Da capo, da capo

Edvald Boasson Hagen er en gjentakelsens mester. For tredje dag på rad er han først over målstreken.

Edvald Boasson Hagen
Foto: Martin Rickett / AP

Mange lurer på nivået i Tour of Britain når Edvald kan vinne tre dager på rad. Det er ikke helt topp.

Men å vinne sykkelritt er svært vanskelig uansett. Pilippo Pozzatto, Italia, kom nærmest Edvald i spurten i dag. Han har tilhørt verdenseliten siden juniornivå for 10 år tilbake. Pozzatto er årets italienske mester på fellesstart og har 43 seire som profesjonell. En veldig sterk en-dags-rytter.

Nå behøver ikke Edvald bevise at han tilhører verdenseliten. Det har han gjort med seire i Gent-Wevelgem, Italia rundt, Polen rundt, Eneco Tour og Tour of Britain.

Seirene nå styrker selvtilliten foran VM om en drøy uke. Nå har han ledertrøya i England og satser på å beholde den. I fjor vant han sprint-konkurransen.

Sikter mot VM?

I Spania Rundt venter vi fortsatt på at Kurt-Asle Arvesen og Gabriel Rasch skal markere seg. Det er fortsatt muligheter i morgen og fredag. Nå kan det tenkes at Arvesens blikk utelukkende er rettet mot VM. Da kan tanken være at han ikke vil "grave for dypt" i oppkjøring i Spania.

Siste nytt

 • Elverum sluttspillmester

  Elverum ble sluttspillmester for åttende gang på rad i håndball for herrer etter å ha slått ØIF Arendal 31-28 søndag.

  Elverum hadde vunnet de to første kampene i årets sluttspillsfinale, og dermed var søndagens kamp avgjørende i best av fem-serien.

  Elverum-jubel i håndball
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Brann vann i Bodø

  Brann slo Bodø/Glimt 2-1. Dei scora to raske mål etter rundt ein halv time, før Glimt reduserte like før pause. Andre omgang blei mållaus, og Brann sikra sin tredje siger på rad.

  Brann er dermed på femteplass, på målskilnaden bak Bodø/Glimt.

   Bodø/Glimt- Brann.
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Kvalik for Ryerson

  Julian Ryerson og hans «julesongklubb» Union Berlin må ut i kvalifisering for opprykk til Bundesliga. Union spela 2-2 mot Bochum, og hamna bak Paderborn på målskilnad. Paderborn rykkjer opp saman med Köln.

  Unions motstandar i kvaliken blir Stuttgart.

  Julian Ryerson
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal