Her går gull-Christiansen nesten feil før oppløpet

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Vetle Sjåstad Christiansen holdt på å gå feil bare noen meter før gullet på miks-stafetten skulle sikres, men VM-debutanten slapp med skrekken.

Vetle

NESTEN-SPENNING: Vetle Sjåstad Christiansen holdt på å glemme hvor han skulle gå da han kom alene mot mål på mixed stafetten i VM.

– Ja, vi gikk gjennom det på møtet i går faktisk: At vi kom til å bli slitne og at det var viktig ikke å gå feil, fordi da blir vi disket. Heldigvis husket jeg det i siste liten, sier gullvinner Sjåstad Christiansen til NRK.

Nesten-feilen var såpass synlig at NRKs kommentatorer trakk pusten en ekstra gang i innspurten til mål.

– Jeg merket at markøren var noen millimeter unna skia mi. Jeg liker å ta innersvingen, men det var vel litt vel drøyt, forteller Norges ankermann, som legger til at han hadde «et snev av kontroll».

Gull

GULL: Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen jubler etter målgang.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

På spørsmål om han fikk med seg at lagkameraten holdt på å gå feil, flirer Johannes Thingnes Bø.

– Det er bare noe han sier. Han er en «entertainer». Han prøver å lage litt drama, skape overskrifter, sier han.

Planla feiringen

Og drama ble det. Sjåstad Christiansen og tyske Benedikt Doll kom likt inn til siste skyting. VM-debutanten fra Geilo var iskald, og skjøt de fem blinkene rett ned i det tette snødrivet, mens Doll måtte bruke to ekstraskudd.

NYDELIG SERIE: Vetle Sjåstad Christiansen var iskalt på siste stående skyting.

Dermed kunne nordmannen kontrollere inn til norsk gull på sisterunden.

Han børstet av skuldrene sine som feiring, og ble jublende tatt imot av lagkameratene.

– Jeg børstet presset av skuldrene. Det skal jeg ærlig innrømme at var planlagt. Man må jo ha en liten plan hvis det går bra, da må man showe litt over mål. Det må være lov, forteller han.

Mixed stafett gull Vetle Sjåstad Christiansen

GLIS: Vetle Sjåstad Christiansen mottas av resten av laget.

Foto: ANDERS WIKLUND / AFP

– Jeg tror ikke det har gått opp for meg ennå. Jeg gikk gjennom veldig mange scenarioer før start i dag og heldigvis var det å lede med noen sekunder ett av dem, så jeg var halvveis forberedt. Jeg var helt i min egen verden og stengte ut alt sammen. Det stemte bedre for meg enn Doll, fortsetter Sjåstad Christiansen.

Norge vant til slutt 13 sekunder foran Tyskland. Italia ble nummer tre.

Gir bort ankeretappen

Noen ble nok overrasket da det var Sjåstad Christiansen som ble valgt til å gå den siste etappen, fremfor verdenscupleder Thingnes Bø. Det hele var godt planlagt, og stryningen tror nå hans dager som ankermann er talte.

– Ja, det tror jeg. Det han gjorde i dag ... Vanvittig sterkt, roser han.

Sjåstad Christiansen vil ikke være med på at Thingnes Bø er pensjonert til etappen.

– Absolutt ikke. Vi skal nok krangle om den ankeretappen til herrestafetten, og har han lyst så skal han få lov å prøve kopiere meg i dag, sier han og flirer.

Men Thingnes Bø gir nå enkelt fra seg den ankeretappen også på herrestafetten.

– Sånn som ting artet seg i dag, så tar Vetle siste etappe, sier Thingnes Bø kontant.

Hyller Røiseland

Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff gikk de to første etappene for Norge.

– Det var nervepirrende. Det var helt fenomenalt. Jeg er veldig fornøyd med at jeg får gå med disse folka på stafett. Jeg er veldig, veldig fornøyd, sier Eckhoff.

Røiseland gikk en god første etappe for Norge. Hun måtte bruke ett ekstraskudd på begge skytingene. I sporet holdt Røiseland imponerende fart, og Norge vekslet på andreplass etter den første etappen, bare 4,2 sekunder bak Italia.

– At Marte klarer å ta inn 20 sekunder på sisterunden, er helt enormt. Det er der løpet blir gjort, mener Thingnes Bø.

Eckhoff måtte bruke tre ekstraskudd, men holdt Norge godt med i teten etter sin andreetappe.

– Vi drar med oss Seefeld videre. Det er bra å komme i gang med en sånn start. Det er viktig for hele teamet, forteller Eckhoff med et strålende smil.

Forsprang på 15 sekunder

Thingnes Bø skjøt de fem blinkene rett ned på sin første skyting på tredje etappe. Italienske Lukas Hofer skjøt seg litt bort på nevnte skyting, og dermed var Norge og Tyskland alene i front.

På stående skyting måtte Thingnes Bø bruke to ekstraskudd, men Norge gikk uansett ut i tet. 25-åringen knuste tyske Arnd Peiffer i sporet på den siste runden, og Thingnes Bø ga Sjåstad Christiansen et forsprang på 15 sekunder ned til Tyskland.

Og det tok han som nevnt godt vare på.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Koepka vant PGA-mesterskapet

  Tittelforsvarer Brooks Koepka vant USAs PGA-mesterskap i golf søndag. Amerikaneren hadde en ledelse på sju slag før sisterunden, men rotet det nesten til før han vant med ett fattig slag foran verdenseneren Dustin Johnsen, som delte andreplassen med tre andre.

  Brooks Koepka
  Foto: Seth Wenig / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal