NRK Meny
Normal

Contador vant Tour de France

Vu fulgte den 52 kilometer lange avsluttende tempoetappen her.

Andy Schleck og Alberto Contador
Foto: Reuters

Mål: Der passerer årets vinner av Tour de France målstreken. Contador ender som nummer 35, men det spiller mindre rolle. Han vinner Touren med 39 sekunder foran Andy Schleck.

Mål: Schleck sykler inn til 43. plass, 6,14 minutter bak Fabian Cancellara. Contador ligger omtrent to minutter bak i løypa.

48 km: Schleck detter nesten av sykkelen, så sliten er han. Kanonåpningen har tydeligvis kostet krefter. Contador leder for øyeblikket med 37 sekunder i sammendraget.

47 km: Lufta har gått ut av ballongen for Schleck. For øyeblikket er avstanden 25 sekunder i sammendraget.

44 km: Det meste ser ut til å være avgjort nå. Schleck har kjempet tappert, men har tapt jevnt og trutt siden første passering, hvor han bare var to sekunder bak Contador.

42 km: Kun ti kilometer igjen nå. Schleck presser det siste han har ut av kroppen. Det ser imidlertid ikke ut til å hjelpe. Contador er for øyeblikket 11 sekunder foran, og leder med 19 sekunder i sammendraget.

40 km: Schleck passerer og ser mektig sliten ut. Contador følger omtrent tre minutter bak og ser ikke særlig friskere ut. Likevel er spanjolen seks sekunder foran på etappen, og 14 sekunder foran i sammendraget.

32 km: Contador har utlignet farten og øker avstanden etter Schlecks kanonstart. Nå leder spanjolen med 13 sekunder i sammendraget.

Stillingen i mål:

1. Fabian Cancellara 1.00.56
2. Tony Martin 17
3. Bert Grabsch 1.48
4. Ignatas Konovalovas 2.34
5. David Zabriskie 3.00

22 km: Schleck og Contador kjører omtrent like fort. Avstanden i sammendraget er nå fem sekunder.

18.2 km: Ved første passering ligger Schleck seks sekunder foran Contador. Det betyr at luxemburgeren kun er to sekunder bak i sammendraget.

I mål leder sveitseren Fabian Cancellara.

Alberto Contador ledet med åtte sekunder på Andy Schleck før den 52 kilometer lange tempoetappen.

Rolig dag for de norske

Det var få som hadde forventninger til nordmennene på dagens 52 kilometer lange tempoetappe. Det var med god grunn skulle det vise seg.

- Formen er sånn passe. Alle sliter med sykdom og det hører jeg på alle som hoster før start. I dag gjaldt det bare å komme fra A til B, sier Thor Hushovd TV 2.

Han syklet i mål drøye ni minutter bak lederen i mål, Fabian Cancellara. Dagen i dag var et pliktløp for Hushovd.

- Dette er bare noe vi må gjøre. Jeg skulle mye heller kjørt gjennom i bil eller ligget på hotellet, sier han.

Edvald Boasson Hagen tok det enda roligere. I mål er han ett minutt bak Hushovd.

- Det var en grei gjennomkjøring og en fin tur. Jeg prøvde å spare på kreftene for å satse alt i morgen, sa Boasson Hagen.

- Tror Contador avgjør

Ingen av sammenlagtfavorittene har startet ennå. Alberto Contador og Andy Schleck starter helt til sist, rundt kl 16.00. Da avgjøres årets Tour de France.

- Jeg tror Contador kommer til å øke avstanden, dessverre. Jeg synes det er moro med Andy Schleck, han har ikke gitt seg på noe tidspunkt, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Før start leder Alberto Contador i sammendraget med åtte sekunder på Andy Schleck.

Det kommer etter all sannsynlighet til å holde med god margin, tror de fleste som har greie på sykkel. Også Dag Erik Pedersen.

- Jeg er redd Schleck må bøye seg for overmakten. Contador kommer i hvertfall til å øke forspranget med ett minutt, sier han.

Pedersen har latt seg fascinere av Schlecks offensive og fine sykling så langt i Touren.

- Contador er en fantastisk sykkelrytter, men det er alltid morsomt med Askeladden som kappspiser med trollet. Avstaden som Contador har fått, har han fått litt gratis, sier Pedersen.

PS: Knud Knudsens andreplass på tempoetappen i 1979 er den beste prestasjonen av en nordmann på tempo i Tour de France-historien.

Siste nytt

 • TV 2: IOC avviser Bjørndalen-plass

  Det er ikke aktuelt at Ole Einar Bjørndalen kan få friplass til OL av IOC, melder TV 2.

  – Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, sier en talsperson for IOCs medieteam til TV 2.

  NRK meldte tirsdag at IOC vurderte å gi Bjørndalen en friplass i OL.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix
 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)