NRK Meny
Normal

Contador vant Tour de France

Vu fulgte den 52 kilometer lange avsluttende tempoetappen her.

Andy Schleck og Alberto Contador
Foto: Reuters

Mål: Der passerer årets vinner av Tour de France målstreken. Contador ender som nummer 35, men det spiller mindre rolle. Han vinner Touren med 39 sekunder foran Andy Schleck.

Mål: Schleck sykler inn til 43. plass, 6,14 minutter bak Fabian Cancellara. Contador ligger omtrent to minutter bak i løypa.

48 km: Schleck detter nesten av sykkelen, så sliten er han. Kanonåpningen har tydeligvis kostet krefter. Contador leder for øyeblikket med 37 sekunder i sammendraget.

47 km: Lufta har gått ut av ballongen for Schleck. For øyeblikket er avstanden 25 sekunder i sammendraget.

44 km: Det meste ser ut til å være avgjort nå. Schleck har kjempet tappert, men har tapt jevnt og trutt siden første passering, hvor han bare var to sekunder bak Contador.

42 km: Kun ti kilometer igjen nå. Schleck presser det siste han har ut av kroppen. Det ser imidlertid ikke ut til å hjelpe. Contador er for øyeblikket 11 sekunder foran, og leder med 19 sekunder i sammendraget.

40 km: Schleck passerer og ser mektig sliten ut. Contador følger omtrent tre minutter bak og ser ikke særlig friskere ut. Likevel er spanjolen seks sekunder foran på etappen, og 14 sekunder foran i sammendraget.

32 km: Contador har utlignet farten og øker avstanden etter Schlecks kanonstart. Nå leder spanjolen med 13 sekunder i sammendraget.

Stillingen i mål:

1. Fabian Cancellara 1.00.56
2. Tony Martin 17
3. Bert Grabsch 1.48
4. Ignatas Konovalovas 2.34
5. David Zabriskie 3.00

22 km: Schleck og Contador kjører omtrent like fort. Avstanden i sammendraget er nå fem sekunder.

18.2 km: Ved første passering ligger Schleck seks sekunder foran Contador. Det betyr at luxemburgeren kun er to sekunder bak i sammendraget.

I mål leder sveitseren Fabian Cancellara.

Alberto Contador ledet med åtte sekunder på Andy Schleck før den 52 kilometer lange tempoetappen.

Rolig dag for de norske

Det var få som hadde forventninger til nordmennene på dagens 52 kilometer lange tempoetappe. Det var med god grunn skulle det vise seg.

- Formen er sånn passe. Alle sliter med sykdom og det hører jeg på alle som hoster før start. I dag gjaldt det bare å komme fra A til B, sier Thor Hushovd TV 2.

Han syklet i mål drøye ni minutter bak lederen i mål, Fabian Cancellara. Dagen i dag var et pliktløp for Hushovd.

- Dette er bare noe vi må gjøre. Jeg skulle mye heller kjørt gjennom i bil eller ligget på hotellet, sier han.

Edvald Boasson Hagen tok det enda roligere. I mål er han ett minutt bak Hushovd.

- Det var en grei gjennomkjøring og en fin tur. Jeg prøvde å spare på kreftene for å satse alt i morgen, sa Boasson Hagen.

- Tror Contador avgjør

Ingen av sammenlagtfavorittene har startet ennå. Alberto Contador og Andy Schleck starter helt til sist, rundt kl 16.00. Da avgjøres årets Tour de France.

- Jeg tror Contador kommer til å øke avstanden, dessverre. Jeg synes det er moro med Andy Schleck, han har ikke gitt seg på noe tidspunkt, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Før start leder Alberto Contador i sammendraget med åtte sekunder på Andy Schleck.

Det kommer etter all sannsynlighet til å holde med god margin, tror de fleste som har greie på sykkel. Også Dag Erik Pedersen.

- Jeg er redd Schleck må bøye seg for overmakten. Contador kommer i hvertfall til å øke forspranget med ett minutt, sier han.

Pedersen har latt seg fascinere av Schlecks offensive og fine sykling så langt i Touren.

- Contador er en fantastisk sykkelrytter, men det er alltid morsomt med Askeladden som kappspiser med trollet. Avstaden som Contador har fått, har han fått litt gratis, sier Pedersen.

PS: Knud Knudsens andreplass på tempoetappen i 1979 er den beste prestasjonen av en nordmann på tempo i Tour de France-historien.

Siste nytt

 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal