NRK Meny
Normal

Contador vant Tour de France

Vu fulgte den 52 kilometer lange avsluttende tempoetappen her.

Andy Schleck og Alberto Contador
Foto: Reuters

Mål: Der passerer årets vinner av Tour de France målstreken. Contador ender som nummer 35, men det spiller mindre rolle. Han vinner Touren med 39 sekunder foran Andy Schleck.

Mål: Schleck sykler inn til 43. plass, 6,14 minutter bak Fabian Cancellara. Contador ligger omtrent to minutter bak i løypa.

48 km: Schleck detter nesten av sykkelen, så sliten er han. Kanonåpningen har tydeligvis kostet krefter. Contador leder for øyeblikket med 37 sekunder i sammendraget.

47 km: Lufta har gått ut av ballongen for Schleck. For øyeblikket er avstanden 25 sekunder i sammendraget.

44 km: Det meste ser ut til å være avgjort nå. Schleck har kjempet tappert, men har tapt jevnt og trutt siden første passering, hvor han bare var to sekunder bak Contador.

42 km: Kun ti kilometer igjen nå. Schleck presser det siste han har ut av kroppen. Det ser imidlertid ikke ut til å hjelpe. Contador er for øyeblikket 11 sekunder foran, og leder med 19 sekunder i sammendraget.

40 km: Schleck passerer og ser mektig sliten ut. Contador følger omtrent tre minutter bak og ser ikke særlig friskere ut. Likevel er spanjolen seks sekunder foran på etappen, og 14 sekunder foran i sammendraget.

32 km: Contador har utlignet farten og øker avstanden etter Schlecks kanonstart. Nå leder spanjolen med 13 sekunder i sammendraget.

Stillingen i mål:

1. Fabian Cancellara 1.00.56
2. Tony Martin 17
3. Bert Grabsch 1.48
4. Ignatas Konovalovas 2.34
5. David Zabriskie 3.00

22 km: Schleck og Contador kjører omtrent like fort. Avstanden i sammendraget er nå fem sekunder.

18.2 km: Ved første passering ligger Schleck seks sekunder foran Contador. Det betyr at luxemburgeren kun er to sekunder bak i sammendraget.

I mål leder sveitseren Fabian Cancellara.

Alberto Contador ledet med åtte sekunder på Andy Schleck før den 52 kilometer lange tempoetappen.

Rolig dag for de norske

Det var få som hadde forventninger til nordmennene på dagens 52 kilometer lange tempoetappe. Det var med god grunn skulle det vise seg.

- Formen er sånn passe. Alle sliter med sykdom og det hører jeg på alle som hoster før start. I dag gjaldt det bare å komme fra A til B, sier Thor Hushovd TV 2.

Han syklet i mål drøye ni minutter bak lederen i mål, Fabian Cancellara. Dagen i dag var et pliktløp for Hushovd.

- Dette er bare noe vi må gjøre. Jeg skulle mye heller kjørt gjennom i bil eller ligget på hotellet, sier han.

Edvald Boasson Hagen tok det enda roligere. I mål er han ett minutt bak Hushovd.

- Det var en grei gjennomkjøring og en fin tur. Jeg prøvde å spare på kreftene for å satse alt i morgen, sa Boasson Hagen.

- Tror Contador avgjør

Ingen av sammenlagtfavorittene har startet ennå. Alberto Contador og Andy Schleck starter helt til sist, rundt kl 16.00. Da avgjøres årets Tour de France.

- Jeg tror Contador kommer til å øke avstanden, dessverre. Jeg synes det er moro med Andy Schleck, han har ikke gitt seg på noe tidspunkt, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Før start leder Alberto Contador i sammendraget med åtte sekunder på Andy Schleck.

Det kommer etter all sannsynlighet til å holde med god margin, tror de fleste som har greie på sykkel. Også Dag Erik Pedersen.

- Jeg er redd Schleck må bøye seg for overmakten. Contador kommer i hvertfall til å øke forspranget med ett minutt, sier han.

Pedersen har latt seg fascinere av Schlecks offensive og fine sykling så langt i Touren.

- Contador er en fantastisk sykkelrytter, men det er alltid morsomt med Askeladden som kappspiser med trollet. Avstaden som Contador har fått, har han fått litt gratis, sier Pedersen.

PS: Knud Knudsens andreplass på tempoetappen i 1979 er den beste prestasjonen av en nordmann på tempo i Tour de France-historien.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag