NRK Meny
Normal

Cavendish trekker seg fra Giroen

Spurtkanonen Mark Cavendish trekker seg fra Giro d'Italia for å fokusere på Tour de France.

Mark Cavendish
Foto: MARCO TROVATI / AP

Mark Cavendish fra Isle of Man er ferdigsyklet i Italia for i år.

Edvald Boasson Hagens lagkamerat ville gjerne fortsette, men lagledelsen i Columbia valgte å spare briten til viktigere oppgaver senere på sommeren.

LES OGSÅ: Spurtseier for Cavendish

- Etappe 13 blir Cavendish siste i Giroen i år. Han vil dra hjem for å begynne forberedelsene til Tour de France, uttaler Team Columbia.

Cavendish har tre etappeseiere i Giroen i år, men det blir altså ikke flere.

- Han har hatt en par suksessfulle uker i Italia, men han er fortsatt ung og har en lang karriere foran seg. Han har allerede kjørt 55 ritt i år, og vi mener det er best for Mark at han får hvile før Touren, sier Columbias team-manager Rolf Aldag.

Dermed åpner det seg kanskje ytterligere muligheter for Edvald Boasson Hagen nå som han er det fremste angrepsvåpenet for Team Columbia.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin