Josef Hildenbrand / DPA

– Jeg er en del av den første generasjonen skiløpere i landet vårt. Så det er ikke veldig avansert det vi driver med ennå, men vi prøver å motivere de yngre til å begynne på ski.

– Vi har snø og gode forutsetninger, men etter å ha gått her i dag, er det fortsatt en vei å gå med løypene, sier Keirouz og titter bak mot løypene i som har fått mye kritikk av langrennseliten de siste dagene.

På onsdagens fem kilometer lange kvalifisering var det kun de to lagvenninnene som var bak henne på resultatlista. Likevel smilte hun fra øre til øre når praten dreide seg inn på opplevelsen ute i løypa.

– Det var hardt, men veldig bra. Vi er ikke vant til så tøffe løyper i Libanon, men dette var en veldig god erfaring, sier Nour Keirouz og smiler.

Sportsnyheter

Her gråter rennlederen etter skandalen – nå kritiseres avgjørelsen

Hele 90 prosent av løperne gikk feil på kvinnenes fellesstart med skibytte på Beitostølen. Arrangøren legger seg flat.

Siste nytt

 • Arsenal utklasset Newcastle - to poeng bak serielederen

  Arsenal tok sin femte strake seier i Premier League da de utklasset Newcastle lørdag kveld.

  London-klubben vant til slutt hele 4-1. Deres første mål var et selvmål av Botman, før Havertz, Saka og Kiwior scoret hvert sitt. Newcastle fikk en trøstescoring på tampen, men var aldri i nærheten av å tukte Arsenal.

  Arsenal beholder tredjeplassen på tabellen, men puster nå både City og Liverpool i nakken. Sistnevnte leder serien med 12 kamper igjen å spille. City er ett poeng bak Liverpool, mens Arsenal er ett poeng bak City igjen.

  Martin Ødegaard var ikke involvert i noen av målene. Han ble byttet ut et kvarter før slutt.

  Martin Ødegaard feirer et av kveldens mål sammen med Gabriel.
 • Kristoffersen tok sesongens første storslalåm-pallplass

  Ikke siden forrige sesong har Henrik Kristoffersen vært på pallen i et storslalåmrenn. Det endret han på i Palisades Tahoe i California lørdag kveld.

  Kristoffersen lå på annenplass etter den første omgangen og kjørte en kanonomgang i den andre omgangen. Med femte beste tid i den omgangen, sikret han til slutt en annenplass.

  – Er han tilbake til der vi husker han fra glansdagene? kommenterte Kjetil Andre Aamodt på Viaplays sending.

  Marco Odermatt vant rennet og tok dermed sin tiende verdenscupseier på rad i storslalåm.

  Amerikanske River Radamus sikret karrierens første verdenscup-pallplass på hjemmebane og ble nummer tre.

  Henrik Kristoffersen
 • Kane-dobbel sikret sen Bayern-seier

  To mål av Harry Kane ga Bayern München 2-1-seier over RB Leipzig i Bundesliga og avsluttet en vond periode med tre strake tap.

  Ubeseirede Leverkusen vant fredag 2-1 over Mainz og stormer mot seriegullet som vil bryte Bayerns rekke på 11 strake seriemesterskap.

  Tidligere i uka kom beskjeden om at Thomas Tuchel er ferdig som Bayern-trener ved sesongslutt, men lørdagens seier sørget for at Leverkusens ledelse er på bare åtte poeng når 11 serierunder gjenstår.

  – Det beste laget vant i dag, sa Bayern-kaptein Manuel Neuer til Sky før han på vegne av spillerne tok kollektivt ansvar for Tuchels avgang.

  – Vi har alle skyld. Det er som på skolen, det er ikke bare lærerens feil om karakterene blir dårlige. Vi må ta ansvar, sa han.

  Klubben hadde for første gang siden 2015 tapt tre kamper på rad, og Tuchel gjorde flere endringer i laget. Kane scoret 1-0-målet i det 56. minutt, men gjestene slo tilbake ved Benjamin Sesko.

  Kane avgjorde på overtid med sitt 27. seriemål for sesongen. (NTB)

  Harry Kane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal