NRK Meny
Normal

Cavendish trekker seg fra Giroen

Spurtkanonen Mark Cavendish trekker seg fra Giro d'Italia for å fokusere på Tour de France.

Mark Cavendish
Foto: MARCO TROVATI / AP

Mark Cavendish fra Isle of Man er ferdigsyklet i Italia for i år.

Edvald Boasson Hagens lagkamerat ville gjerne fortsette, men lagledelsen i Columbia valgte å spare briten til viktigere oppgaver senere på sommeren.

LES OGSÅ: Spurtseier for Cavendish

- Etappe 13 blir Cavendish siste i Giroen i år. Han vil dra hjem for å begynne forberedelsene til Tour de France, uttaler Team Columbia.

Cavendish har tre etappeseiere i Giroen i år, men det blir altså ikke flere.

- Han har hatt en par suksessfulle uker i Italia, men han er fortsatt ung og har en lang karriere foran seg. Han har allerede kjørt 55 ritt i år, og vi mener det er best for Mark at han får hvile før Touren, sier Columbias team-manager Rolf Aldag.

Dermed åpner det seg kanskje ytterligere muligheter for Edvald Boasson Hagen nå som han er det fremste angrepsvåpenet for Team Columbia.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street