NRK Meny
Normal

Cavendish trekker seg fra Giroen

Spurtkanonen Mark Cavendish trekker seg fra Giro d'Italia for å fokusere på Tour de France.

Mark Cavendish
Foto: MARCO TROVATI / AP

Mark Cavendish fra Isle of Man er ferdigsyklet i Italia for i år.

Edvald Boasson Hagens lagkamerat ville gjerne fortsette, men lagledelsen i Columbia valgte å spare briten til viktigere oppgaver senere på sommeren.

LES OGSÅ: Spurtseier for Cavendish

- Etappe 13 blir Cavendish siste i Giroen i år. Han vil dra hjem for å begynne forberedelsene til Tour de France, uttaler Team Columbia.

Cavendish har tre etappeseiere i Giroen i år, men det blir altså ikke flere.

- Han har hatt en par suksessfulle uker i Italia, men han er fortsatt ung og har en lang karriere foran seg. Han har allerede kjørt 55 ritt i år, og vi mener det er best for Mark at han får hvile før Touren, sier Columbias team-manager Rolf Aldag.

Dermed åpner det seg kanskje ytterligere muligheter for Edvald Boasson Hagen nå som han er det fremste angrepsvåpenet for Team Columbia.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld